Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

MkubuxK pisze:Pytanie do bardziej doświadczonego. Czy taki ruch będzie wyznaczał kierunek na najbliższy czas gdyż pokazał jednak siłę Euro czy był to raczej wystrzał rozpaczy po którym uruchomiły się setki zleceń automatycznych, które nie mają żadnego znaczenia fundamentalnego ?
fundament byl z fomc.

to taka pierwsza reakcja ktora nijak ma sie do tego co moze byc w dniach pozniejszych. prawdopodobnie to jest zakup dolara w obawie przed pogarszajaca sie sytuacja w USA. czyli krotko mowiac realizacja zyskow z dlugich pozycji na euro. a czy to bedzie wyznaczalo kierunek na dalsze, pewnie tak. wszystko zalezy jak ten ruch sie skonczy i jak informacje przyjma azjaci i jutro UE.
osclatory wygladaja jak by na ta chwile nie bylo juz miejsca na gorze. po zasiegu korektu ktora pewnie bedzie moza dopiero ocenic . oceniajac teraz volumen widac ze do 1.3213 byly zakupy a powyzej sprzedaz.

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

wlasnie, fomc juz w cenie, co przyniesie jutro?

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

korekta/konsolidacja zapewne

od sierpnia 700pips czyli 7% wiec pewnie troche realizacji bedzie. no chyba ze chinczyncy zaczna sprzedawac usd to bedzie dalej up

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

co nam mowi technika? a no to, ze 1.2921-1.2590 = 1.3252-1.2921

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

zeusik pisze:co nam mowi technika? a no to, ze 1.2921-1.2590 = 1.3252-1.2921
technike trzeba dopasowac do fundamentow, na szybko sie nie da. ale jesli dzien zamknie sie powyzej 1.3215 to bedzie oznaczalo ze realizacji z longow nie bylo za wiele

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

no i kolejna sprawa. jesli dolary bede drukowane to portfolio managerowie z hedzow beda chcieli sprzedac dolary po wyzszym kursie.

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: donny »

No to dzisiaj jestem napąpowany pipsami na cały tydzien :D mogę swobodnie grać. Mam shorta z poziomu 1.3274 Bo tak jakos mi wychodziło. Zobaczymy musze posiedziec i poczekać na skośnych co wymyślą.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

wyglada na to ze nastepny target to 1.3620

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Jak dla mnie przed wystrzałem przydałaby się jakaś mała korekta, gdyż pierwszy cel jeśli chodzi o ekspansje fali Fibo, który idealnie pokrywa się z miesięcznym PIVOTEM osiągneliśmy i następny target widzę trochę bliżej niż Ty, a mianowicie 1.3440.
fx-forum

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: donny »

Wszystko wychamowało jak Europa nie pchnie wyżej edka to pewnie bedzie korekta.

Zablokowany