FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ulysse pisze:Żeby zapłacić spread?
Nie ale to chyba jedyny sposób byś sam się o tym przekonał - sprawdzić realizację w identycznych warunkach. Inaczej nie mogę Ci tego udowodnić.
ulysse pisze:Opłaca się wchodzić kiedy cena się rusza, a jeśli takie sytuacje zbytnio obciążają serwery FxPro to znaczy że nie tylko ja tak uważam.
Tak, gdy rynek jest bardziej zmienny i coś nagle się dzieje to siłą rzeczy zleceń przybywa (nie tylko otwarcia ale również trailingujących, oczekujących i zamykających transakcje, co również ma wpływ na działanie serwerów) jednak ich szybkość realizacji nie jest uzależniona od wolumenu transakcji - i to wciąż próbuję wytłumaczyć ;).
ulysse pisze:W każdym razie dzięki za info i pomoc.
Nie ma problemu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ulysse »

Czy FxPro zawsze zaokrągla wypłacany depozyt do pełnych dolarów? Jeśli tak to czy zawsze robią to w dół, tj. na niekorzyść klienta? Troszkę jestem zaskoczony takim podejściem, bo przecież systemy bankowe bez problemu obsługują 2 miesjca po przecinku (a samo FxPro obsługuje na swojej platformie nawet 5 miejsc :) )
Nie będę się sądził o pojedyczne centy rzecz jasna, ale z dobrymi praktykami renomowanych instytucji finansowych ma to niewiele wspólnego.

kizi34
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kizi34 »

mam "zamuloną platformę"- konto real:
- jak chcę nakreślić czy to linie trendu , kanału czy fibonaci i inne trzeba chwilę odczekać aby je wprowadzić i zaczyna mnie to porządnie wkurzać ..... co z tym zrobić , jak do tego podejść :(

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ulysse
Nie za bardzo rozumiem co masz na myśli? Wypłacałeś coś czy próbowałeś i nie mogłeś? Zlecałeś wypłatę nierównej kwoty, a przyszła równa? Na czym dokładnie polega problem?
Jeśli chodzi o wypłaty np. kartą to tak, domyślnie można wybrać tylko wielokrotności 100 danej waluty jednak istnieje możliwość zlecenia wypłaty całego depozytu z konta czyli np. nierównej kwoty wraz z centami.
Jeśli wypłatę zleci się przelewem bankowym to można wpisać dowolną równą bądź nierówną kwotę.
kizi34 pisze:jak chcę nakreślić czy to linie trendu , kanału czy fibonaci i inne trzeba chwilę odczekać aby je wprowadzić i zaczyna mnie to porządnie wkurzać ..... co z tym zrobić , jak do tego podejść
Ostatnio odpisywałem Ci na to pytanie. Być może masz już dużo obiektów na wykresie, za dużo aktywnych wykresów, może jakiś wskaźnik obciąża MT4, być może to pliki historii bądź jakieś logi albo jeszcze problem z wydajnością systemu bądź komputera (raczej rzadkość).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Zleciłem wypłatę kwoty z centami a dostałem mailem potwierdzenie realizacji mojego zlecenia na równą kwotę zaokrągloną w dół.
Pieniądze jeszcze nie doszły, więc nie wiem jaka to będzie kwota (ale przyznam że nie śpię spokojnie po tym co przeczytałem w tym wątku).

Awatar użytkownika
michalko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: michalko »

Informuje,że wyszła platforma na Blackberry, szału nie ma, przydałby się jeszcze średnie, ale zawsze jakiś postęp. :wink:

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Dostałem przelew z FxPro i przyznam że ten broker to naprawdę klęska jeśli chodzi o przelewy i wszystkich tu przed nimi przestrzegam. Nie dość że zaokrąglają kwotę wypłaty w dół o czym już wyżej napisałem to jeszcze "ich bank" skasował mnie na 83 USD, podczas gdy zapewniali że opłata za przelew zagraniczny w ich banku wynosi 14 USD.
Oczywiście raposo zaraz mi wyjaśnisz że to nie FxPro tylko "te złe banki", ale jak wytłumaczyć to że mały, szary klient detaliczny z Polski jest w stanie wysłać pieniądze do FxPro za 70 PLN, a duży i ważny dla ich banku broker FxPro musi na to "wydać" aż 250PLN (=83USD) przy tej samej kwocie przelewu?! Moim zdaniem FxPro wybiera najgorsze dla nas-klientów oferty bankowe bo płacą za przelewy naszymi pieniędzmi. I nie dam się przekonać że wielkości kosztów banków pośredniczących broker czy bank realizujący przelew nie zna! W Polsce jest co najmniej kilka banków które gwarantują stałą opłatę za przelew zagraniczny nawet przy wzięciu kosztów banków pośredniczących na siebie (klienta - opcja OUR). Jeśli skalkulowano tę kwotę w banku którego używam na 70PLN to jak do jasnej ch...ry koszty mogą wynieść w innym banku 250? Jest to czysta marża.
Moim zdaniem dobre praktyki rynkowe powinny wyglądać tak że np. koszty banków pośredniczących przy wpłacie ponosi broker (jemu w końcu zależy na zdobywaniu klientów) natomiast przy wypłacie klient. Wtedy sytuacja jest symetryczna i OK pod warunkiem że broker zrobi chociaż podstawowe rozeznanie na rynku usług bankowych, wynegocjuje sensowne stawki w swoim banku i przede wszystkim - powie ile to będzie kosztować! W FxPro zawsze płaci klient i to dużo więcej niż obiecuje FxPro.
A zaokrąglania wypłat w dół to nawet nie skomentuje, bo można na tym stracić max. 99 centów więc może i nie warto....

Sorry za ton tego postu ale mnie wk.....ili na maxa i nigdy więcej FxPro.

Martunia
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Martunia »

@ulysse - reklamuj, a nie jęcz na forum. Są przepisy, warunki w bankach. Ja przelewam często w jedną i drugą stronę i nie miałam takich problemów. Max opłata u mnie to 26USD. Do jakiego banku wypłacałeś? Nie było po drodze banków pośredniczących?

Z drugiej strony, co się dziwisz opłatom, w końcu w Grecji kryzys :-D
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2010, 12:45 przez Martunia, łącznie zmieniany 1 raz.

Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

Kurcze a ja myślałem, że ja mam dużo (39$, konto w multibanku) :shock:
Ale 83$ to faktycznie porażka maksymalna.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ulysse pisze:Oczywiście raposo zaraz mi wyjaśnisz że to nie FxPro tylko "te złe banki", ale jak wytłumaczyć to że mały, szary klient detaliczny z Polski jest w stanie wysłać pieniądze do FxPro za 70 PLN, a duży i ważny dla ich banku broker FxPro musi na to "wydać" aż 250PLN (=83USD) przy tej samej kwocie przelewu?!
Z jakiego i do jakiego banku przelewałeś depozyt? Wypłaty realizowane są z Hellenic Banku, bo tam ostatecznie trzymane są depozyty klientów. Jak rozumiem, przelewałeś środki do tego samego banku - jaki bank pośredniczący uczestniczył w transakcji (jakiś na pewno)? Te koszty, które poniosłeś, przyznaję, że są wysokie i sam chętnie dowiem się w FxPro z czego to wynikło jednak pierw potrzebuję w/w danych.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ