Forexoholic

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
nawroadam
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nawroadam »

inwestor86 pisze:przy zajmowaniu pozycji na audusd warto czasami spojrzec na euraud, daje sporo wskazowek ;)
Spoko. Juz na shorcie XAUUSD siedze. Odda mi zloto co kangur wzial.
Wejscie na 1281.4 Target under control and open ;)

p.s.1 1277.0 -> Pierwsze wspazrcie. Jak peknie to 1273.0 moj target na dzis bo tam srednia na 1H go ograniczy :)

p.s. 2 Wsparcie obronione. Tylko +14 pikow wpadlo.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2010, 20:01 przez nawroadam, łącznie zmieniany 1 raz.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

inwestor86 pisze: sciagnij sobie SR Alert system albo Alerter, rysuj linie, ustaw alert zeby Ciebie informowalo kiedy doleci blisko i kosisz :twisted:
M1 nie jest takie złe. Dużo widać sporo można brać. Częstotliwość wejść na jednej parze wystarczająca aby każdego dnia coś uskubać. Aczkolwiek skorzystam z rady:) dzięki :)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

w zasadzie 4 wejścia dziś. 1x be 1x zamknięte z palca +1 1x sl -7 i 1x +26.
Jeszcze jedno wejście i finisz.

http://i56.tinypic.com/213notf.gif

niestety rano ominąłem S;/

nawroadam
Gaduła
Gaduła

Shadi pisze:w zasadzie 4 wejścia dziś. 1x be 1x zamknięte z palca +1 1x sl -7 i 1x +26.
Jeszcze jedno wejście i finisz.

http://i56.tinypic.com/213notf.gif

niestety rano ominąłem S;/

Dzis na kabelku mozna trzaskac bo bardzo zywiutki zarowno w jedna jak i w druga strone :)
Wszyscy czekaja na posiedzenie. Jak zaczna drukowac dolara znow bedzie szal na walutach.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

nawroadam pisze: Dzis na kabelku mozna trzaskac bo bardzo zywiutki zarowno w jedna jak i w druga strone :)
Wszyscy czekaja na posiedzenie. Jak zaczna drukowac dolara znow bedzie szal na walutach.
tak samo jak wczoraj i przed wczoraj.

Problem jest taki że dziś jednak jest wyjątkowo wredny. Kolejne be właśnie zaliczyłem. Teraz zastanawiam się czy w ogóle opłaca się coś dokładać. Poczekam na konkretniejsze poziomy. Chyba:P

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

a ja dzisiaj pospalem dluzej, jedynie o 8 rano rzucilem okiem dalem longa usdcad i shorta euraud - zgodnie z trendem wiec licze na xxx pips ;)

nawroadam
Gaduła
Gaduła

inwestor86 pisze:a ja dzisiaj pospalem dluzej, jedynie o 8 rano rzucilem okiem dalem longa usdcad i shorta euraud - zgodnie z trendem wiec licze na xxx pips ;)
liczysz na slaba inflacje z Kanady ? :) Dzis o 13 dane beda o CPI :)

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

nawroadam pisze:
inwestor86 pisze:a ja dzisiaj pospalem dluzej, jedynie o 8 rano rzucilem okiem dalem longa usdcad i shorta euraud - zgodnie z trendem wiec licze na xxx pips ;)
liczysz na slaba inflacje z Kanady ? :) Dzis o 13 dane beda o CPI :)
na kontynuacje ruchu z piatku, sprawdz sobie na m15 co jest miedzy tymi dwoma czerwonymi poziomami, ktore zaznaczylem na wykresie ;) powinno tam doleciec moim zdaniem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Powinieneś pobierać opłaty za te screeny :D

Swoją drogą - nauczenie się tylko i wyłącznie tego wejścia daje nam mega profitową metodę. No ale lepiej klepać z indorów :)

nawroadam
Gaduła
Gaduła

Shadi pisze:Powinieneś pobierać opłaty za te screeny :D

Swoją drogą - nauczenie się tylko i wyłącznie tego wejścia daje nam mega profitową metodę. No ale lepiej klepać z indorów :)
Indory ok ale godziny podawania wynikow potrafia niezle zmlucic tylek :)

Ostatnio zupelnie dla sportu ustawilem zlecenie kupna 30 pipsow ponad kurs USDCHF tuz przed podawaniem wynikow o stopach %. I co ? I o 14 podawali nifo o stopach w Szwajcarii (bez zmian). Wywalilo dolara na 130 pipsow w gore. Zassalem praktycznie w ciagu kilkunastu minut 70 pipsow bez zadnego ryzyka :) A potem kurs i tak sie zwalil w druga strone no bo "trend is your friend" i dolec dalej slabowac zacza.

Dzis tez posiedzenie FOMC. UStawilem zlecenia kupna dolara ponad 50 pipsow ponad obecny kurs i sobie czekaja :) To troche jak polowanie snajpera na cel oddalony o 1000m ale jak trafi to nagroda spora i bezpieczenie uciec mozna bez strat wlasnych :)

ODPOWIEDZ