FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ulysse »

Nie napisali w umowie ile mają na to czasu? To ciekawe że co jakiś czas na forum powraca wątek trudności z wypłaceniem własnych pieniędzy od tego brokera - jak nie opóźnienia to dodatkowe opłaty (poprzednio był przypadek pobrania dodatkowej opłaty 600USD za przelew). Rozumiem rekwoty, max. slippage (jeśli ustawiona tolerancja w zleceniu) czy nawet od czasu do czasu zerwanie połączenia. Ale wypłata kasy to jednak podstawa u brokera który sponsoruje F1 i Premiership.
LazyKing daj znać jak się sprawa zakończy i ewentualnie ile pobrali opłat.

LazyKing
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: LazyKing »

nie chodzi mi o wypłatę lecz o wpłatę na rachunek fx pro przelewem bankowym.niby powinno to trwac od 2-6 dni.6 dzień mija a ja wicaż nie mam na rachuknu pieniędzy.trochę to dziwne...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam jednak dopiero wróciłem z weekendu. Więc po kolei...
fx€$ pisze:czy gra na fxpro czy dukascopy jest w polsce legalna? pytam, bo hazard internetowy zlikwidowali
Tak jak koledzy napisali. Hazard nie ma tu nic do rzeczy.
fx€$ pisze:czy są problemy z urzędem skarbowym?
Tu dodam tylko, że stworzyliśmy darmowy program dla osób mających otwarty rachunek w FxPro za naszym pośrednictwem, który w łatwy sposób umożliwia wyliczenie należności podatkowych.
fx€$ pisze:czy fxpro ma dealing desk?
Tak natomiast nie ma sytuacji, że powyżej danego wolumenu na konkretnym instrumencie walutowym zlecenia muszą być zaakceptowane przez DD. Wszystkie realizowane są natychmiastowo (instant execution).
fx€$ pisze:czy można wynegocjować pierwszą min. wpłatę z dukascopy na $500?
Nie ma takiej możliwości. 1000 USD to i tak mało zważając ile jeszcze rok temu wynosiła wymagana wpłata (ok. 20-25 000 USD z tego co pamiętam).
McL pisze:jak na ECN to i tak dziwne ze zjechali do 1000$
Było wiele próśb ze strony klientów by takie zmiany zostały wprowadzone.
Szymon80 pisze:Czy można jakoś poprawnie ustawić godzinę w MT4 dla strefy polskiej ?
Pytanie bardzo często przewija się na tym forum... Potwierdzam to co napisał Janko.
Szymon80 pisze:Dlaczego czasami musze czekać na wykonanie zlecenia kilka do kilkudziesięciu sekund ? MAm demo konto i takie opóźnienia są dość częste.
Ostatnio nie zawierałem transakcji na demie więc nie mogłem zbadać problemu osobiście jednak przyczynami mogą być:
- chwilowe przeciążenie serwera demo (rachunków demo jest bardzo dużo, zleceń również, a uwaga brokera przeważnie skupia się na serwerach rzeczywistych, bo siłą rzeczy są one bardziej istotne.
- było to spowodowane np. połączeniem do trefnego serwera demo, można to zbadać przełączając się na inny.
- Twoje łącze internetowe powoduje, że masz duży ping do serwera demo brokera (to można sprawdzić pingując serwer).
LazyKing pisze:jak długo czeka się na pieniadze na rachunku , które zostały wysłane przelewem bankowym (barclays bank)??
To zależy czy wszystko zostało wykonane prawidłowo. FxPro księguje przelewy w ciągu 24h na rachunku klienta od momentu ich otrzymania jednak właśnie czas otrzymania jest zależny od banków (wykonawczego, docelowego i pośredniczącego o ile występuje). Jeśli trwać będzie to dłużej niż 6 dni roboczych, a konto zostało założone za pośrednictwem Forex Clubu to odezwij się do mnie na PW, a zajmę się sprawą.
ulysse pisze:To ciekawe że co jakiś czas na forum powraca wątek trudności z wypłaceniem własnych pieniędzy od tego brokera
Z wypłatą nie ma problemów. Najczęściej te wszystkie problemy są niezależne od FxPro.
ulysse pisze:jak nie opóźnienia to dodatkowe opłaty (poprzednio był przypadek pobrania dodatkowej opłaty 600USD za przelew)
Tak jednak to nie broker pobrał sobie tę opłatę, a bank pośredniczący...
LazyKing pisze:6 dzień mija a ja wicaż nie mam na rachuknu pieniędzy.trochę to dziwne...
Na stronie brokera jest zastrzeżenie, że dokładnie tyle to może trwać więc na razie nie ma co panikować. Pieniądze na pewno nie zginą. Może był jakiś problem z wykonaniem transakcji przez jakiś bank bądź inny powód - różnie bywa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo pisze:Tak natomiast nie ma sytuacji, że powyżej danego wolumenu na konkretnym instrumencie walutowym zlecenia muszą być zaakceptowane przez DD. Wszystkie realizowane są natychmiastowo (instant execution).
To czym zajmuje się DD w FxPro - z ciekawości?
raposo pisze:ulysse napisał:
jak nie opóźnienia to dodatkowe opłaty (poprzednio był przypadek pobrania dodatkowej opłaty 600USD za przelew)

Tak jednak to nie broker pobrał sobie tę opłatę, a bank pośredniczący...
Z tego co pamiętam to okazało się że FxPro wysłało przelew w innej walucie niż rachunek źródłowy i docelowy klienta. Bank pośredniczący oczywiście zrobił fx zgodnie z dyspozycją FxPro, ale dlaczego ta dyspozycja była właśnie taka? Chyba pozostało zagadką.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ulysse pisze:To czym zajmuje się DD w FxPro - z ciekawości?
Jest to ogólnie dział nadzoru realizacji zleceń, czyli np. można dzwonić do nich w sprawie zamknięcia danej pozycji, ustawienia SL lub TP, oni też zajmują się anulowaniem transakcji po bad tickach itp. ale wszystkie pary walutowe mają ustawione na serwerze natychmiastową realizację zleceń niezależnie od wolumenu transakcji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Raposo a skąd masz pewność że zajmują się tylko tym?
I drugie pytanie - wkrótce będę od nich wypłacał depozyt na rachunek prowadzony w tej samej walucie co rachunek w FxPro. Jak można upewnić się że sytuacja z dodatkowym przewalutowaniem nie powtórzy się w moim konkretnym przypadku?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ulysse pisze:Raposo a skąd masz pewność że zajmują się tylko tym?
Doświadczenie ;). A sam możesz to sprawdzić otwierając 0.1 lota na Eur/Usd, a potem próbując otworzyć transakcję np. na 50 lotów i porównać czasy realizacji transakcji ;).
ulysse pisze:I drugie pytanie - wkrótce będę od nich wypłacał depozyt na rachunek prowadzony w tej samej walucie co rachunek w FxPro. Jak można upewnić się że sytuacja z dodatkowym przewalutowaniem nie powtórzy się w moim konkretnym przypadku?
Dziwne pytanie. A jaką mamy pewność, że wszystkie firmy brokerskie jutro nie upadną? :) FxPro nie zależy na tym by ich klienci byli niezadowoleni. Taki przypadek miał miejsce tylko raz (a przynajmniej tylko o tylu mi wiadomo) w przeciągu ostatnich 3 lat dlatego myślę, że mimo, iż są tylko ludźmi to starają się dobrze wykonywać swoją pracę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Ja to już sprawdzałem ale w bardziej wymagających dla brokera okolicznościach - dużej zmienności na rynku. Nie było to ani 0.1 ani 50 lotów (coś pomiędzy, bliżej 0.1) ale na podstawie tego testu wydaje mi się że chłopaki z DD mają więcej obowiązków.
raposo pisze:Dziwne pytanie.
Myślałem że jest gdzieś na formularzu wypłaty np. jakieś dodatkowe pole z walutą przelewu którego można nie zauważyć i przez to zdarzają się takie wpadki. Rozumiem zatem że zawsze przelewy wychodzą z FxPro w walucie w której był prowadzony rachunek?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ulysse pisze:Ja to już sprawdzałem ale w bardziej wymagających dla brokera okolicznościach - dużej zmienności na rynku.
To spróbuj w normalnych okolicznościach kiedy to serwery nie są obciążane i zasypywane zleceniami.
ulysse pisze:Rozumiem zatem że zawsze przelewy wychodzą z FxPro w walucie w której był prowadzony rachunek?
Nie, sam wybierasz w jakiej walucie ma zostać wykonany przelew. Jak było w tamtym przypadku dokładnie się nie dowiedzieliśmy jednak tak jak mówiłem, celem brokera nie było wzbogacenie się na tym.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo pisze:To spróbuj w normalnych okolicznościach kiedy to serwery nie są obciążane i zasypywane zleceniami.
Żeby zapłacić spread? Opłaca się wchodzić kiedy cena się rusza, a jeśli takie sytuacje zbytnio obciążają serwery FxPro to znaczy że nie tylko ja tak uważam.
W każdym razie dzięki za info i pomoc.

ODPOWIEDZ