Fan, dla rozluźnienia, konkurs?

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

weronika pisze:
guccon pisze:tylko ze konkursy przewaznie maja bardzo malo wspolnego z 'normalnym' inwestowaniem
sporo osob sie napina i ryzykuje znacznie wiecej niz przy zwyklym spekulowaniu
No to nie dobrze, że tak podchodzą te osoby, bo to błąd, a efekty widać.
Jeśli ktoś w konkursie się "napina" i to błąd, to najpewniej też popełnia inne błędy w "normalnym inwestowaniu", co skutkuje również porażką. No cóż. Sory, że się mądrzę, ale może warto uświadamiać innym błędy.
Nie mozna wszystkiego wrzucac do jednego 'worka'. Jesli ktos dla fanu zaklada do konkursu rachunek z 20-100[jednostka] i przyjmuje za ryzyko np ponad 10-20$ na risk to jesli przytrafia sie seria blednych wejsc konczy zabawe ale to nie znaczy ze w normalnym inwestowaniu na rachunku powiedzmy 1tys-10tys[jednostka] i ryzyku 1-2$ odniesie porazke.
Poza tym to konkurs niby 'fan' i pomijajac swiadomosc utraty rachunku z mini kwota zyskuje sie mozliwosc zdobycia nagrod oraz pewnego prestizu.
Nie wiem czy sie wymadrzasz czy nie ani czy ja to wlasnie robie ale moim zdaniem takie postepowanie w trakcie konkursu nie moze byc od razu odzwierciedleniem prawdziwego zarzadzania danego tradera. Oczywiscie tak nie jest pewnie dla wszystkich przypadkow bo przeciez ilu traderow tyle sposobow spekulacji ...
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Wyzerowanie konta nie jest powodem jak dla mnie do chwalenia się. Przy 20 transakcjach mamy już 80% szans na 3 straty z rzędu przy trafności systemu na poziomie 50%. Także ryzykując powiedzmy 20% i posiadając system o 50% skuteczności dorzuciwszy do tego trochę emocji i chęć odrobienia straty konto w 100% zostanie wyzerowane.

Także jeśli ktoś chce tutaj zabłysnąć i mnie przekonać powiedzmy do tego że posiada umiejętności które przekładają się na jego wyniki inwestycyjne niech gra spokojnie cały miesiąc a jego statystyki z myfxbook będą jak dla mnie wystarczające by ocenić czy coś potrafi czy też nie.

Ja osobiście zauważyłem już jedną prawidłowość której wcześniej nie widziałem - większość moich pozycji to L, mam nadzieję że jest to chwilowe odchylenie a nie trwała przypadłość ;)

Pozdrawiam wszystkich startujących tak na marginesie :)
fx-forum

weronika
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: weronika »

guccon pisze: Nie mozna wszystkiego wrzucac do jednego 'worka'. Jesli ktos dla fanu zaklada do konkursu rachunek z 20-100[jednostka] i przyjmuje za ryzyko np ponad 10-20$ na risk to jesli przytrafia sie seria blednych wejsc konczy zabawe ale to nie znaczy ze w normalnym inwestowaniu na rachunku powiedzmy 1tys-10tys[jednostka] i ryzyku 1-2$ odniesie porazke.
Poza tym to konkurs niby 'fan' i pomijajac swiadomosc utraty rachunku z mini kwota zyskuje sie mozliwosc zdobycia nagrod oraz pewnego prestizu.
No cóż, może i racja :)
[ Wolność i Praworządność ]

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Weronika. Dawaj z powrotem do konkursu. Zrobi się na pewno ciekawiej. Masz szanse w połowie miesiąca spróbować dogonić czołówkę :)
fx-forum

weronika
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: weronika »

Hehe, jak widać na myfxbook, aktualnie miałabym ponad 165% ;) więc do czołówki uuu daleko mi, ale dzięki, bawcie się dobrze.
Ja jednak nadaję na innych falach, ale nie chwaląc się, wole jednak moje fale. ;)
Jak będę miała możliwość sama poprowadzenia konkursu to zagram, ale to może kiedyś.
[ Wolność i Praworządność ]

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Nie wyglupiaj sie i wracaj :P
Bedziesz miala okazje pokazac iz grajac normalnie bez myslenia o konkursie mozna taki konkurs wygrac ;) bo przeciez wygrasz ...
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Wyniki na chwilę pisania tego posta. ( środa 15 wrzesień, 10:40 )
Podane wyniki są z pozycji zamkniętych, bez uwzględnienia pozycji otwartych.
Osoby które nie przekazały mi danych do rachunku, nie zawarły jeszcze żadnych pozycji lub nie biorą już udziału w konkursie nie są uwzględnione.
Kolejność przypadkowa.

Jonas -100% MC
seedraev -26,10%
MkubuxK +31,42%
havk -81,97%
Akhh -14,68%
gutek04 -38,74%
Demo_man -99,19% MC
guccon -74,68%
Brain -0,64%
FOREX_GURU +56,50%
freeman -51,83%
netixek -99,08% MC
ya_dunno Dyskwalifikacja, regulamin pkt. 8
poiu7890 +15,71%
daromanchester +8,64%
Asia +11,77%

http://www.myfxbook.com/members/Nawigator

Ps. Od dnia dzisiejszego, lista uczestników jest już zamknięta.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Z racji że cześć uczestników przybrało bardzo defensywną postawę i patrzą na wyniki innych, zamiast grać dalej, wyniki będą publikowane pod koniec tygodnia.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

MrYogi pisze:Z racji że cześć uczestników przybrało bardzo defensywną postawę i patrzą na wyniki innych, zamiast grać dalej, wyniki będą publikowane pod koniec tygodnia.
Panowie .... wygląda na to, że Asia was wykosi :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Demo_man
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Demo_man »

Chciałem tylko napisać, że już nie gram jako, że zaliczyłem MC. Wpłaciłem na owo konto pieniądze na eksperymenty i nie zmieniłem równocześnie hasła inwestora, a obecnie nie mam takiej możliwości. Jestem w rozjazdach i nie mam swojego magicznego notesu z hasłami :cry:

To tak jako wyjaśnienie, gdyby coś się pojawiło na myfxbook.

Powodzenia dla będących w grze :wink:

ODPOWIEDZ