Przerobic MA
Może zobacz to: screen + kod jako przykład..krolewsky pisze:jeszcze jakbys powiedzial jak zobaczyc wykres pare okresow do przodu to by bylo super.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 7689#77689
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
nie chodzi mi o ekstrapolacje, chodzi mi o to ze mozemy narysowac funkcje w przyszlosci jesli wiemy ze dane wchodzace w jej sklad znamy juz teraz.
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.
Też nie no do końca łapałem.LowcaG pisze:krolewsky napisał:
jesli naszymi danymi sa swieczki +10 +20 +30... to mozemy narysowac przeciez srednia 9 swieczek do przodu bo beda znane dane...
Nie bardzo rozumiem, chodzi Ci o zwykłą ekstrapolacje?
Normalnie wskaźniki kończą się tam gdzie cena BID ASK- w tym samym czasie.
Chodzi o podstawienie danych w czasie przyszłym i wyrysowanie MA. Coś ala forecasting MA. Przesuwasz na wykresie znacznik "chart shift" w lewo.
Chcąc to zrobić w mt4 to chyba tak jakby stworzyć jeszcze jeden wykres tej samej pary (coś ala indyk multiTF) przesunąć go w czasie i dodać do niego MA - wiadomo wykresu widzieć nie potrzeba tylko MA.
Tylko nie wiem skąd się wzięło tych 9 świeczek ..krolewsky pisze:bo mozemy wiedziec 9 swieczek do przedu jak ta srednia bedzie biec.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Jak to skad sie wzielo 9 swieczek....
to ok, dla przykladu, tworzysmy wskaznik ktory podlicza lata, mamy rok 2010.
Do wskaznika bierzemy "dane" z 10 lat wczensiej, 20 lat wczesniej 30 lat wczensiej, wiec, dla roku 2010 bierzemy dane z 2000 roku, 1990 1980 itd.
Mimo ze mamy rok 2010 to dla tego wskaznika mozemy wyliczyc wartosc na rok 2019 bo w wartosc dla 2019 roku bedize liczona z lat 2009 1999 1989 a te lata juz byly i mamy dane.
Rozumiemy sie? troszke wyobrazni.
to ok, dla przykladu, tworzysmy wskaznik ktory podlicza lata, mamy rok 2010.
Do wskaznika bierzemy "dane" z 10 lat wczensiej, 20 lat wczesniej 30 lat wczensiej, wiec, dla roku 2010 bierzemy dane z 2000 roku, 1990 1980 itd.
Mimo ze mamy rok 2010 to dla tego wskaznika mozemy wyliczyc wartosc na rok 2019 bo w wartosc dla 2019 roku bedize liczona z lat 2009 1999 1989 a te lata juz byly i mamy dane.
Rozumiemy sie? troszke wyobrazni.
Ja juz rozumiemkrolewsky pisze:Rozumiemy sie? troszke wyobrazni.

Wiec oczywiscie wg. mnie da sie. po prostu tak na prawde to potrzebujesz wskaznika ktory liczy (rozumiem ze juz masz ten co liczy dowolne swieczki) 2009 1999 1989, + robisz shift wykresu +10 lat i tyle.
Prosciej, liczysz, przykladowo close[1] close[11] close[21] (czy jakie tam okresy chcesz) i ten wskaznik robisz shift. I po problemie.
zgadza sie, to jest rozwiazanie, jak to w kodzie bedzie wygladalo?LowcaG pisze:Prosciej, liczysz, przykladowo close[1] close[11] close[21] (czy jakie tam okresy chcesz) i ten wskaznik robisz shift. I po problemie.
uzyj funkcjikrolewsky pisze:zgadza sie, to jest rozwiazanie, jak to w kodzie bedzie wygladalo?
Kod: Zaznacz cały
void SetIndexShift( int index, int shift)