Przerobic MA
Przerobic MA
Potrzebuje zmienic w kodzie Moving Avareges by srednia nie byla zliczana przykladowo z 30 ostatnich swieczek tylko z wybranych swieczek.
W praktyce powinno wygladac to tak - MA bierze swieczke liczac do tylu 10tą 20tą i 30tą i zniej robi srednia czyli dzieli przez 3 i wyswietla sie tak jak zwykla MA na wykresie.
Jak zatem zmienic to w kodzie, ja niestety mam problem.
Bede bardzo wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam
W praktyce powinno wygladac to tak - MA bierze swieczke liczac do tylu 10tą 20tą i 30tą i zniej robi srednia czyli dzieli przez 3 i wyswietla sie tak jak zwykla MA na wykresie.
Jak zatem zmienic to w kodzie, ja niestety mam problem.
Bede bardzo wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.
Skoro tak uwazasz, to moze inaczej.
JAk bedzie wygladal Kod do zwyklego zsumowania 5 wybranych siweczek 10tej 20 30 40 50? Potrafisz to opisac w MQL, oczywiscie jako wskaznik ciagly. Kod powinien byc prosty, tak mi sie wydaje. Zeby oszczedzic pracy to ta formule przydalo by sie wklepac w istniejacy jakis wskaznik.
Dodano po 1 godzinach 10 minutach:
zamierzasz odpowiedziec czy mam szukac gdzie indziej?
JAk bedzie wygladal Kod do zwyklego zsumowania 5 wybranych siweczek 10tej 20 30 40 50? Potrafisz to opisac w MQL, oczywiscie jako wskaznik ciagly. Kod powinien byc prosty, tak mi sie wydaje. Zeby oszczedzic pracy to ta formule przydalo by sie wklepac w istniejacy jakis wskaznik.
Dodano po 1 godzinach 10 minutach:
zamierzasz odpowiedziec czy mam szukac gdzie indziej?
jak mam szablon to juz wiem jak poprzerabiac to wedlug potrzeb.
jeszcze jakbys powiedzial jak zobaczyc wykres pare okresow do przodu to by bylo super. nie chodzi o przesuniecie tylko o wyliczenie, bo mozemy wiedziec 9 swieczek do przedu jak ta srednia bedzie biec.
jeszcze jakbys powiedzial jak zobaczyc wykres pare okresow do przodu to by bylo super. nie chodzi o przesuniecie tylko o wyliczenie, bo mozemy wiedziec 9 swieczek do przedu jak ta srednia bedzie biec.