Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

a ja dziś zaliczyłem 40p stopa na eu:( porażka

postaram się być wieczorem

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

ja dzisiaj tez tak sobie zysk ale najgorsze ze jak człowiek sobie wbije Leki to później cały dzień patrzy jak szpak w piz...e i dzień nie wychodzi

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

ja się wbiłem w longa na 1.2740 gdzie uwazałem że 1.2730 spokojnie da support.
stop postawiłem pip poniżej 1.27 i jakims cudem zabrało...

qba3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qba3 »

i mnie zeszło 3 p poniżej, nie żebym narzekał na AM ale stop hunting jest tu na porządku dziennym sprawdzając potem z innym brokerem nawet z fx pro to widać ze lubiąc 2-3 punkty podbijać szczyty dołki
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2010, 18:57 przez qba3, łącznie zmieniany 1 raz.
Big wheels keep on turning

Awatar użytkownika
marmon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marmon »

u mnie dokładnie doszło do 2699

pewnie się trochę wycykałem z kabla i korekty większej może nie być... zobaczymy jutro. Tak czy siak nie chciało przebić 53 jak wszystko inne robiło nowe daily highs&lows. Profit zgarnięty i to się liczy.

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

zastanawiam sie czy skosne male cipki poleca na gore czy na przeczekanie pojda bo moze longa zapodam

Roger27
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Roger27 »

Jak to skośni mogą nam wywalić dołem bo przecież oni rozumieją inaczej.

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

crocopip pisze:ja się wbiłem w longa na 1.2740 gdzie uwazałem że 1.2730 spokojnie da support.
stop postawiłem pip poniżej 1.27 i jakims cudem zabrało...
Fakt Edwardo dzisiaj pojechał po całości. Rónież liczyłem na ten poziom ale coś nie zagrało :evil: GU zamkniety przez TS na + 25 wiec tez bez rewelacji.
Świetnie marmon ze te piramidki wlazły jak trzeba :wink:
Ja dzisiaj małą zapodałem na GU ale zasieg był minimalny ledwo 50pip wiec bez szału.
Jutro tez jest dzien :wink: Teraz czas na kawke i piperocha 8)

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Currency Summaries

EUR/USD opened by 1.2750 tumbling from 1.2876 Asian highs after WSJ articles overnight highlighted weakness in the European banking sector. Press reports EZ sovereigns need to raise E80bn this month on top of E20bn that Irish commercial banks need to refinance whacked European bond markets, Irish 10-yr bond spreads rose 30bp and Greece +20bp on the day. EUR/USD remained in a relatively subdued 1.2680/1.2772 range with a strong bid this morning from European players squaring out before their close. USD fix selling contributed to rally as real money dumped bucks however EUR/JPY selling resumed, took that pair down to 106.25 lows and closed circa 106.40/50, -1.75/1.8% on the 24-hr session. Soft U.S. equities (closed -1.01/-1.15%) kept pressure on EUR vs USD and JPY late in the session. EUR/USD closed 1.2690. ECB's Stark was particularly gloomy noted "Financial crisis not over; Euro Zone (EZ) growth to moderate H2; Economic growth risks beyond 2010; National finances in precarious state; Dichotomy of single EZ monetary policy, decentralized fiscal policy "must be addressed."

GBP/USD With no substantial UK-specific news on the day, sterling mostly got buffeted around by external developments. EUR/GBP had a couple hours in the US morning when it rallied. Otherwise was sold fairly aggressively. The noted culprit was long lightening following the WSJ's suggestion that Europe's recent stress tests understated some lenders' holdings of potentially risky government debt. The cross ended the day below 0.8260. Cable fell to the 1.5300 area on dollar strength, but during the US midday turned back north and road EUR and JPY weakness higher to close near 1.5370. The 1.5360 area in GBP/USD is an important one in the short-term. A failure from there would mean cable is at risk of turning back into a bearish trending pattern.

Awatar użytkownika
marmon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marmon »

marmon pisze:pewnie się trochę wycykałem z kabla i korekty większej może nie być... zobaczymy jutro.
Jakbym nie ustawił stopa to dopiero bym się dzisiaj wyfrajerzył.

Jeśli scenariusz na edku będzie grał dalej to możemy zobaczyć jeszcze jakieś 50 pipsów up a potem polecimy we właściwym kierunku...

GREENFX :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany