w związku z moim tematem pracy magisterskiej chcę przetestować skuteczność formacji świecowych na różnych parach walutowych. Utknąłem niestety przy najprostszej z nich (programowania dopiero się uczę).
To EA najpierw sprawdza, czy młot wystąpił w trendzie spadkowym:
1. Trend spadkowy jest sprawdzany przez to czy 3 ostatnie świece miały coraz to niższe ceny zamknięcia
2. Czy świeca ma więcej niż 20 pipsów
3. Czy ciało świecy do cienia jest przynajmniej 3 razy mniejsze.
Później jeśli te warunki występują miałoby następować zlecenie BUY, tyle że w takiej postaci (mimo braku błędów) strategia ta nie zawarła ani jednej transakcji. Wiem, że nie jest jeszcze dopracowana, ale wydaje mi się, że na tym etapie powinny być zawierane jakieś transakcje. Proszę bardziej zorientowanych w temacie o pomoc

P.S. Ta strategia ma być wstępnie sprawdzana na danych H1. Chcę sprawdzić jej skuteczność statystyczną w krótkoterminowym odwracaniu trendu (tzn. chciałbym aby automatycznie zamykała się np. po 5, 10, 20 godzinach i sprawdzić jaki procent transakcji przyniósł profit).
P.S.1 Chciałbym także aby możliwe było otwarcie więcej niż jednej transakcji gdy następna formacja się pokaże na wykresie, ale w tej postacie strategia będzie zawierać w nieskończoność transakcje przy pojawieniu się jednego młota.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc

pozdrawiam