Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

no dobra nic się nie dowiedziałem...

myślałem że coś podpowiecie:( a tu nic więc muszę grać swoje.

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ts_A »

mozna grac longa na au sl ponizej 9075
Obrazek

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

czeg chciales sie dowiedziec reszta swiata zastanawia sie co zrobic edek szaleje wielki burdel- pochwal sie co zawarłes i kiedy lepiej

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

trader0002 pisze:czeg chciales sie dowiedziec reszta swiata zastanawia sie co zrobic edek szaleje wielki burdel- pochwal sie co zawarłes i kiedy lepiej
chciałem się dowiedzieć czy ktoś myśli tak jak ja albo ma inne zdanie.... zaczynając od tego że już postanowiłem poprawę po poście Trepifajskla czy jak mu tam i nie będę się pierwszy chwalił. tzn. chętnie pogadam nt. cable czy tam euro ale postaram się zachować neutralne stanowisko, żeby nie wypaczyć czyjegoś punktu widzenia i nie przyczynić się do ewentualnej straty.

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

naturalnie wiem o co chodzi ale trzeba przynajmniej napisac co postawiles ja dzisiaj zarowno sell jak i buy na edku bez szaleństw dlatego nie wpisywałem ale jesli masz cos co daje juz dluzej z mila checia poslucham na jakiej podstawie zawierałeś transakcje

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

crocopip pisze:no dobra nic się nie dowiedziałem...
Croco jeśli chodzi o edka i kabla to widzę to tak:

- Edward z pkt. technicznego powinien się dalej umacniać - nie wiem jak długo bo nie potrafie interpretować fundamentów ale wczoraj wywaliliśmy dziurę w dachu i szybko raczej nie spadniemy
- Kabel - z nim jest dość ciężko od paru dni - technicznie wciąż leci w kanale spadkowym i nie wiem co aktualnie może mu pomóc w podążeniu za edkiem. Tak sobie zerknałem na ten mój "wskaźnik nastroju" to widzę ze na Cable wzrosła chęć do zakupów o ok 1 pkt procentowy. Mimo wszystko wolałbym go kupować niżej niż aktualnie tj. przy górnym ograniczeniu kanału spadkowego.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

MaxRipper pisze:
crocopip pisze:no dobra nic się nie dowiedziałem...
Croco jeśli chodzi o edka i kabla to widzę to tak:

- Edward z pkt. technicznego powinien się dalej umacniać - nie wiem jak długo bo nie potrafie interpretować fundamentów ale wczoraj wywaliliśmy dziurę w dachu i szybko raczej nie spadniemy
- Kabel - z nim jest dość ciężko od paru dni - technicznie wciąż leci w kanale spadkowym i nie wiem co aktualnie może mu pomóc w podążeniu za edkiem. Tak sobie zerknałem na ten mój "wskaźnik nastroju" to widzę ze na Cable wzrosła chęć do zakupów o ok 1 pkt procentowy. Mimo wszystko wolałbym go kupować niżej niż aktualnie tj. przy górnym ograniczeniu kanału spadkowego.

dziś w ogóle nie patrzyłem na euro ale wczorajsze wzrosty były z moich informacje mocno zaskakujace wśród pro traderów.

z cable sprawda wygląda tak wg mnie że dopóki gramy poniżej 1.56 to outlook jest negatywny w ujęciu dziennym. na intraday jest neutral ale wiadomo że wieksze spojrzenie jest nadrzędne. tym samym fundamenty z UK nie sprzyjają sterlingowi. co go trzyma to jedynie słaby dolar i jen, plus globalny risk ON. w każdym razie myślę że gra jest bardziej techniczna i od wczoraj widać próby wyciągnięcia funta wyżej z nadzieją na że do tego momentu sytuacja się poprawi i znajdą się byki do większych zakupów. dlatego też spodziewam się próby zdobycia 1.5580/60 a potencjalna porażka zniesie kurs w okolice 1.51

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

crocopip pisze:dopóki gramy poniżej 1.56 to outlook jest negatywny w ujęciu dziennym
Z tym poziomem zgadzamy się obaj. Dla mnie na tę chwilę ryzyko grania L na funcie jest zbyt duże bo nawet wg Twojej analizy fundamentalnej nie ma logicznych powodów aby funt zrobił to samo co edek. Narazie jedyne co gram to shorta od rana na USD/CHF - liczę ze zrobią chociaż double bottom.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Co do EUR/USD moja opinia ( osobiście trzymam Longa) za każdym razie edek zatrzymywał się na ważnym fibo... możliwe, że zakończyła się już teraz korekta spadkowa...( nie chce wróżyć bo na dobrą sprawę cały czas możliwe są dwa scenariusze), ale odbicie dwa razy od poziomów fibo raz 0,50 potem 0,786 wskazywało na możliwy ruch w górę( taką zająłem pozycję) teraz rysuje się "jakaś struktura falowa", jeśli znajdujemy się już w fali trzeciej to powinniśmy zapiąć pasy i trzymać się longów nie zwracają na nic uwagi :)

Trzymam nisko stopy zobaczymy co będzie, ale ostatni szczyt powinien być pokonany, ładne byłoby wtedy 1,2,3,4,5 dosyć typowe...
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Cancer0s pisze:Co do EUR/USD moja opinia ( osobiście trzymam Longa) za każdym razie edek zatrzymywał się na ważnym fibo... możliwe, że zakończyła się już teraz korekta spadkowa...( nie chce wróżyć bo na dobrą sprawę cały czas możliwe są dwa scenariusze), ale odbicie dwa razy od poziomów fibo raz 0,50 potem 0,786 wskazywało na możliwy ruch w górę( taką zająłem pozycję) teraz rysuje się "jakaś struktura falowa", jeśli znajdujemy się już w fali trzeciej to powinniśmy zapiąć pasy i trzymać się longów nie zwracają na nic uwagi :)

Trzymam nisko stopy zobaczymy co będzie, ale ostatni szczyt powinien być pokonany, ładne byłoby wtedy 1,2,3,4,5 dosyć typowe...

no tak. ale jutro dane z USA które mogą w 1 minute zmienić obraz. dlatego też tak na prawdę każda pozycja w tym momencie jest ryzykowna:) fakt powinnismy przetestować uptrend który był ciągnięty od 1.18, nie mam wykresu przed sobą ale gdzie jest ponad 1.3 z groszami

Zablokowany