FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

beginner pisze:Rekwoty! W porównaniu do krajowego, mniej konkurencyjnego broka pod względem speadów, pod tym względem moim zdaniem wypada marnie... Większych doświadczeń jeśli chodzi o brokerów nie mam.
Reqwoty u FxPro zdarzają się rzadko więc się trochę dziwie. Sprawdź opróżniania swojego łącza, bo to jest najczęstszy powód problemu w egzekucja w FxPro
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Dakhr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dakhr »

Z UK lacze 20MBit/s , zlecenia wchodza jak marzenie (zlozylem jakies 40 do tej pory), jak na razie zajmuje to tyle co klikniecie mysza 8) , na demo bylo gorzej :shock:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dakhr pisze:Z UK lacze 20MBit/s
Prędkość łącza nie jest tu aż tak istotna ale jak widać jego jakość już tak. Zdarza się nawet, że zlecenia lepiej wchodzą z internetu mobilnego (np. play mobile) w strefie dobrego zasięgu niż poprzez łącze stacjonarne (np. neostrada).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Dakhr pisze:Z UK lacze 20MBit/s , zlecenia wchodza jak marzenie (zlozylem jakies 40 do tej pory), jak na razie zajmuje to tyle co klikniecie mysza 8) , na demo bylo gorzej :shock:
Servery FxPro są w Londynie :] dlatego masz mniejszy ping 9 szybkość łącza nie ma takiego znaczenia ) a demo to oni zawsze mieli do kitu, ale grunt że real jest ok :]
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

MrYogi pisze:demo to oni zawsze mieli do kitu
Pewnie dlatego że według większości brokerów MM demo służy tylko do obycia z platformą inwestycyjną.

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

MrYogi pisze:Reqwoty u FxPro zdarzają się rzadko więc się trochę dziwie. Sprawdź opróżniania swojego łącza, bo to jest najczęstszy powód problemu w egzekucja w FxPro
Następnego dnia było już OK, a posta popełniłem pod wpływem silnych emocji po drugim SL...;) Nie powinienem był wchodzić po kolejnej rekwocie. Moja wina.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

beginner pisze:Następnego dnia było już OK, a posta popełniłem pod wpływem silnych emocji po drugim SL..
Bywa też, że chwilowo dany serwer jest przeciążony i wystarczy go zmienić bądź odczekać by sytuacja uległa poprawie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

pytanko za 100 pkt. czy na fxpro sa konta zarzadzane albo PAMM prosze o jakies informacje :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

trader0002 pisze:pytanko za 100 pkt. czy na fxpro sa konta zarzadzane albo PAMM prosze o jakies informacje
Nie ma nic takiego. Jednak jeśli ktoś chce zawierać transakcje jednocześnie na kilku rachunkach to może użyć Multiterminala.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

outremer
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: outremer »

Witam !
Od wczoraj jestem nowym klientem FxPro (konto założone ze strony forexclub).
Jestem zaskoczony szybkością weryfikacji konta, gdyż trwało to jedynie ok. 10 minut pomimo późnej pory.
Mam natomiast problem z zasileniem konta. W panelu klienta wypełniłem dyspozycję wpłaty waluty przelewem bankowym i otrzymałem instrukcję transferu. Powstały natomiast niejasności co do wypełnienia przelewu:
1. po wprowadzeniu nr BIC Hellenic Banku automatycznie mój Bank (ING) wypełnił pola adresowe i są one inne niż w dyspozycji, zamiast P.O. BOX 51791, 3508 LIMASSOL CYPUS jest NICOSIA CYPRUS
2. Jak rozumiem adres FXPRO to Karyatidon 1 Ypsonas 4180, Cyprus
3. I chyba najważniejsze : jako tytuł przelewu ma być mój numer konta MT4, czy podany w dyspozycji przelewu ACCOUNT NUMBER: XXX-XX-XXXXXX-XX, czy noże i to i to?
Pytania moje są może trywialne ale chodzi tu o pieniądze a takich informacji nie znalazłem ani w poprzednich postach, ani w tutorialu na stronie ForexClubu.
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź.

ODPOWIEDZ