Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3
-
- Gaduła
trader0002 pisze:no za to ropa ladnie dawała dzisia chociaz euro dalo proc to tez mnie wku....iało dzisiaj
dlatego nie możesz jej traktować jako wykładnika.
Ja ma również ropę otwartą i co dzień rano ją analizuje ale jeśli nie chodzi ona razem ze stokami to oznacza że grana jest tylko ropa. oczywiście mądry człowiek po szkodzie.
co do moich obserwacji to non stop analizuje: oil, copper, usd index, yen index, ftse index, ftse index future, sp500/future, hangseng/future, nikkei/future, U.S yeilds (30, 10 i 2latki) oraz vix. to daje mi mniej więcej obraz rynku
-
- Gaduła
-
- Gaduła
ja gram na eurusd i jak dla mnie to najbardziej przejrzysty rynek. Spogladam jeszcze na index dolara i euro ale z przymruzeniem oka. Czasami gram na usdjpy, ale ostatnio boje sie interwencji wiec mysle ze przeczekam jeszcze jakies 2 tyg.
Probowalem grac na gbpusd i gbpjpy, rynek funta dla mnie to jeszcze wieksza magia niz rynek eurodolara, ruchy nie wiadomo skad po co i jak , a jesli nie daj boze dane niezgodne z prognoza to ruchy jak na parach zlotowkowych. Za duza zmiennosc, byle plotka potrafi zakolysac kursem , falszywe wybicia to nie jedna z wad tych par. Ale co kto lubi...
Rope tez przeszedlem, dawno nie przygladalem sie blizej, ale z tego co widze, kryzys i dane maja na nia wiekszy wplyw niz na notowania eurodolara, mniejszy pkb w usa czy chinach i ropa leci . Poza tym sezonowe czynniki ksztaltujace popyt i podaz, za duzo informacji do ogarniecia.
Ale co kto lub
Probowalem grac na gbpusd i gbpjpy, rynek funta dla mnie to jeszcze wieksza magia niz rynek eurodolara, ruchy nie wiadomo skad po co i jak , a jesli nie daj boze dane niezgodne z prognoza to ruchy jak na parach zlotowkowych. Za duza zmiennosc, byle plotka potrafi zakolysac kursem , falszywe wybicia to nie jedna z wad tych par. Ale co kto lubi...
Rope tez przeszedlem, dawno nie przygladalem sie blizej, ale z tego co widze, kryzys i dane maja na nia wiekszy wplyw niz na notowania eurodolara, mniejszy pkb w usa czy chinach i ropa leci . Poza tym sezonowe czynniki ksztaltujace popyt i podaz, za duzo informacji do ogarniecia.
Ale co kto lub

dziś chyba kluczowe było utrzymanie się w kanale spadkowym od połowy tego miesiąca co daje nadzieje na spadki ale nowego minimum wciąż brak więc możliwy powrót nad linie korekty która została przełamana 20 tego miesiąca co skłaniało ku mocniejszemu spadkowi ale narazie go nie widać
Big wheels keep on turning
-
- Gaduła
tak siedzę i patrzę na cable od paru godzin który na 10sec chodzi jak w zegarku, na h1 w historii można znaleźć co chwilę swingi co najmniej 100pipsowe nie wspomnę o ponad 200pipsowych nader często. techniczne dla mnie na tą chwilę bardziej czytelniejszy od euro. z tym że fundamenty i polityka UK to labirynt bez wyjścia.
jutro, to znaczy dziś dzien cable. widzę że jest trochę danych więc paliwo będzie by trochę zaszaleć.
branoc
jutro, to znaczy dziś dzien cable. widzę że jest trochę danych więc paliwo będzie by trochę zaszaleć.
branoc