Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

Jasne ze tak. Mnie to malo interesuje, ale ktos bardziej wnikliwy powinien zobaczyc czy to ropa oddzialywuje na eurusd czy odwrotnie? Co najpierw rosnie ropa prognozujac ze dolar oslabnie czy slabnacy dolar ciagie rope do gory?

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

ropa dla mnie jest wazniejsza i rynek akcji..... ide na spacer
:)
Ostatnio zmieniony 31 sie 2010, 18:44 przez trader0002, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

trader0002 pisze:ropa dla mnie jest wazniejsza i rynek akcji
wszystkie rynki są ważne i mniej lub bardziej oddziałują na fx. więc trzeba monitorować wszystko.

p.s ja Panowie kończę i postaram się wpaść późnym wieczorem. patrzenie na dzikie ruchy w trakcie fomc nic nie da.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2010, 19:00 przez crocopip, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

jak tam croco widzisz kierunek dla edka???

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

Byłem sie przejsc do lasu na prawdziwki nakosiłem dwa wiadra zdecydowanie lepiej niz pipsów dzisiaj ;) Przychodze odpalam platforme a tam same BE :evil: nastepnie zjazd ale mnie juz tam nie ma ;) wiec zagrania nie były raczej ciekawe ;) Dzisiaj dzien tylko na AT i ogolnie to na 0.
Obrazek

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

trader0002 pisze:jak tam croco widzisz kierunek dla edka???

nie wiem co się wydarzyło dziś w USA, ale z czysto technicznego punktu widzenia obraz euro jest w miarę pozytywny. dziś złamaliśmy 3 miesięczny support line (czerwona prosta) ale kurs powrócił nad nią i jak do tej pory się trzyma. jesteśmy również powyżej sierpniowego downtrendu co też każe mysleć pozytywnie. na macd widać kurczący się histogram co daje nam do zrozumienia że byki znów są w grze. na slow sto mamy bull divergence i fast ma co prawda przecięła slow ma ale pamiętajmy że to opóźniony oscylator. więc pomijając fundamenty obraz jest bardziej pozytywny dla euro niż negatywny.

nie wykluczam jednak tąpnięcia i testu różowego downtrendu. kluczem są fundamenty (te pozytywne dla EU). z technicznego pkt widzenia istotne będzie zamknięcie dnia powyżej lub ponizej czerwonej support line.

więc nie pozostaje nic tylko czytać newsy i kontrolować PA.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2010, 21:47 przez crocopip, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

GREENFX pisze:Byłem sie przejsc do lasu na prawdziwki nakosiłem dwa wiadra zdecydowanie lepiej niz pipsów dzisiaj ;) Przychodze odpalam platforme a tam same BE :evil: nastepnie zjazd ale mnie juz tam nie ma ;) wiec zagrania nie były raczej ciekawe ;) Dzisiaj dzien tylko na AT i ogolnie to na 0.
ja dziś na Eu 2:1 na plus i w minusie małym na cable siedzię.

jutro poświęcam dzień cablowi. zobaczę jak się gra bo euro mnie wkur...wiać zaczyna.

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

crocopip pisze:ja dziś na Eu 2:1 na plus i w minusie małym na cable siedzię.

jutro poświęcam dzień cablowi. zobaczę jak się gra bo euro mnie wkur...wiać zaczyna.
Nic widze ze troche bardziej jutro bede mósiał przykminic i troche poczytać bo o dzisiejszych akcjach na rynkach to wiem tyle ze cena borowika ceglastoporego skoczyła z 20zł za kobiałke do 40zł. :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

GREENFX pisze:
crocopip pisze:ja dziś na Eu 2:1 na plus i w minusie małym na cable siedzię.

Nic widze ze troche bardziej jutro bede mósiał przykminic i troche poczytać bo o dzisiejszych akcjach na rynkach to wiem tyle ze cena borowika ceglastoporego skoczyła z 20zł za kobiałke do 40zł. :lol:
to może i ja jutro pójdę na grzyby. co prawda wciąż pada i zimne noce ale może coś u mnie wyrosło.

Zablokowany