Strategia zwana łapaniem spadających noży

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ForexowySzu
Stały bywalec
Stały bywalec

Strategia zwana łapaniem spadających noży

Nieprzeczytany post autor: ForexowySzu »

Kto z was stosuje i z jakim wynikiem?Wiadomo że nie jest to zabawa dla amatorów ,bo można wyzerowac konto w kilka chwil.Wymaga ogromnego doświadczenia i wyczucia.
Kiedyś grałem w ten sposób na gpw, jako świazak zaliczałem niezłe wtopy.
Ale po kilku latach na gpw zacząlem w ten sposób nieźle zarabiać.
teraz stosuje to na forexie z troche marnym skutkiem przez 3 miesiace, wyszedłem jednak lekko na plus.

Kto z was tylko tak gra?Podzielcie sie doświadczeniem.

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

Czasem, ale tylko przy oporach i tylko przy pierwszym podejściu ceny do oporu/wsparcia i tylko patrząc jak dynamicznie zmienia się cena przy tym poziomie. Na tym polega, jeśli mnie pamięć nie myli Price Action.

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

Ładne noze podczas publikacji dancyh! Mamy jakis raport, pierwsze minuty cena idzie pod prąd czesto nie zgodnie z przesłanką danych trafia na opór wsparcie i wtenczas wsiadmy na cofke która jest oczywista. Dobry patent na ładne wejscie jak troche czai sie co dane oznaczaja.

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kuba Brzeziński »

nie stosuje już tej metody...ponieważ miałem nie przyjemne chwile po takich nożach ;)

kilka razy się udało...kilka jednak nie...zrezygnowałem z tego na FX
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

jest to najlepsza metoda gry :D trzeba tylko wiedziec kiedy lapac noz, najlepiej jak sie odbije od podłogi :D

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

xpep pisze:jest to najlepsza metoda gry trzeba tylko wiedziec kiedy lapac noz, najlepiej jak sie odbije od podłogi
potwierdzam!

Jak dla mnie również mega skuteczna i profitowa metoda!
Wątpie że kiedyś z tego zrezygnuje! 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

xpep pisze:jest to najlepsza metoda gry Very Happy trzeba tylko wiedziec kiedy lapac noz, najlepiej jak sie odbije od podłogi Very Happy
Dostrzegam tu jakąś nielogiczność słowną jak "ostry nóż" może odobić się od podłogi.
No chyba ze jest na bandzi :!:
A ,jak podłoga jest drewniana :?:
I utknie :!:
Proponuje taki układ słowny , nieco przerobić.
Np.zagranie z bekhendu , łapanie ogona komety , albo psi pościg za smrodem rakiety :!:
:lol:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

GREENFX pisze:Jak dla mnie również mega skuteczna i profitowa metoda!
Jak sobie przypomnę moje pierwsze depo na FX i metodę polegającą na zasadzie, że wchodzę po świecy z długim knotem z nadzieją, że koniec to aż mam zimne dreszcze i aż dziw bierze, że chwilowo byłem na sporym plusie :) Trafiałem szczęśliwie na korekty po prostu...

Ja też polubiłem tą metodę. Jest masa systemów opierających się na przewidzeniu zmiany kierunku (choćby chwilowo) - choćby fibo ponad 100%, elliot ze swoimi falami, formacje harmoniczne, dywergencje, formacje świecowe, opory, wskaźniki wykupienia/wyprzedania rynku itp. itp. Kwestia wyczucia i za ile wchodzić, czy z trendem w korekcie czy pod prąd.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Jones pisze:z mich doświadczeń metoda do bani
HEJ
Z moich doświadczeń mogę powiedzieć to samo !!

Wystarczy rzucić okiem na screen aby "potwierdzić" Twoje teorie.

http://i37.tinypic.com/o88e3d.jpg
(btw - jeszcze jeden piątkowy long uciekł mi ale godzina była późna:))

Ukłony dla:

BillyRayValentine-a & Fxlamer-a

ODPOWIEDZ