Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

<kerimb> pisze:Rzuć skunisza a zostań przy trawie jak Pany z Wall$
a co to skunisz? only pure weed :D
crocopip pisze:kur...a, Wy nie odchodzicie od tych komputerów??? co nie przejdę obok monitora to ktoś pisze. weekend, Panowie weekend!
wykresy bardziej wciagajace niz trawa ja po longu jeszcze shorta zarzucilem i tak sobie siedze nim moja kobieta przyjdzie 8)

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

żeby nie było że kończę dzień na zero bo jeszcze ktoś pomyśli, że nic nie robię.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

crocopip pisze:żeby nie było że kończę dzień na zero bo jeszcze ktoś pomyśli, że nic nie robię.
sam odganiasz a tu ciagnie do kompa brak pipsow :D sprezentowales sobie siedzenie do 22 :D choc mnie kusi zeby przetrzymac przez weekend czego raczej nie robie

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

xpep pisze:
crocopip pisze:żeby nie było że kończę dzień na zero bo jeszcze ktoś pomyśli, że nic nie robię.
sam odganiasz a tu ciagnie do kompa brak pipsow :D sprezentowales sobie siedzenie do 22 :D choc mnie kusi zeby przetrzymac przez weekend czego raczej nie robie
jeśli jesteś w shorcie to go zabezpiecz i spij w weekend. to dobra decyzja.

na paręset pips.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

crocopip pisze:jeśli jesteś w shorcie to go zabezpiecz
masz na mysli hedge - pozycja w druga strone :?: to juz lepiej chyba zamknac

korci mnie zeby postawic na czerwone(zostawic shorta)

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

xpep pisze:
crocopip pisze:jeśli jesteś w shorcie to go zabezpiecz
masz na mysli hedge - pozycja w druga strone :?: to juz lepiej chyba zamknac

korci mnie zeby postawic na czerwone(zostawic shorta)
no wlasnie o tym mówię!

nie złamalismy dziś trendu dlugoterminowego na intraday + dane z USA są supportem dla USD. i tak jak napisałem po komunikacie. od poniedziałku sprzedajemy znów euro.

może załączony wykres pozwoli Ci zrozumieć.
Ostatnio zmieniony 27 sie 2010, 23:04 przez crocopip, łącznie zmieniany 1 raz.

qba3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qba3 »

właśnie co myślicie o hedzach ja pozycje w których stop wystarczy 20 max 30 p stopu stawiam Sl, większe zabezpieczam oczekującym przeciwstawnym zazwyczaj nie dochodzi do jego uruchomienia ale jak widze że decyzja była całkiem do bani to zamykam jedną, 2 zostawiam z małym stopem w miejscu ewentualnego wejścia w przeciwną stronę a czasem gdy okaże się że po prostu pomyliłem się o 10 -15 p to mogę przetrzymać pozycję bez straty aż wróci no tory które obrałem i wtedy już czekam co się dalej stanie Tp albo to co wyżej

widzę że podobnie wszedłeś chociaż i tak jak zwykle dokładniej i lepiej:D ja mam szorta z 2765 ale postawiłem be i zamknę przed końcem rynku
Big wheels keep on turning

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

qba3 pisze:właśnie co myślicie o hedzach ja pozycje w których stop wystarczy 20 max 30 p stopu stawiam Sl, większe zabezpieczam oczekującym przeciwstawnym zazwyczaj nie dochodzi do jego uruchomienia ale jak widze że decyzja była całkiem do bani to zamykam jedną, 2 zostawiam z małym stopem w miejscu ewentualnego wejścia w przeciwną stronę a czasem gdy okaże się że po prostu pomyliłem się o 10 -15 p to mogę przetrzymać pozycję bez straty aż wróci no tory które obrałem i wtedy już czekam co się dalej stanie Tp albo to co wyżej

widzę że podobnie wszedłeś chociaż i tak jak zwykle dokładniej i lepiej:D ja mam szorta z 2765 ale postawiłem be i zamknę przed końcem rynku
to zabawa na dlugi termin. wolę dostać sl niż bujać się w każdą stronę.
ale z pewnością ten sposób gry jest stosowany i rządzi się jakimiś regułami. ja nie korzystałem więc nie wiem.

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

ja wam opowiem ale po weekendzie a naradzie miłego wypoczynku pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ts_A »

crocopip pisze:nie złamalismy dziś trendu dlugoterminowego na intraday + dane z USA są supportem dla USD. i tak jak napisałem po komunikacie. od poniedziałku sprzedajemy znów euro.
Pozwole sobie miec inne zdanie :)

PA na wykresie usd index sugeruje raczej oslabienie dolara przynajmniej na jakies 2 tygodnie.

Nie wiem do konca jak sytuacja sie bedzie miala z euro ale poki sa chetni na irlandzkie bondy spadki powinny zostac zatrzymane.

DJIA - broni 10k pkt po raz kolejny jen i dolar obrywa, imho czas na korekte.
Nie twierdze, ze z tego miejsca edek wytrzeli prosto do gory ale ogolnie utrzymuje swoja koncepcje trojkata :D czyli ~1.31 w ciagu 10 sesji.

krotka legenda do wykresu

W- wybicie
T- test przelamanego poziomu S/R (pullback)
F - (failure) nie utrzymanie nowego poziomu S

milego weekendu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Zablokowany