Dziennik W.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
weronika
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: weronika »

CZy Wam się aktualizuje mefxbook?
[ Wolność i Praworządność ]

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

weronika pisze:CZy Wam się aktualizuje mefxbook?
niet

weronika
Gaduła
Gaduła

thx

Awatar użytkownika
Edźwin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Edźwin »

wyniki Twojego systemu nie są imponujące jeśli chodzi o ilość pipsów i to jest właśnie najlepsze, jesteś potwierdzeniem tego, że na forexie można zarabiać stosując jakikolwiek system dzięki odpowiednio dobranemu MM,
myślę, że 100% rocznie to zbyt nisko postawiona poprzeczka :wink:
Obrazek

weronika
Gaduła
Gaduła

Edźwin pisze:wyniki Twojego systemu nie są imponujące jeśli chodzi o ilość pipsów i to jest właśnie najlepsze, jesteś potwierdzeniem tego, że na forexie można zarabiać stosując jakikolwiek system dzięki odpowiednio dobranemu MM,
myślę, że 100% rocznie to zbyt nisko postawiona poprzeczka :wink:
Uważam, że dobry MM jest ważny, ale system jest o wiele ważniejszy.
75% system, 25% - MM
Wiem, w pipsach licho, ale nie pipsy są moim celem.
Załóżmy, że mam jedną transakcję wielkości 0,1 lota stratną na -50 pipsów, a 3 zyskowne na po 2 loty po 8 pipsów, w sumie na minus 26 pipsów, a rachunek na wielki plus. U mnie tak się dzieje, tym bardziej, że mam system do określania siły poziomów, i najczęściej stratne poziomy są brane małymi pozycjami, a zyskowne większymi. Więc nie przeraża mnie to, że stracę 30 pipsów 0,1 lotem, a potem wezmę 20 pipsów 1 lotem. W moich sysach, jeśli pipsy mam na minus to znaczy, że dobrze mi działa system określania siły poziomów. A jak mam dużo pipsów zarobionych to jest coś nie tak, bo znaczy to, że wchodzą poziomy o małej sile. Ot taki paradoks :)

100% rocznie to nisko postawiona poprzeczka?
Dla mnie bardzo wysoko, której nie mogę przeskoczyć. Ale mi to wystarcza, zaczynając od 10 tys zł po 8 latach masz 2,5 mln zł, więc czy to mało?
No ale racja, człowiekowi zawsze mało, i dlatego ten rachunek konkursowy będzie na 200% miesięcznie, może uda się wytrzymać pół roku. :)
Choć wiem, że jak widać na rachunku prawie 7 cyfrowe kwoty to już nie da się nadal tak ostro grać, no przynajmniej ja nie jestem w stanie psychicznie. (narazie ;)

weronika
Gaduła
Gaduła

ivofe pisze:
To może wyciągne od weroniki małą podpowiedź.

Na eur/jpy nie doszło.
Ale zakładając że jutro dojdzie, będzie to ten sam poziom, czy może 108,32 ??
Pozdrawiam
Na razie nie mam żadnych silnych poziomów , a do tego dziś są jakieś dane w Japonii więc już w ogóle.

weronika
Gaduła
Gaduła

Dziś jest na eur/jpy na 107.92 ale właśnie się zrealizował, ja przegapiłam. Ale na edku jest 1.2686 na L i 1.2819 na S, ale dość słabe.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

weronika pisze:Choć wiem, że jak widać na rachunku prawie 7 cyfrowe kwoty to już nie da się nadal tak ostro grać, no przynajmniej ja nie jestem w stanie psychicznie.
Jest parę osób na forum których obserwacja zmienia moje podejście i myślenie o FX :). Weronika jest na pewno jedną z tych osób :)

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

weronika pisze:Dziś jest na eur/jpy na 107.92 ale właśnie się zrealizował, ja przegapiłam. Ale na edku jest 1.2686 na L i 1.2819 na S, ale dość słabe.
Poziomy wyznaczasz samodzielnie na H1 czy korzystasz z bankowych analiz poziomów S/R?

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Wystarczy pomyśleć, skoro Koleżanka gra FIBO to pewnie są to jakieś poziomy FIBO, które stanowią S/R.
Boby Fischer is great!

ODPOWIEDZ