Dziennik W.
- inwestor86
- Pasjonat
Uważam, że dobry MM jest ważny, ale system jest o wiele ważniejszy.Edźwin pisze:wyniki Twojego systemu nie są imponujące jeśli chodzi o ilość pipsów i to jest właśnie najlepsze, jesteś potwierdzeniem tego, że na forexie można zarabiać stosując jakikolwiek system dzięki odpowiednio dobranemu MM,
myślę, że 100% rocznie to zbyt nisko postawiona poprzeczka
75% system, 25% - MM
Wiem, w pipsach licho, ale nie pipsy są moim celem.
Załóżmy, że mam jedną transakcję wielkości 0,1 lota stratną na -50 pipsów, a 3 zyskowne na po 2 loty po 8 pipsów, w sumie na minus 26 pipsów, a rachunek na wielki plus. U mnie tak się dzieje, tym bardziej, że mam system do określania siły poziomów, i najczęściej stratne poziomy są brane małymi pozycjami, a zyskowne większymi. Więc nie przeraża mnie to, że stracę 30 pipsów 0,1 lotem, a potem wezmę 20 pipsów 1 lotem. W moich sysach, jeśli pipsy mam na minus to znaczy, że dobrze mi działa system określania siły poziomów. A jak mam dużo pipsów zarobionych to jest coś nie tak, bo znaczy to, że wchodzą poziomy o małej sile. Ot taki paradoks

100% rocznie to nisko postawiona poprzeczka?
Dla mnie bardzo wysoko, której nie mogę przeskoczyć. Ale mi to wystarcza, zaczynając od 10 tys zł po 8 latach masz 2,5 mln zł, więc czy to mało?
No ale racja, człowiekowi zawsze mało, i dlatego ten rachunek konkursowy będzie na 200% miesięcznie, może uda się wytrzymać pół roku.

Choć wiem, że jak widać na rachunku prawie 7 cyfrowe kwoty to już nie da się nadal tak ostro grać, no przynajmniej ja nie jestem w stanie psychicznie. (narazie

[ Wolność i Praworządność ]
Na razie nie mam żadnych silnych poziomów , a do tego dziś są jakieś dane w Japonii więc już w ogóle.ivofe pisze:
To może wyciągne od weroniki małą podpowiedź.
Na eur/jpy nie doszło.
Ale zakładając że jutro dojdzie, będzie to ten sam poziom, czy może 108,32 ??
Pozdrawiam
[ Wolność i Praworządność ]
- Boby_Fischer
- Gaduła