Dziennik W.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
krolewsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: krolewsky »

silne ze wzgledu na "horyzont" w ktory wpadl edek czy na czas w jakim wypadaja te dni?
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.

weronika
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: weronika »

Z systemu jakim zagram do konkursu, wychodzi silny poziom na edku 1,2752 na short, i na eur/jpy na short od 108,40. Na tym rachunku gdzie myfxbook od tych pozimów zagram na 1/4 mocy na short z zasięgiem 8 pipsów, choć zdaje sie, że będzie można wziąć i 20. No ale sys mówi, że mam wziąć 8 więc trudno, szkoda, ale trza się trzymać założeń :)
[ Wolność i Praworządność ]

weronika
Gaduła
Gaduła

Aha, oczywiście w czasie jak są dane, to poziomy się nie liczą.

kodziro
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kodziro »

kinder26 pisze:
Hm, najwidoczniej nic nie zrozumiałeś z tego co napisałam, ale mniejsza z tym.

Z jednym się zgodzę, że lepiej nic nie pisać, niż pisać coś, a szczegółów nie zdradzać.
Nie ma się co dziwić ... nikt przy zdrowych zmysłach pewnie by nie oddał albo przynajmniej nie ujawnił nawet kilku szczegółów swojej dochodowej strategi. I dajesz przykład na to że Fibo to potężne narzędzie.
Dlatego ja i pewnie większość forumowiczów szanujemy tą decyzje o niezdradzaniu szczegółów 8)
Weronika dla mnie osobiście jest jednym z faworytów do zwycięstwa w konkursie nawigatora :)

P.S.
Może zrobimy zakłady :D żarcik :D
Przepraszam za offtopic.

System możesz znać a i tak możesz nie zarabiać. Czemu twierdzisz że jak dochodowy system to zaraz logiczne że ktoś nie chce zdradzać jego opisu. Zmień forum kolego. Być może zmienisz zdanie.

weronika
Gaduła
Gaduła

Myślę, że jest to strasznie logiczne, że każdy kto ma bardzo skuteczny sposób na zarabianie, nie ujawni tego sposobu. A o zmianie forum to zadecyduje sobie sam kinder26, a wręcz powiem, że tak logicznie myślących ludzi jak najwięcej niech będzie na forum.

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

Wychodzi na to że na forach anglojęzycznych większość udostępniających systemy ma coś z głową :lol:

Wielu ludzi opisuje swoje systemy, ponieważ nic na tym nie tracą, a mogą pomóc innym. Z obserwacji widać że nawet jak system jest dochodowy to i tak dużo ludzi go używających nie zarabia, ze względu na problemy natury psychologicznej.
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

krolewsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: krolewsky »

marcinx64 pisze:Wychodzi na to że na forach anglojęzycznych większość udostępniających systemy ma coś z głową
wiec jak udostepniaja takie dobre zarabiajace systemy a Ty je znasz to musisz byc bogaty czlowiek?
Czy moze jednak udostepniaja ale nie zarabiajace systemy ?
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.

weronika
Gaduła
Gaduła

No pewnie, po co na tym forum czytać i czytać i kombinować. Wystarczy wejść na jakieś inne zagraniczne forum, wziąć sobie jakikolwiek dobry sys, bo jest ich, jak to pisze Marcin64, wiele i nic tylko jak Marcin leżeć pod palmą. :)

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

Widać nie zrozumiałaś dokładnie, powtórzę więc jeszcze raz: większość ma problemy natury psychologicznej, i po kilku stratnych pozycjach przestają wierzyć w system, lub po kilku zyskownych wierzą aż nadto, lub nie mają po prostu doświadczenia. Założę się że nie znasz angielskiego bo jakbyś odwiedziła "to" forum to zobaczyłabyś że jedni zarabiają danym systemem a inni czyszczą nim depo, mimo że autor pokazuje dowody na to że on systemem zarabia. Wniosek z tego powinien być oczywisty - zarabia trader, nie system. Do tego nic nie trzeba kombinować i komplikować, trading jest prosty. Niestety ja także borykam się z problemami natury psychologicznej co nie pozwala mi jeszcze efektywnie zarabiać, im więcej jestem na plus, tym w mniej przemyślane trejdy wchodzę.

krolewsky

Tak udostępniają systemy czyszczące depo a sami grają odwrotnie i zarabiają :lol:
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

weronika
Gaduła
Gaduła

marcinx64 pisze:Widać nie zrozumiałaś dokładnie, powtórzę więc jeszcze raz: większość ma problemy natury psychologicznej, i po kilku stratnych pozycjach przestają wierzyć w system, lub po kilku zyskownych wierzą aż nadto, lub nie mają po prostu doświadczenia. Założę się że nie znasz angielskiego bo jakbyś odwiedziła "to" forum to zobaczyłabyś że jedni zarabiają danym systemem a inni czyszczą nim depo, mimo że autor pokazuje dowody na to że on systemem zarabia. Wniosek z tego powinien być oczywisty - zarabia trader, nie system. Do tego nic nie trzeba kombinować i komplikować, trading jest prosty. Niestety ja także borykam się z problemami natury psychologicznej co nie pozwala mi jeszcze efektywnie zarabiać, im więcej jestem na plus, tym w mniej przemyślane trejdy wchodzę.
Z angielskim zakład przegrałeś, bo znam, może nie super extra, ale komunikatywnie i wystarczająco jak dla mnie, ale racja Szekspira nie przetłumaczę.
Ogólnie widać, że nie dużo miałeś do czynienia z Fx. A komuś, kto zaczyna, nie da się nic udowodnić i przetłumaczyć, każdy początkujący musi przeżyć wszystko sam, mało tego przerobić cały shit co jest na forach i innych książkach, ale spoko, też wszystko przerabiałam i każdy na początku myślał podobnie jak Ty, taki widocznie jest droga.

A krolewsky'ego chyba nie zrozumiałeś, no cóż.

ODPOWIEDZ