Jak pogodzic prace zawodowa i Forex?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
havk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: havk »

siersciuch pisze:no ja wychodzę z założenie, że 100% robić miesięcznie nie jest celem do nie osiągnięcia, a 100% wystarczy z nadwyżką
Cel jak najbardziej do osiagniecia ale co miesiac .... to juz jest przynajmniej bardzo trudne. Przynajmniej dla wiekszosci (w tym dla mnie przy ryzyku jakie jestem w stanie zaakceptowac i moim sposobie gry).

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

Ebirach pisze:Uwazam tak samo ze 25000 Euro to minimum zeby zajac sie tylko Forexem i z tego zyc. Ja niestety takiej sumy w tej chwili niemam.
Wiec zastanawiam sie czy w warto tracic czas bawiac sie na koncie 500 Euro, bo nieznam strategi ktora by mogla sie sprawdzic mojej sytuacji.
Ja też nie znam takiej strategii przy Twoim zaangażowaniu czasowym w dotychczasową pracę.Jeśli chcesz osiągnąć sukces na rynku Forex musisz zacząć go traktować jak pracę zawodową , a obecną prace traktować jako hobby.Inaczej będzie to tylko zabawa.Przed Tobą stoi decyzja naprawdę życiowa i nikt Ci w tym nie pomoże.Jestem w podobnej sytuacji.Życzę powodzenia.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

havk pisze:
siersciuch pisze:no ja wychodzę z założenie, że 100% robić miesięcznie nie jest celem do nie osiągnięcia, a 100% wystarczy z nadwyżką
Cel jak najbardziej do osiagniecia ale co miesiac .... to juz jest przynajmniej bardzo trudne. Przynajmniej dla wiekszosci (w tym dla mnie przy ryzyku jakie jestem w stanie zaakceptowac i moim sposobie gry).
100% to taka umowna "granica" ,można robić 20% i tak wystarczy, tylko wszystko zależy od kapitału.
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asia »

Cyb
Wszystko się da... Ja w kwietniu znalazłem stare konto na którym miałem 12 PLN... W czerwcu przeniosłem te konto do ECN bo tamten broker przestał mnie kochać... na chwile obecną to już kwota 5 cyfrowa...
:shock:
Czytaj p o w o l i
Dzień dobry, nazywam się ... jestem anonimowym hazardzistą/ką, gram na Forexie
Obrazek

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Asia pisze:Cyb
Wszystko się da... Ja w kwietniu znalazłem stare konto na którym miałem 12 PLN... W czerwcu przeniosłem te konto do ECN bo tamten broker przestał mnie kochać... na chwile obecną to już kwota 5 cyfrowa...
:shock:
10 000 albo 99 999 :D
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Spokojnie, do 99 jeszcze kawałek. Teraz to zupełnie inna gra. Wtedy miałem gdzieś czy zaliczę kilka SL - 12 pln zawsze można wpłacić ponownie. Przy obecnej kwocie nie ryzykuję tak bardzo i raz na miesiąc robię sobie "wypłatę".
Przy czym nawet nie mam parcia na to by robić nie wiadomo ile % miesięcznie. Wystarczy mi że z każdym tygodniem depozyt rośnie więc i lot można spokojnie podnosić... A to podnosi zyski i koło się zamyka...

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

im więcej na koncie, to nie trzeba tyle ryzykować żeby zwrot był satysfakcjonujący i żeby nie bolało jak się załapie sl.

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asia »

biedny Cyb :cry:
wszystko stracił na nowym koncie
i musiał zaczynać na starym koncie od 12zł
Czytaj p o w o l i
Dzień dobry, nazywam się ... jestem anonimowym hazardzistą/ką, gram na Forexie
Obrazek

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Asia pisze:biedny Cyb wszystko stracił na nowym koncie
Możesz to uargumentować ? Bo jeżeli nie to będzie to zwykłe oszczerstwo.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2010, 18:35 przez Cyb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Posty Asi trzeba ignorować, to taki ciężki przypadek . Ona wie lepiej wszystko, taki model cóż, zdarza się.

ODPOWIEDZ