Fan, dla rozluźnienia, konkurs?

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
nash
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nash »

orygenes pisze:
nash pisze: Ktos kto wplaci na konto owe minimalne $10 moze z latwoscia zrobic 1000% bo i tak nic nie ryzykuje
Ryzykuje dokładnie tak samo co osoba, która gra 10.000, bo to nie jest konkurs o to, kto więcej pieniędzy zarobi, tylko kto uzyska większą stopę zwrotu wyrażona w procentach. Tak więc ryzyko jest to samo: odpadnięcie z konkursu.
P.S. Forex jest oparty na ryzyku, więc nie może nic nie ryzykować, jeśli jest jak piszesz, to ta łatwość zarobienia 1000% równie łatwo pozwoliłaby na zarobienie kolejnych 1000% od wcześniejszego zysku. Jak łatwizna to łatwizna
Niestety nie moge sie z Toba zgodzic. Jak po pierwszym dniu konkursu zobaczysz ze osoba na pierwszej pozycji uzyskala stope zwrotu 100% w momencie gdy ty tylko 2%, to albo mozesz sie pozegnac z konkursem, albo zwiekszyc dzwignie. Niestety w przypadku gdy masz na koncie wiekszosc swoich oszczednosci to tu juz nie rozchodzi sie o 'wygram czy nie wygram' konkurs, ale o ochrone wlasnego kapitalu.
Grajac 10 dolarami ryzykujesz tyle co w konkursie xtb ktory odbywa sie na demie - a powiedzialbym ze nawet mniej gdyz tam do wygrania masz samochodzik za ponad 200tysiecy :lol: . Dla porownania green w miesiac osiagnal stope zwrotu prawie 30 000%, ja prawie 10 000 [konkurs xtb], ale zarowno ja, jak i zakladam ze green rowniez takich wynikow nie osiagamy na kontach real.

Post ten nie ma na celu krytykowania konkursu, lecz uswiadomienie coniektorym osobom ze ryzyko jest inne grajac calym swoim kapitalem, anizeli 10 dolarami.
Pomimo braku uczestnictwa mojej osoby w tym konkursie, z przyjemnoscia bede sledzil poczynania innych uczestnikow :) . A tak od siebie moge dodac iz przewiduje setki % na co niektorych kontach, tak wiec jesli ktos mial zamiar wystartowac na swoim glownym koncie, majac rowniez w planach wygrac konkurs, rozwazalbym przelanie mniejszej kwoty na osobne podkonto :twisted:
Powodzenia :)

weronika
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: weronika »

A ja nash się nie zgodzę :) może i 100% będzie ktoś miał po pierwszym dniu ale na koniec jak będzie nadal szalał, to na koniec konkursu będzie na minus. Real to real, nawet jak wystartuje z 10 usd. No ale jak będzie na prawdę trzeba poczekać.

havk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: havk »

nash pisze:
orygenes pisze:
nash pisze: Ktos kto wplaci na konto owe minimalne $10 moze z latwoscia zrobic 1000% bo i tak nic nie ryzykuje
Pomimo braku uczestnictwa mojej osoby w tym konkursie, z przyjemnoscia bede sledzil poczynania innych uczestnikow :) . A tak od siebie moge dodac iz przewiduje setki % na co niektorych kontach, tak wiec jesli ktos mial zamiar wystartowac na swoim glownym koncie, majac rowniez w planach wygrac konkurs, rozwazalbym przelanie mniejszej kwoty na osobne podkonto :twisted:
Powodzenia :)
Co do tych setek % to zgodzil bym sie z Toba gdyby nie fakt ze uczestnikow jest okolo 20 wiec to wcale nie taka znow duza szansa ze komus uda sie wykrecic taki % . Im wiecej uczestnikow tym wieksza szansa ze komus sie uda a im mniej .... .
Twoje podejscie jest bardzo optymistyczne. Nawet przy zalozeniu ze wiemy co robimy i mamy ladny procent udanych tranzakcji nikt nie jest nam w stanie zagwarantowac ze nastepna tranzakcja takze bedzie udana i przy takiej ilosci uczestnikow a jednoczesnie wysokim ryzyku przy malym wkladzie obstawiam na szybkie bankructwa a nie szybki wzrost zyskow. Z takim podejsciem pierwsza tranzakcja w konkursie bedaca nieudana moze zakonczyc wszelkie nadzieje na dalszy szybki zysk.

Oczywiscie jest to moja jak najbardziej subiektywna opinia .

orygenes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: orygenes »

nash pisze: Jak po pierwszym dniu konkursu zobaczysz ze osoba na pierwszej pozycji uzyskala stope zwrotu 100% w momencie gdy ty tylko 2%, to albo mozesz sie pozegnac z konkursem, albo zwiekszyc dzwignie
Nie do końca rozumiem, gdyby wszyscy zaczynali od tej samej kwoty: 10 $ bądź też 10.000$, to niczego nie zmienia. Jesli ktoś by ugrał 100% pierwszego dnia a ja tylko 2%, to proporcja jest ta sama. Jeśli kryterium jest %, to nie ma znaczenia jakimi pieniędzmi ktoś gra. Procentowe ryzyko jest identyczne! I jeśli ktoś nie potrafi grać i angazuje całe swoje 10$ to sorry, ale jeśli nawet w pierwszym dniu zarobi 1000%, to popłynie po miesiącu swoja brawurową grą. JEśli green7 w konkursie XTB poszedł na całośc i systematycznie powiększał stan konta, to poprostu znaczy, że wiedział co robi.

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Sorry bardzo ale ja się nie zapisywałem a widnieje na liście, pytanie dlaczego?
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Boby_Fischer pisze:Sorry bardzo ale ja się nie zapisywałem a widnieje na liście, pytanie dlaczego?
Może dlatego?
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... ht=#217443
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Tak czy owak: na chwile obecną NIE
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Ostateczny regulamin oraz uczestnicy ( jak kogoś nie ma, lub jest a nie chce być to niech da znać )

1. Broker dowolny*
* Broker musi posiadać platformę do gry MetaTrader4

2. Rachunek może być zarówno nowy jak i już istniejący ( będzie rozliczany od dnia rozpoczęcia konkursu, warunek dopuszczenia do konkursu jest aby w dniu rozpoczęcia konkursu nie było żadnych otwartych transakcji )
Rachunek REAL

3. Dowolny typ gry, czy to gra manualna, czy przez EA

4. minimum 10 pozycji podczas trwania konkursu

5. Lokalizacja konkursu : fotel tradera we własnym domu/biurze/szkole czy gdzie komu się podoba.

6. Termin konkursu :
Start : godzina 00:00, 1 wrzesień 2010 00:00 ( czasu polskiego )
Koniec 23:59 : 30 wrzesień 2010 ( czasu polskiego )

7. Depozyt minimalny : od 10 USD
Ps. wyniki będą tylko podawane % a nie kwotowo.

8.Dopłata/wypłata depozytu do/z rachunku w trakcie konkursu skutkuje natychmiastowa dyskwalifikacją.

9. Każdy uczestnik może posiadać tylko 1 rachunek

10. Wszystkie pozycję muszą być zamknięte przed upływem końca konkursu ( 23:59, 30 wrzesień 2010 )

11. Wyniki konkursu będą publikowane na koniec tygodnia,
Wyniki podawane będą w % oraz screen z podsumowania transakcji ( wszystkie kwoty będą zakryte )

12. Podczas konkursu obowiązują reguły fair play.

13. Dane personalne będą tajne i nie będą publikowane*.
*publikacja danych może być jedynie przez osobę zainteresowaną i jest to jego prywatna sprawa.

14. Do konkursu można przystąpić w dowolnym terminie. Jednak od dnia 1 Wrzesień 2010 godzina 00:00 nie mogę być na tym rachunku żadne pozycje ( tyczy się zarówno otwartych jak i zamkniętych w tym okresie )

Uczestnicy :

1.Weronika
2.Daromanchester
3.GREENFX
4. poiu7890
5. netixek
6. Jones
7. freeman
8. guccon
9. havk
10. Asia
11. odkrywca
12. MkubuxK
13. Cool
14. Brain
15. orygenes
16. gutek04
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

weronika
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: weronika »

MrYogi pisze: 11. Wyniki konkursu będą publikowane na koniec tygodnia,
Wyniki podawane będą w % oraz screen z podsumowania transakcji ( wszystkie kwoty będą zakryte )

MrYogi najlepiej jakbyś publikował wyniki codziennie, wystarczą zmiany w %, a podsumowania transakcji to mogą być na koniec tygodnia albo w ogóle na koniec konkursu. Myślę, że każdy się z tym zgodzi.

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asia »

zarobi się
co dzień sprawdzając 16 rachunków i publikując dane

moje staty beda widoczne cały czas
biorac pod uwage, że bede prawdopodobnie najsłabsza zawodniczką
kazdy bedzie mógł sprawdzic czy jest ostatni czy wyżej
Czytaj p o w o l i
Dzień dobry, nazywam się ... jestem anonimowym hazardzistą/ką, gram na Forexie