Podróż w czasie MT4 :)

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
marioo3d
Bywalec
Bywalec

Podróż w czasie MT4 :)

Nieprzeczytany post autor: marioo3d »

Sytuacja wygląda następujaco:
Wpadły mi w raczki filmy wideo z Live Trading Room pewnego pana z Anglii z miesiecy Marzec - Czerwiec 2010
Stanowi to głowne źródło mojej wiedzy a zarazem strategi gdyz własnie ucze sie inwestowac wg jego systemu ...

Pytanie brzmi:
Czy jest możliwosć żeby cofnąć MT4 do jakiejs konkretenej daty np 8. Marzec 2010 tak abym mogł odpalić sobie na jednym monitorku LTR a na drugim monitorku MT4 z cofnieta data wstecz ??

Mysle ze taka nauka dalaby stokroc lepsze efekty niz ogladanie LTR "na sucho"...

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Chrisdot »

marioo3d
Bywalec
Bywalec

czy jest możliwosc odpalenia kilka razy ??
Np 4h /1h / 5min wykres w tym samym czasie

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Nie do końca rozumiem Twoje pytanie - ale jeśli chodzi Ci o odpalenie np. 4h, 1h, 5m dla jednej pary tylko w trzech różnych oknach to jest to jak najbardziej możliwe.

:)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

marioo3d
Bywalec
Bywalec

Chodzi mi dokladnie o ta strategie do ktorej jest podany link wyzej.
Pozwala ona otworzyc "historyczny wykres na zywo" lecz tylko jeden...
Wiec pytanie brzmi czy aby miec wiecej wykresow w tym samym czasie musze odpalac kilka razy MT4 i na kazdym ta strategie z innym interwałem czasowym ?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

marioo3d pisze:Chodzi mi dokladnie o ta strategie do ktorej jest podany link wyzej.
Aha - no z tego co ja wiem to się nie da. Ale być może ktoś bardziej zorientowany w temacie znalazł na to sposób.

Wiem o co Ci chodzi - chcesz mieć podgląd na h4 i tam oczekujesz wstępnego sygnału - a potem szukasz potwierdzeń na mniejszym TF i wchodzisz.

Bo jeśli tylko można odpalić jeden wykres w tym samym czasie to nie da się tak grać.

:)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

marioo3d
Bywalec
Bywalec

Dokładnie...
Ja rozwiazałem ten problem w ten sposób iż zrobiłem kilka kopi Mt4 i odpalam program kilka razy, w kazdym jest wgrana ta strategia, rozne są tylko interwały...
Rozwiazanie nienajlepsze no ale cóz lepszy rydz niz nic:)

Nasuwa mi sie mianowicie nowe zagadnienie :)

Czy jest mozliwosc ustawienia Template dla okienek z tej strategi tak zeby domyslnie sie odpalaly z moimi ustawieniami ....
Moze ktos slyszal o skrypcie ktory automatycznie zaladuje Template na nowe okno....

Zaznaczam ze sztuczke z ustawienim profilu juz sprawdzalem
"Offline" i "Default" jako nazwa Templata rowniez niepomaga tu, dalej wgrywa sie standadowy Template z MT4

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

marioo3d pisze:Czy jest mozliwosc ustawienia Template dla okienek z tej strategi tak zeby domyslnie sie odpalaly z moimi ustawieniami ....
Moze ktos slyszal o skrypcie ktory automatycznie zaladuje Template na nowe okno....
Żeby skrypt zadziałał musisz go i tak dodać do nowego wykresu, a po co pisać coś takiego (nie jestem programistą i nie wiem czy się da) skoro można ręcznie dodać template.
Czy Ty przeciągniesz skrypt na wykres, czy ręcznie załadujesz nowy template to na jedno wychodzi ... a po co sobie komplikować i pisać jakieś zbędne dodatki.

marioo3d
Bywalec
Bywalec

Problem rozwiazany: aby okienka w strategi mialy taki szablon jaki chcesz musisz zapisac go jako:
tester.tpl

ODPOWIEDZ