ceny napisania automatow

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

ceny napisania automatow

Nieprzeczytany post autor: xpep »

Witam

Po rozmowie z pewnym forumowiczem postanowilem zalozyc taki watek, prosze adminow o przyklejenie. Kazdy moze tutaj sie zareklamowac i napisac ile bierze oczywiscie orientacyjnie za napisanie EA. Mysle ze ceny EA to ok 100-500zl w zaleznosci od stopnia skomplikowania.

Ten watek ma na celu ostrzezenie przed pewnymi osobami ktore za napisanie EA opartego o 3 srednie i 1 wskaznik wolaja 3k slownie trzy tysiace zl :shock:
Oczywiscie kazdy moze wolac ile mu sie podoba, no ale bez przesady.

Pozdro

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Dział reklam mamy gdzie indziej...

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

xpep pisze:Oczywiscie kazdy moze wolac ile mu sie podoba, no ale bez przesady.
a ja uważam, że mamy wolny rynek... niech każdy bierze ile chce. Przecież jest konkurencja i wystarczy wysłać zapytania do kilku osób i wybrać najbardziej korzystną dla nas ofertę...

Trzeba uwzględnić, że dla niektórych może to być core biznes z którego się utrzymują więc pisanie czegoś choćby 10 x w miesiącu za 100zł... sam rozumiesz.

ps. osobiście nie dał bym za napisanie 3000 pln bo mnie na taką chojność nie stać - co nie znaczy, że uważam to za zły pomysł. Przecież taka cena może zawierać wartość dodaną jaką jest duże doświadczenie programisty w dziedzinie tradingu - dzięki temu będzie wstanie wnieść "poprawki" do "modelu".

Pozdrawiam :)

danko
Bywalec
Bywalec

Re: ceny napisania automatow

Nieprzeczytany post autor: danko »

xpep pisze:Witam
. Mysle ze ceny EA to ok 100-500zl w zaleznosci od stopnia skomplikowania.
Rozumie ze chodzi tu o cos w rodzaju mam pomysl i napisz ea.W przypadku jesli ktos stworzyl strategie manualna ktora jest poparta dobrymi wynikami( nie chodzi mi tutaj o tydzien lub 2) programista tworzy ea za free( nie wiem jak to tutaj jest) tzn nie do konca za free(otrzymal dobra strategie manualna ktora nierzadako powstawala latami) i ma szanse stac sie posiadaczem dobrego ea na bazie tej strategi

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Cyb pisze:Dział reklam mamy gdzie indziej...
Cyb to nie reklama, jesli uwazasz ze moje ostrzezenie jest nie potrzebne to skasuj watek

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

No jeszcze nie jest reklamą , ale jakby wypisać oferty to już tak... Pozatym jak pisano wcześniej - mamy wolny rynek. Ktoś chce 3 tyś pln to jego sprawa... Jeżeli druga strona akceptuje tą cenę to w czym problem ?

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Cyb pisze:No jeszcze nie jest reklamą , ale jakby wypisać oferty to już tak... Pozatym jak pisano wcześniej - mamy wolny rynek. Ktoś chce 3 tyś pln to jego sprawa... Jeżeli druga strona akceptuje tą cenę to w czym problem ?
no dobra to skasuj watek, w sumie to moze ja sie oglosze ze za 3k pisze automaty :D

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Co kasować.. przenieść do ciekawych linków i zrobić ofertę, uśrednią się ceny ofert .. może :D
Ale ciągle się zastanawiam, dać napisać zyskowną strategię która może robić nM$ za 3000$ ? :lol: hmmm

Swoją drogą to brakuje takiej listy jawnych koderów. Więc może niech się zaoferują jeśli chcą? :roll:

W dziale programowanie mamy za to śmieci, zlecę zakodowanie, poszukuje kodera,programisty itp
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
WIELKIXJAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: WIELKIXJAN »

reptile pisze: W dziale programowanie mamy za to śmieci, zlecę zakodowanie, poszukuje kodera,programisty itp
Zapewne programiści też zaglądają do tego działu i wiedzą kto szuka kodera, a resztę to już pewnie na privie omawiają.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

W sumie można by to uregulować w jednym temacie.. "Zlecę".. a ew. nie aktualne posty zgłaszać.. do wstawienia tagu "nie aktualne".. taka sugestia może..

Brak tez oficjalnych ofert programstów pewnie wpływa na takie sytuacje z cenami, kiedyś na irc był kanał mql było tam z 30 programistów.. można było sie dogadać i zrobić deal.
100 baksów to byla dobra karta przetargowa za byle bzdurkę :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ