Reload by thefear

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
elcaso
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elcaso »

Jak dla mnie skupiasz się na zbyt dużej ilości par, przez co chyba do minimum ograniczasz czas na analizę aktualnej sytuacji.. Nie prościej wybrać 2 pary o najlepszej dla Ciebie charakterystyce?
Obrazek

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Witam. Kiedyś skupiałem się na edku, i grałem na siłe bo sygnały nie pojawiały się zbyt często. Stosująć metody PA, mam więcej możliwości obserwując wiecej par.. Staram się obierać potencjalne miejsca w któych cena odbije się, czy zmieni kierunek i tam stawiam zlecenia oczekujące. Nie kazde moje wejscie to daytrading, także nie musze non stop siedzieć i analizować danej pary.. Pozdro!
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Wejscie short na cad/usd, odbicie od górnej bandy. Liczę na jakiś większy trejd. Tym razem mam nadzieje że nie wylece na BE lub gorzej na SL.

1.0433
SL 50
TP 318 :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Hej... trochę spóźniony screen na forum z usd cadem ale myślę sobie co się będę wychylał jak chłopaki w L powchodzili. Uważaj na ten poziom

http://i35.tinypic.com/35a4y05.gif

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Shadi pisze:myślę sobie co się będę wychylał jak chłopaki w L powchodzili
Witaj Shadi, kogo masz na myśli z tymi L-kami? Nie jest to może najlepszy trade, ale pasuje mi ponowny test tych dolnych granic, oczywiście jest parę wsparć do pokonania. Zoabczymy jak to się rozwinie, postaram się o szybkie BE.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

thefear pisze:
Witaj Shadi, kogo masz na myśli z tymi L-kami? Nie jest to może najlepszy trade, ale pasuje mi ponowny test tych dolnych granic, oczywiście jest parę wsparć do pokonania. Zoabczymy jak to się rozwinie, postaram się o szybkie BE.
Przynajmniej 2 w wątku DT. Co do L - wygląda to na kontynuację ale jeszcze troszkę powinno odbić - zobacz na 4h skąd idziemy i dlaczego jeszcze nie powinniśmy w dół biec. Dochodzi do tego fibo 38%. Ostatnio zauważyłem że jak mamy opcje : breakout PB i do tego fibo 38 to lepiej tam realizować część zysków.
Swoją drogą 150 p wyżej tam możesz celować w dół :D

Btw.. do tego na ten poziom do longa dochodzi jeszcze LT i średnia ema 200... no ale może nie zadziała :P

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Shadi pisze:
thefear pisze:
Przynajmniej 2 w wątku DT. Co do L - wygląda to na kontynuację ale jeszcze troszkę powinno odbić - zobacz na 4h skąd idziemy i dlaczego jeszcze nie powinniśmy w dół biec. Dochodzi do tego fibo 38%. Ostatnio zauważyłem że jak mamy opcje : breakout PB i do tego fibo 38 to lepiej tam realizować część zysków.
Swoją drogą 150 p wyżej tam możesz celować w dół :D

Btw.. do tego na ten poziom do longa dochodzi jeszcze LT i średnia ema 200... no ale może nie zadziała :P
Masz po cześci racje, ale na H4 dostrzegam również kanał spadkowy, i teraz ładne odbicie w dół.. Narazie zostawie.. Najwyżej będe sobie pluł w twarz że Cię nie posłuchałem. Dzieki że podzieliłeś się swoim punktem widzenia. Dobrze wiedziec co sądzi któs bardziej doświadczony. Pozdrawiam.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

thefear pisze: Masz po cześci racje, ale na H4 dostrzegam również kanał spadkowy, i teraz ładne odbicie w dół.. Narazie zostawie.. Najwyżej będe sobie pluł w twarz że Cię nie posłuchałem. Dzieki że podzieliłeś się swoim punktem widzenia. Dobrze wiedziec co sądzi któs bardziej doświadczony. Pozdrawiam.
E tam doświadczony. Nasłuchałem się Chrisa Loriego ostatnio ot co :) Gość coś tam pokazuje - może nie są to jakieś mega nowinki ale coś dla siebie uszczknąłem. Polecam:)

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Cad przestawiony na BE. Pierwszy Twój poziom ze screenu został pokonany, ale był mało ważny. Zastanawiam się nad tym 1.0385-90, wygląda na dobre miejsca wejścia w L. Zobaczymy jak sie cena zachowa, osobiscie myśle że go przebije, ale to narazie bardziej nadzieja niż chłodna kalkulacja. Tak czy siak jestem już na BE :D

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Dokładnie teraz jak jest czekam co się stanie :) jak przebiją jest super :)

ODPOWIEDZ