Bardzo prosze o pomoc, prosty wskaznik
Bardzo prosze o pomoc, prosty wskaznik
Witam, bardzo prosze kogos o pomoc, szukam wszedzie lecz niestety nic nie moge znalezc, potrzebny mi w zasadzie zwykly wskaznik WMA taki ktory juz jest wbydowany w MT4, lecz ktory jednoczesnie pokaze 23 roznych WMA, ktorych wartosci bede mogl wczesniej okreslic. Wiem ze moglbym oczywiscie dodawac do wykresu po kolei 23 WMA z roznymi wartosciami, lecz do pewnych celow potrzebny mi taki ktory od razy takie wyswietli, jezeli znalby ktos jakis link to prosze o podanie, a moze ktos ma chwilke zeby taki napisac, podejrzewam ze dla niektorych prgramistow tutaj na forum to sprawa kilkunastu minut. Z gory dziekuje ora z pozdrawiam 

- WIELKIXJAN
- Stały bywalec
Witam, dziekuje za odpowiedzi, w zasadzie to juz i tak poradzilem sobie w inny sposob z tym problemem, jednak stanalem przed nastepnym, moze zaczne od poczatku: chcialem stworzyc automat (w zasadzie bardzo bardzo prosty MA CROSS) w programie Forex-Ea-Generator, poniewaz nie opanowalem jeszcze jezyka MQL. Zalozenie nie jest skomplikowane, lecz automat nie dziala tak jak powinnien.
Automat ma wykonywac zlecenia LONG w momencie kiedy cena od dolu przetnie jedna WMA np.10 oraz kiedy przetnie druga WMA np. 98.
Analogicznie zlecenia SHORT w momencie przeciecia od gory 98 a nastepnie 10.
W automacie ma byc mozliwosc ustawienia TP oraz SL jak i godzin w ktorych automat ma handlowac.
Jedyna wada automatu jest to: w testerze zawiera on prawidlowo transakcje, konczy ja np. na TP i po chwili otwiera od razu kolejna, i nie mam zielonego pojecia jak to zmienic.
Moze ktos bedzie mial jakies rozwiazanie ? bylbym naprawde bardzo wdzieczny poniewaz meczy sie juz z tym od kilkunastu dni, szukalem rowniez w sieci gotowych automatow wykorzystujacych MA lecz nie wiem jak je zmodyfikowac. Ponizej zalaczam screen, jak to ma wygladac oraz plik z EA ktory nie dziala prawidlowo. Pozdrawiam
oraz jeszcze raz dziekuje.
Dodano po 4 minutach:
Tak wpatrujac sie w tego screena, zauwazylem ze w zasadzie to chyba tylka ta jedna WMA 98 byla by potrzebna poniewaz najpierw zawsze i tak ta nizsza 10 zostaje przecieta
Automat ma wykonywac zlecenia LONG w momencie kiedy cena od dolu przetnie jedna WMA np.10 oraz kiedy przetnie druga WMA np. 98.
Analogicznie zlecenia SHORT w momencie przeciecia od gory 98 a nastepnie 10.
W automacie ma byc mozliwosc ustawienia TP oraz SL jak i godzin w ktorych automat ma handlowac.
Jedyna wada automatu jest to: w testerze zawiera on prawidlowo transakcje, konczy ja np. na TP i po chwili otwiera od razu kolejna, i nie mam zielonego pojecia jak to zmienic.
Moze ktos bedzie mial jakies rozwiazanie ? bylbym naprawde bardzo wdzieczny poniewaz meczy sie juz z tym od kilkunastu dni, szukalem rowniez w sieci gotowych automatow wykorzystujacych MA lecz nie wiem jak je zmodyfikowac. Ponizej zalaczam screen, jak to ma wygladac oraz plik z EA ktory nie dziala prawidlowo. Pozdrawiam

Dodano po 4 minutach:
Tak wpatrujac sie w tego screena, zauwazylem ze w zasadzie to chyba tylka ta jedna WMA 98 byla by potrzebna poniewaz najpierw zawsze i tak ta nizsza 10 zostaje przecieta

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.