Ps. Ja mam 14 lat, a swoją przygodę z Forexem zacząłem jakieś pół roku temu

Ja mam 14 lat, a swoją przygodę z Forexem zacząłem jakieś pół roku temu
Mihau powiem Ci w tajemnicy, że Jerzy jest użytkownikiem tego forum, jak poszukasz to może odkryjesz pod jakim nickiem się ukrywaMihau pisze:Mi osobiście spodobała się książka "Sztuka spekulacji" Zenona Komara i "Profesjonalny Forex Trader" Jerzego Kozaka.
w tym wieku powinieneś grać w piłkę i budować szałasy w parku, a nie spędzać godziny przed monitorem.Mihau pisze:Ps. Ja mam 14 lat, a swoją przygodę z Forexem zacząłem jakieś pół roku temu
A co bardziej doświadczeni traderzy sądzą o czytaniu tych książek? Przeczytać czy odpuścić, bo tylko namiesza w głowie?Radzę również przeczytać "Świece i inne japońskie techniki analizowania wykresów" Steve'a Nison'a, a następnie naucz się podstaw teorii fal Elliota. Mi osobiście spodobała się książka "Sztuka spekulacji" Zenona Komara i "Profesjonalny Forex Trader" Jerzego Kozaka.
24 lata to wcześnie zacząłeś, nie ma co żałować, wiadomo, wcześniej nie było takich możliwości, a 24 lata na start to przecież nie jest źle, jeszcze kupa życia przed Tobą przecieżpsV pisze:A ja im zazdroszczę.
Pomyślcie, jakbyście zaczęli przygodę ze spekulacją w ich wieku, to na jakim poziomie bylibyście teraz?
Ja osobiście żałuję że wziąłem się za to dopiero w wieku 24 lat, do tego czasu marnowałem swoje życie.
Z tych trzech podanych tytułów czytałem tyko "Świece i inne japońskie techniki analizowania wykresów" Steve'a Nison'a, i mogę to również śmiało polecić, co do pozostałych to muszą się wypowiedzieć inne osoby.czuki pisze:A co bardziej doświadczeni traderzy sądzą o czytaniu tych książek? Przeczytać czy odpuścić, bo tylko namiesza w głowie?
i całe życie przechlapałem, szkoły nie skończę, studiów nie zacznę.czuki pisze:mam dopiero 16 lat
ogranicz go do maksymalnie 2h (patrz wyżej)czuki pisze:biorąc pod uwagę ograniczony czas w ciągu dnia