EA automatycznie zamykający część pozycji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
makks
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: makks »

Witam
Mam problem z ustawieniem tego ea luktoma
Czy może mi ktoś napisać jak mam to ustawić
Otwieram zlecenie 2 loty, SL na 50 pips od otwarcia zlecenia
1 TP - zamknięcie 1 lota 60 pipsów od otwarcia
2 TP - zamknięcie reszty czyli 1 lota 150 pipsów od otwarcia
Czy to ea działa również po wyłączeniu komputera? Prosze o pomoc co mam zmienić?

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

default_sl_level = 50
use_cp = true
cp_level = 60
cp_closedlevel = 150
cp_lots = 1

jeśli sie myle to porawcie
a wogole to wytlumacznie co jest co masz na blogu luktoma >>>>> http://luktom.biz/blog/h/ea/luktom-visual-order-editor

najlepiej popróbuj na demo rózne ustawienia i dojdziesz co i jak :d

pzdr

makks
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: makks »

default_sl_level = 50
use_cp = true
cp_level = 60
cp_closedlevel = 150
cp_lots = 1
coś jest nie tak, pokazuje mi się jedna linia 150 pipsów a więc TP2 ale od aktualnej ceny a nie od otwarcia, poza tym nie ma linii TP1
Czy to EA działa gdy wyłączę komputer, czy jednak powinienem otworzyć 2 osobne zlecenia i ustawić odpowiednie TP i SL

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

makks pisze: coś jest nie tak, pokazuje mi się jedna linia 150 pipsów a więc TP2 ale od aktualnej ceny a nie od otwarcia, poza tym nie ma linii TP1
Pisałem to z pamieci być moze gdzies zrobilem byka .... jakis czas temu sie tym bawilem i zamykanie częsci pozycji dzialalo poprawnie
Popróbuj na demo rożnych ustawień tego EA ... napewno dojdziesz co i jak
i PRZEJRZYJ BLOG LUKTOMA jest tam dobry opis
makks pisze: Czy to EA działa gdy wyłączę komputer,
EA nie dziala przy wylaczonym komputerze ... w takich wypadkach sprawdzaja sie VPS - y http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=10785
makks pisze: czy jednak powinienem otworzyć 2 osobne zlecenia i ustawić odpowiednie TP i SL
To dobra alternatywa dla "zamknięcia pozycji częściowo" ale EA np.luktoma posiada więcej funkcji np przesuniecie SL na BE czego "automatycznie" nie da sie zrobić nie uzywajac robota

EDIT:
pobawilem sie troche lvoe i dobrze dziala linie cp takze

tak jak mowie cp_level 60 pips default_tp_level 150 pips cp_lots 1 i dziala

ODPOWIEDZ