Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
sonictune
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonictune »

W MT4 jest wstaw>linie>linia trendu pod kątem .
Jak ją sobie narysujesz to we właściwości>parametry masz podany jej kąt nachylenia .
Nec hercules contra plures .

Awatar użytkownika
Kenia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kenia »

sgorn pisze:Witam, pytanie. jest może wskaźnik, który liczy i podaje mi kąt nachylenia podanej średniej kroczącej? słyszeliście o czymś takim?
kat nachylenia średniej kroczącej można obliczyć w jeden sposób. Od ostatniej wartości średniej odejmujesz przedostatni - masz wysokość. a szerokość u podstawy jest zawsze jeden (n-(n-1)). Pozostało policzyć arcus tangens wysokości i zamienić z radianów na stopnie.
W identyczny sposób wyznacza się momentum (w twoim wypadku średniej) tyle tylko, że bez zamiany na stopnie.

Dodano po 2 minutach:

wskaźnik momentum średniej nie jest najlepszym pomysłem ze względu na opóźnienie średniej. lepiej od razu zastosuj momentum i je wygładź średnią kroczącą.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Kenia pisze:kat nachylenia średniej kroczącej można obliczyć w jeden sposób. Od ostatniej wartości średniej odejmujesz przedostatni - masz wysokość. a szerokość u podstawy jest zawsze jeden (n-(n-1)). Pozostało policzyć arcus tangens wysokości i zamienić z radianów na stopnie.
W identyczny sposób wyznacza się momentum (w twoim wypadku średniej) tyle tylko, że bez zamiany na stopnie.

Dodano po 2 minutach:

wskaźnik momentum średniej nie jest najlepszym pomysłem ze względu na opóźnienie średniej. lepiej od razu zastosuj momentum i je wygładź średnią kroczącą
o to mi wlasnie chodzilo. dzieki wielkie :)

Dodano po 13 minutach:
sonictune pisze:W MT4 jest wstaw>linie>linia trendu pod kątem .
Jak ją sobie narysujesz to we właściwości>parametry masz podany jej kąt nachylenia .
chodzilo mi o srednia kroczaca ;) ktorej kąt zmienia sie dynamicznie.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

wiem ze dla wielu sprawa prosta szukam ROC z linia Signal przegladalem ten watek i natknalem sie tylko na podwojnyy ROC, na codebase doszedlem do strony 70 i im dalej tym gorzej, w google nic mi nie pokazuje poza opisem ROC z linia signal :| , to chyba jeden z podstawowych wskaznikow, tak mi sie wydawalo a tak trudno dostepny z linia signal, wiec jak by ktos mial wskaznik ROC z linia signal to prosilbym o uzyczenie,
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

pa&da
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pa&da »

witam

ma ktos moze, , sam nie wiem jak to nazwac,czytalem o tym w 'Swiece i inne japonskie techniki analizowania wykresow'
mamy tutaj tzw, wykres przelamania trzech linii,

rozumiem, ze rysujemy to recznie ale moze jest do tego wskaznik

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: emulin »

Hej!

Mam wskaźnik który pokazuje mi średni dzienny ruch(w pipach) na podstawie 100 dni. Jest bardzo fajny bo pokazuje mi nawet w procentach jak duży dziś został wykonany ruch...., tyle że nie działa on na przeszłych danych... :| cały czas pokazywane są wartości od dnia dzisiejszego(nie tego widocznego na wykresie), więc do badania przeszłych danych kicha.

Miałby ktoś może taki wskaźnik, który by zmieniał się wraz z wykresem?
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

krzys444
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krzys444 »

witam was wszystkich czy ktos mi moze podac zasade działania wskaznika bars sa rózne odmiany ich podobno .. W moim bars v3 jest podana macd , str , ema nie znam natomiast zasady działania i ich parametrów wskazników by miec poglad w dolnym okienku MT4 ,w pozycji ,,szukaj '' nic nie znalazłem na mój temat wiec czekam , i . dziekuje za pomoc

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: floristik »

witam
ktoś się może podzieli takim indykiem jak na obrazku poniżej ?? :lol:
pozdrawiam
Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

floristik pisze:witam
ktoś się może podzieli takim indykiem jak na obrazku poniżej ?? :lol:
pozdrawiam

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Witam,
Poszukuje takiego oto indykatora z tą różnicą że dla RSI, przeszukałem już sporą część FF i kreślika i nie mogę odnaleźć. Wyrazy wdzięczności dla wybawcy.

Zablokowany