Losowość na rynkach fin. - FX [statystyka,rach.PP itp]

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Forex jest dla mnie rynkiem losowym:

tak
27
19%
nie
99
70%
nie wiem
15
11%

Liczba głosów: 141

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

marcinx64 pisze:A może ktoś napisałby skrypt w MT4 rysujący losowy wykres, ale świeczki? Wrzucił razem z innymi prawdziwymi wykresami, i gracze mogliby sprawdzić je pod kątem AT i wtedy byśmy się dowiedzieli czy rynek jest losowy czy nie Wink zamiast spierać się bez żadnych konkretnych argumentów...
Można wygenerować w excelu zapisać csv i importować.. albo w samym excelu analizować.
Zresztą sprawdzę swoja "Strategie" tzn. podejście AT..
Asia pisze:tymczasem o sukcesie zadecydowało jedynie szczeście
Ja tam wole twierdzić, że na szczęscie składa się fakt miejsca w którym się znajduje byt w danym czasie.
Byt ogólnie ale to wysoce dalekosiężne patrzenie :mrgreen:
Asia pisze:mniej więcej, musialbys sprawdzić statystycznie ile w tym szczęścia a ile losowości np.
A jak mam stwierdzić czy moje decyzje to efekt losowości czy szczęścia, w końcu dodałem wyższą instancję dla tego zjawiska, więc totalna abstrakcja.

Asia bez ściemy..
Zostaw te przykłady.. nie są nurtujące lecz męczące.
Powiedz co myślisz o rynku jakiejś parze lub parach walutowych w średnim terminie po weekendzie.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asia »

marcinx64
gracze (pewnie miliony) to sprawdzaja pod kontem AT kazdego dnia
podobno 1:20 zarabia
potrzeba lepszego testu
Czytaj p o w o l i
Dzień dobry, nazywam się ... jestem anonimowym hazardzistą/ką, gram na Forexie
Obrazek

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

Asia w tym temacie starasz się przepchnąć teorie, że rynek jest losowy i nie da się go przewidzieć a w innym reklamujesz ea, które jakie by nie było musi polegać na pewnych powtarzających się założeniach czyli braku całkowitej losowości ? czegoś tu chyba nie rozumiem ?
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

reptile pisze:besot napisał:
Nie ma wolności bez losowości! Very Happy

być może nie ma wolności lub jest pozorna i co wtedy ?
Pozorna wolność??To może być tylko decyzja kobiety o aborcji.
:D :D Rynek forex daje nam wolność rzeczywistą!

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

Ale o to właśnie chodzi, test będzie dobry jeśli np 2 na 6 wykresów będzie losowych, to zmniejsza szanse że ktoś trafi zgadując. Szkoda że sam nie umiem czegoś takiego napisać. Liniowy wykres losowy niczego tutaj nie pokazuje poza wyglądem na pierwszy rzut oka jak rynek.
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Powiedz co myślisz o rynku jakiejś parze lub parach walutowych w średnim terminie po weekendzie.
pewnie nie bedziesz zadowolony
mój styl gry na giełdzie nie jest oparty o przewidywanie co będzie
uważam, że wiara w zdolności do mojego jasnowidzenia to za mało do pokonania giełdy, na rysunki/kolorowanki AT patrze tak samo jak na karty Tarota, gdzie dwóch od AT tam 3 koncepcje

mało tego nie interesuje mnie co zrobi giełda
nie czytam żadnych komentarzy, nie zbieram żadnych newsów, analiz itp
powiem krótko
nie wiem co bedzie w średnim terminie
i nie zastanawiam się

jeżeli mam przewagę statystyczną nie muszę tego wiedzieć
skupiam sie na składaniu zleceń zgodnie z nią, jesli giełda "zrobi błąd" zarabiam pieniądze

Dodano po 8 minutach:

riddle

dobra rozgryzłes mnie z tym ea to taki mały żart, ale chłopaki kupili
ilość pipsów rzeczywista chyba z ostatniego tygodnia
Asia w tym temacie starasz się przepchnąć teorie, że rynek jest losowy
oj nie przepycham "badam" jaki jest, może nie jestem dobra pisarką, bo czytam , że odbierana jestem w układzie czarne-białe
Ostatnio zmieniony 24 lip 2010, 00:07 przez Asia, łącznie zmieniany 1 raz.
Czytaj p o w o l i
Obrazek

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Asia pisze:jeżeli mam przewagę statystyczną nie muszę tego wiedzieć
skupiam sie na składaniu zleceń zgodnie z nią, jesli giełda "zrobi błąd" zarabiam pieniądze
przewagą statystyczna, naszym swietym gralem jest odpowiedni money management ;) mysle ze wystarczy na tym sie skupic . ale tak na powaznie. nie tak jak niektore osoby tu pisza. wszyscy w opisach pisza ze robia risk/reward duuzo powywej 2-3 itd itd. wiecie o co chodzi.i tak ikt tego sie nie trzyma. czemu? bo chcciwosc, pazernosc i inne czynniki burza ten schemat. trzeba przejsc przez to. stac sie automatem, robotem. mam plan, tak dzialam.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Asia pisze:mało tego nie interesuje mnie co zrobi giełda
Asia pisze:jeżeli mam przewagę statystyczną nie muszę tego wiedzieć
Według mnie to czysta głupota... Asia zdajesz sobie sprawę, że rynki się zmieniają? Twoja przewaga statystyczna wypracowywana przez 5 lat może działać przez 1 rok po czym zniknąć...
Asia pisze:uważam, że wiara w zdolności do mojego jasnowidzenia to za mało do pokonania giełdy
masz rację to za mało bo nie na tym powinna opierać się Twoja przewaga... jak chcesz wiedzieć na czym powinna to cofnij się do poprzednich postów i przeczytaj p o w o l i ze zrozumieniem.

ps. Ja Tobie pisałem, Cyb pisał i inni - bez sensu komplikujesz sprawę.

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

sgorn
stac sie automatem, robotem. mam plan, tak dzialam.
za to masz pochwałe od mnie, cholercia nie wiem jak dodać

to dokładnie o mnie ja bym tego nie potrafiła tak krótko napisac
odpowiedni money management
mam takie samo wrażenie wszyscy no może z jednym wyjatkiem grają przelewarowani, grają tak jakby zakładali, że bedą dopłacali do konta wczesniej czy później
Czytaj p o w o l i
Obrazek

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Asia pisze: za to masz pochwałe od mnie, cholercia nie wiem jak dodać
nie zalezy mi na tym ;) ale dziekuje.
Asia pisze:mam takie samo wrażenie wszyscy no może z jednym wyjatkiem grają przelewarowani, grają tak jakby zakładali, że bedą dopłacali do konta wczesniej czy później
beda jak nie zastosuja sie do regul MM, swietych regul, matematyka nie klamie, no nie w tym przypadku. przegrywamy tylko i wylacznie przez stosunek Sredni zysk/srednia strata ;) a nie zadne deklarowne" ja robie RRpowyzej 2-3" itd itd .
przyklad gracze u bukmacherow, pilka nozna
czemu niektorzy z tego zyja? przeciez to dyscyplina duzo mnie "techniczna"? nie ma wykresów, masz tylko info jak sie dana druzyna czuje, czy pija, czy dobrze jedza ;) a jednak z tego niektorzy zyja ;) bo... stosuja odpowiedni MM !!! zapamietajcie
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

ODPOWIEDZ