indykator działający w Duka
indykator działający w Duka
Witam,
w związku z tym że nie mam bladego pojęcia o programowaniu i za stary jestem na naukę serdecznie proszę o pomoc w kompilacji indykatora aby działał na platformie dukascopy.
znalazłem kod indykatora którego potrzebują na forum tradestation i wygląda następująco:
Inputs: LowVol(True), ClimaxUp(True), ClimaxDown(True), Churn(True) …
Variables: BarColor(Cyan);
BarColor = Color;
If BarType > 1 or UseUpTicks = False then begin
If C > O and Range <> 0 then Value1 = (Range/
(2*Range+O-C))*UpTicks;
If C < O and Range <> 0 then Value1 = ((Range+C-O)/
(2*Range+C-O))*UpTicks;
If C = O then Value1 = 0.5*UpTicks;
Value2 = UpTicks-Value1;
End;
If BarType <= 1 and UseUpTicks then begin
Value1 = UpTicks;
Value2 = DownTicks;
End;
Value3 = AbsValue(Value1+Value2);
Value4 = Value1*Range;
Value5 = (Value1-Value2)*Range;
Value6 = Value2*Range;
Value7 = (Value2-Value1)*Range;
If Range <> 0 then begin
Value8 = Value1/Range;
Value9 = (Value1-Value2)/Range;
Value10 = Value2/Range;
Value11 = (Value2-Value1)/Range;
Value12 = Value3/Range;
End;
Etc.
i nie wiem co mozna zrobić by ten indykator działał w Dukascopy i nie wiem nawet czy to dobry kod.
jeśli powyższy kod nie da się uruchomić w dukasie to czy można coś zrobić z indykatorem w załączeniu by działał w na w/w platformie?
w załączeniu znajduje się również indykator stworzony pod Ninja Trader, może jego da się uruchomić w Dukasie?
z góry dzięki za pomoc i wskazówki.
Pozdrawiam
c
w związku z tym że nie mam bladego pojęcia o programowaniu i za stary jestem na naukę serdecznie proszę o pomoc w kompilacji indykatora aby działał na platformie dukascopy.
znalazłem kod indykatora którego potrzebują na forum tradestation i wygląda następująco:
Inputs: LowVol(True), ClimaxUp(True), ClimaxDown(True), Churn(True) …
Variables: BarColor(Cyan);
BarColor = Color;
If BarType > 1 or UseUpTicks = False then begin
If C > O and Range <> 0 then Value1 = (Range/
(2*Range+O-C))*UpTicks;
If C < O and Range <> 0 then Value1 = ((Range+C-O)/
(2*Range+C-O))*UpTicks;
If C = O then Value1 = 0.5*UpTicks;
Value2 = UpTicks-Value1;
End;
If BarType <= 1 and UseUpTicks then begin
Value1 = UpTicks;
Value2 = DownTicks;
End;
Value3 = AbsValue(Value1+Value2);
Value4 = Value1*Range;
Value5 = (Value1-Value2)*Range;
Value6 = Value2*Range;
Value7 = (Value2-Value1)*Range;
If Range <> 0 then begin
Value8 = Value1/Range;
Value9 = (Value1-Value2)/Range;
Value10 = Value2/Range;
Value11 = (Value2-Value1)/Range;
Value12 = Value3/Range;
End;
Etc.
i nie wiem co mozna zrobić by ten indykator działał w Dukascopy i nie wiem nawet czy to dobry kod.
jeśli powyższy kod nie da się uruchomić w dukasie to czy można coś zrobić z indykatorem w załączeniu by działał w na w/w platformie?
w załączeniu znajduje się również indykator stworzony pod Ninja Trader, może jego da się uruchomić w Dukasie?
z góry dzięki za pomoc i wskazówki.
Pozdrawiam
c
oparta jest na języku java, język bardziej skierowany na aplikacje webowe.crocopip pisze: dzięki za info, a z czego wynika fakt że mało osób programuje na tą platformę?
1 broker z tą platformą, choć inne też są javowe to samo programowanie rzeczy pewnie się coś tam różni.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Chyba było jakieś narzedzie do przenoszenia z mql/mt4 na java/dukas teraz nie pamietam co to było, ale tak mi się coś kojarzy, że coś było.
Wg mnie dukas do AT sie kompletnie nie nadaje .. MA to maks co mozna tam ogladać
Więc inne wskaźniki mi się tam nie śniją nawet.
Wg mnie dukas do AT sie kompletnie nie nadaje .. MA to maks co mozna tam ogladać

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
a dla mnie wręcz przeciwnie. generalnie platforma (indykatory) wymaga wielu poprawek ale widać że coś się tam ciągle zmienia na lepsze:)reptile pisze:Chyba było jakieś narzedzie do przenoszenia z mql/mt4 na java/dukas teraz nie pamietam co to było, ale tak mi się coś kojarzy, że coś było.
Wg mnie dukas do AT sie kompletnie nie nadaje .. MA to maks co mozna tam ogladaćWięc inne wskaźniki mi się tam nie śniją nawet.
te konwertery z mql są do dupy
Rysowanie kresek itp .. dla mnie to niedopracowane.. dane owszem sprzyjają AT ale ogólnie obsługa programu nie sprzyja.crocopip pisze: a dla mnie wręcz przeciwnie. generalnie platforma (indykatory) wymaga wielu poprawek ale widać że coś się tam ciągle zmienia na lepsze:)
tak podejrzewam...crocopip pisze: te konwertery z mql są do dupy
Witam.
Poza tym looknij jeszcze na PT Multistation może uda się uruchomić tego indora na tej platformie.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ja bym tu szukał: http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... 5e38ba1f7ecrocopip pisze:dzięki,
a powiedz mi jeszcze gdzie znajdę kogoś kto mi zrobi taki indyk dla dukasa?
Poza tym looknij jeszcze na PT Multistation może uda się uruchomić tego indora na tej platformie.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
serdeczne dzięki za dobre chęci, ale już wymiękłem i dałem sobie z tym spokój. myślałem że od ręki to załatwię:)MaRCHeW pisze:Witam.
Ja bym tu szukał: http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... 5e38ba1f7ecrocopip pisze:dzięki,
a powiedz mi jeszcze gdzie znajdę kogoś kto mi zrobi taki indyk dla dukasa?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
pozdr
c