Dziennik odkrywcy

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: odkrywca »

Witam,

Pierwszy raz w swojej przygodzie z forexem celowo staram sie obnizyc wartosc rachunku do wartości początkowej :shock: zauwazylem ze przestalem sie starac, a stratne pozycje nie robia na mnie wrazenia i nie zachecaja do poprawy systemu. Dlatego postanowilem wrocic do poczatkowego depo, majac nadzieje, ze to zmotywuje mnie do gry. Zobaczymy czy byl to glupi pomysl czy zadziala jak zobacze ze pojwila sie strata na rachunku :oops:

Moze macie jakies sposoby na zwiekszenie wewnetrznej motywacji?
gupiś.

Awatar użytkownika
huzar76
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: huzar76 »

wez sie zapozycz :D
... zawsze mozna zarobic, jesli mam czym obrocic...
... zrob przysluge sobie i swoim najblizszym-wchodz z kierunkiem ..

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Hej,

Postanowilem wznowic pisanie dziennika. Na dobra sprawa nic w mojej strategi sie nie zmienilo, poza tym ze od dluzszego czasu przynosi mi zyski.
Po tych paru latach spedzonych na forexie, mam juz jako takie pojecie o tym co moge a czego mi nie wolno, kiedy grac i ze za cholere nie wolno wyszukiwac na sile wejsc.

Mam zamiar zamieszczac wieczorami jakies screeny z wlasnymi przemysleniami oraz bede pisal pare zdan podumowujacych moja gre w tym dniu. Skupiam sie glownie pa edku, kablu oraz zlocie i ropie.

Jezeli ktos sledzi DT to moze zwrocil uwage na moje lakoniczne wypowiedzi na temat rynku ropy.
+430 pipsow.
jak nie to trudno moze pomoge innym razem :)

Zapraszam do komentowania.
Odkrywca :wink:
gupiś.

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Patrzac przez pryzmat tego co sie dzieje na swiatowych rynkach, a dzieje sie ZLE, zloto powinno zaczac rosnac. Jezeli tsunami nawiedzi jeszcze inne kraje to bedziemy mieli panike. A nic tak nie koi nerwow inwestorow jak ulokowanie swoich pieniedzy w zlocie.

Dlatego tez L'ka na zlocie od 1409.84, zasieg nieznany i uzalezniony od Japonii (1413, 1423, 1430), pozyjemy zobaczymy :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
gupiś.

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

odkrywca pisze:L'ka na zlocie od 1409.84, zasieg nieznany i uzalezniony od Japonii (1413, 1423, 1430), pozyjemy zobaczymy
zamkniete po 1423.5

pozniej podsumuje caly tydzien.

pozdrawiam.
gupiś.

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Podsumowanie 7.III - 11.III

transakcje:

-23 zyskowne
  • 11 pozycji dlugich
    12 pozycji krotkich
- 0 stratnych

Jestem zadowolony z tego tygodnia, wynik moglby byc lepszy jednak w czwartek bylem caly dzien poza domem. Przyszly tydzien zapowiada sie ciekawie, wiec jest szansa na powtorzenie wyniku lub nawet jego poprawienie.

Milego weekendu.
gupiś.

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Witam,

Oto cytat mojej wypowiedzi z wczorajszego wieczora:
Coz to byl za piekny dzien, 20 stopni w pieknym slonku! Przerwa od forexu to mila odmiana

Wracajac do wykresow, wedlug mnie mozna pakowac sie powoli w S'ki. TP dla mniej odwaznych na zamkniecie weekendowej luki (po raz drugi ), dla chciwych 1.3895-1.3805
W nocy zamknely sie 3 zlecenia na TP 1.3905 dobry poczatek.

Teraz licze na dalsze spaki edka, sadze ze granica 1.39 bedzie dzis ponownie testowana, jak przebijemy to lecimy w dol. Na dzis planuje troche poskalpowac na duzym wolumenie :twisted: na m5 cel to 50 pipsow
gupiś.

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

odkrywca pisze:
Teraz licze na dalsze spaki edka, sadze ze granica 1.39 bedzie dzis ponownie testowana, jak przebijemy to lecimy w dol. Na dzis planuje troche poskalpowac na duzym wolumenie :twisted: na m5 cel to 50 pipsow
Dzis po raz kolejny w swoim zyciu doswiadczylem niezadowolenia brokera. Ciagle rekwoty i zawieszajace sie zlecenie przez caly dzien powoduja to iz rezygnuje z jego uslug. Koncze z zyskiem i przenosze sie na jakis czas do Bossy, docelowo pewnie w AM lub Deltastock, w tej drugiej dopiero otwieram konto, wiec minie jakis czas zanim zapoznam sie z brokerem i jego nawykami, o ile takie posiada.

dzis ugralem dodatkowo troche na kochanym franku, przynajmniej na rate juz mam :D
gupiś.

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Po raz kolejny postanowilem wznowic pisanie dziennika. Testuje nowego broka FxSalt, jezeli wszystko bedzie dobrze, a na to licze, to bedzie jeden z dwoch docelowych brokerow.

Skalp na M1 przy uzyciu srednich. Stale SL, TP w zaleznosci od jakosci sygnalu. Tylko edek.
gupiś.

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

czekamy :). powodzenia.
Nie wierz w trendy.

ODPOWIEDZ