Kozetka - dlaczego nie zarabiasz lub tracisz.. [Psycholgia]

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Nie zarabiam lub tracę, bo:

A) Nie trzymam się zasad dobrego MM
40
17%
B) Nie ustawiam SL,TP
22
9%
C) Nie mam strategii, systemu
40
17%
D) Nie znam się na ekonomii, rynkach finansowych
1
0%
E) Nie mam odpowiedniej psychiki, ulegam emocjom
84
36%
F) Nie jestem w stanie wszystkiego ogranąć i objąć rozumem
3
1%
G) Nie mam czasu na trading
12
5%
H) Nie umiem programować,braki w matematyce
2
1%
I) Nie umiem się przyznać, że nie zarabiam, tracę
7
3%
J) Nie wiem dlaczego nie zarabiam i tracę
24
10%

Liczba głosów: 235

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

reptile pisze:Prawie robi wielką różnice.
Czy jak już po jakimś czasie (nie wiem jakim - pod koniec dnia ? Tygodnia, po alarmie ? Gdy EA już skończył robotę bo taki był plan ? Lub może MC hehe itp itd) nie jest ta sama sytuacja jak u DTradera, który ustawia transakcję rano i wraca wieczorem sprawdzić wynik, efekt spekulacji? Zawiedzenie, nie takie zyski jak szacowano,oczekiwano? Albo negatywne odczucia bo EA zaliczył straty?
sprawa jest prosta EA gra samo ja nie pomagam/przeszkadzam jedyne co robie to co kilka dni spogladam z ciekawosci ile przybylo, system ten jest wierna kopia techniki ktora sam gram i wierze w to w 100% - w przeciwnym wypadku gra EA moze budzic emocje szczegolnie gdy nie jest sie jego autorem, a jedynie uzywa sie czarnego pudelka

a emocji sie calkiem nie pozbylem bo lubie fx i gram tez sobie manualnie

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asia »

knx

chodzi mi o to, że dla FW20 mamy szereg persystentny
i dokładnie to wykorzystuje do zarabiania

Pary fx to szeregi antypersystentne
czyli H < 0.5
tego nie wiedziałam
możesz wskazac jakies badania

będzi mi to bardzo pomocne
Czytaj p o w o l i
Dzień dobry, nazywam się ... jestem anonimowym hazardzistą/ką, gram na Forexie
Obrazek

Michx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Michx »

A może otworzymy nowy temat, gdzie wszyscy chętni będą przedstawiać swoje teorie i dowody na temat losowości lub nie rynków finansowych :D Tam Asiu będziesz mogła szaleć do woli z różnymi swoimi tezami, hipotezami i problemami...
A puki co przyjmij jako aksjomat, że rynek nie jest losowy :) (lub jak wolisz załóż, że jest losowy) jednak jest bardzo sprytny i "zakręcony" :P i nie jest łatwo go "oszukać" :)
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" J. Piłsudski

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

jak wiesz należe na tym forum do tej niewielkiej mniejszości, która nie zarabia
cała reszta kosi pipsy - przynajmniej tak mówi, bo o im wiekszych zyskach ktoś opowiada tym bardziej nie pokazuje wyników

wiem generalnie psuje statystykę forum wiem jestem maskotką

mozesz załozyc temat dla mnie albo pisz na priv jak masz cos ciekawego do podrzucenia

dostałam na priv tez meile w których ludzie przyznaja że maja mniejszego niz pisza na forum
Czytaj p o w o l i
Obrazek

Michx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Michx »

Asia pisze:jak wiesz należe na tym forum do tej niewielkiej mniejszości
jesteś pewna, że to jest mniejszość?
Asia pisze:cała reszta kosi pipsy - przynajmniej tak mówi,
Ja jak czytam to forum to jakoś nie widzę za często wiadomości w których ludzie się chwalą swoimi wynikami (chyba, że w reklamach ale to raczej zrozumiałe). Poza tym siedzenie na tym forum nie pomoże Ci w odwróceniu tego trendu złych decyzji. Nie ważne, czy chcesz osiągnąć dobre wyniki dzięki statystyce czy dzięki AT i/lub AF - forex to ciężki kawałek chleba i nie dostaniesz niczego za darmo...
Jeśli nie masz samozaparcia i nie sprawia Ci to przyjemności to sobie lepiej odpuść - idź do normalnej pracy i nie łódź się, że wygrasz z forexem. Forex to pewne wyrzeczenia i lata pracy przede wszystkim nad sobą.
Asia pisze:wiem generalnie psuje statystykę forum wiem jestem maskotką
Sama to powiedziałaś - chociaż taka postawa w niczym Ci nie pomoże!
Asia pisze:mozesz załozyc temat dla mnie
Lenistwo to bardzo zła cecha!! To chyba Tobie zależy, żeby się czegoś nowego dowiedzieć - ja tylko staram cię jakoś nakierować (metoda kija i marchewki).
Poza tym zaproponowałem nowy wątek bo ten zdaje się, że dotyczy stricte psychologii a zdaje się, że to dzięki tobie wątek zmienił nieco kierunek - dlatego proponuję nie wracać już do losowości lub nie rynków finansowych.
Asia pisze:albo pisz na priv jak masz cos ciekawego do podrzucenia
Mam bardzo dużo ciekawych rzeczy ale większość z tego znajdziesz wpisując odpowiednią frazę w praktycznie każdej wyszukiwarce typu Google - czemu miałbym Cię wyręczać?.
Pzdro
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" J. Piłsudski

knx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: knx »

Asia pisze:
czyli H < 0.5
tego nie wiedziałam
możesz wskazac jakies badania
Na przyklad tu: http://tinyurl.com/37u5ecl
Asia pisze:będzi mi to bardzo pomocne
Ta wiedza nie jest potrzebna by zarabiac na fx. Ona moze sie przydac jesli chcesz tworzyc automaty oparte na statystyce lub dynamice szeregow antypersystentych (metody mean-reversion)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Asia pisze:mozesz załozyc temat dla mnie albo pisz na priv jak masz cos ciekawego do podrzucenia
Losowość na rynkach fin. - FX [statystyka,rach.PP itp]
Proszę bardzo - temat powstał, tylko może zróbcie "naukowe" podejście z wskazaniem dlaczego dany argument obala inny itp. bez bezużytecznych porównań.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Trader osiągający sukces to osoba wykonująca określoną ilość prawidłowo wykonanych powtórzeń - moja definicja
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Michx

nie przypuszczałam, że ten tekst odbierzesz na serio
to jednak prawda że faceci z Marsa
czemu miałbym Cię wyręczać?.
bo jestem :wink:

Dodano po 54 sekundach:

knx

jakis tańszy link
Czytaj p o w o l i
Obrazek

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Asia pisze:jak wiesz należe na tym forum do tej niewielkiej mniejszości, która nie zarabia
Na pewno nie do mniejszości. Wystarczy poczytać uważnie forum.

A poza tym, jak chcesz zarabiać, najpierw musisz się wyluzować. Poczytałem co niektóre Twoje posty, mam wrażenie że jakaś taka strasznie nerwowa jesteś. A przecież mamy wakacje.. Taka piękna pogoda za oknem.

Sorry że tak piszę akurat o Tobie, ale w końcu to temat o psychologii. Moim zdaniem, brak zysku w Twoim wypadku nie jest kwestią (nie)losowości na rynku, lecz przede wszystkim konsekwencją Twojego (błędnego) stanu emocjonalnego.

Więcej spokoju, luzu, a wtedy naprawdę wszystko idzie lepiej. :lol:
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

ODPOWIEDZ