Dziennik odkrywcy

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Edźwin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Edźwin »

Shadi pisze:
Edźwin pisze:
spont pisze:Jeszcze mam takie pytanie
Czy na Myfxbook mozna zrobic tylko historie np.od poczatku lipca 2010

Nie chce ogladac calej histori 3 letniej ( nie byla najlepsza)
w Historii wybierz Inny okres... od ... do ..., myfxbook może pobrać tylko dane, które masz wyświetlone w historii, ale nie wiem czy nie spowoduje to jakiegoś błędu względem depozytu początkowego lub drawdown,
ale jak już dane pobrało to chyba nici z tego ?
wtedy pozostaje usunięcie rachunku i ponowne jego dodanie na myfx z wcześniej ustawionym okresem do wyświetlenia w historii,
Obrazek

spont
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: spont »

ale dziekuje wszystkim za pomoc

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: odkrywca »

Pierwsze koty za płoty, USDCHF +8 pips. Dzienne zadowolenie osiągać będę po przekroczeniu 30 pipów :D
gupiś.

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Pierwszy dzień za mną. Powinienem byc zadowolony z wyniku, ale jestem jedynie połowicznie usatysfakcjonowany, + 41 pips a mogło być dwa razy więcej, zadowolony jestem z wyłapania dwóch lokalnych extremów.

Dodatkowo złapałem się na błędnym wejściu (chyba), pochopnie zagrałem L pomimo sprzecznych sygnałów na M1, M5 i M15, ale wyszło mi to na plus.

Pozdrawiam, Bartek.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
gupiś.

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Kolejny dzień za mną, dziś też pozytywnie, może nie nałapałem 100 pipsów ale doświadczenie nauczyło mnie że pazerność na forexie do najlepsza droga do wyczyszczenia konta.

Zastanawiam się nad swoim MM, główne założenia to spokojna gra 0,1L i ciułanie 30 pipsów. po ugraniu 100 pipsów myślę o przejsciu na 0,15L, z początku miało to być 0,2 ale cos za dobrze mi idzie i podswiadomie czuje ze jak zwieksze wielkosc pozycji to zaczną sie zle wejscia i bedzie kiszka.

Ma ktoś może pomysł co dodać to STOCHA(13,3,3) aby uwiarygodnić miejsce wejscia?

Dodatkowo mam problem z myfxbook, nie chce on zweryfikować moich pozycji, czemu - nie wiem...?
gupiś.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Na moje lepiej abyś w ogóle wyrzucił wskaźniki :) Moje spotkania ze stochem i tym podobnymi przypadkami kończyły się średnio kolorowo :)

Co do myfx - czasem ma błędy - trzeba przeczekać :D

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Shadi pisze:Na moje lepiej abyś w ogóle wyrzucił wskaźniki
To samo sobie pomyślałem, hehe ;)
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

W załączniku macie wskaźniki z templatką. Kanały EMA używam tylko do określenia poziomu zmienności rynku. Grałem kiedyś takim systemem i nic wiecej do szczęscia nie potrzebowałem.
gupiś.

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Heh, pierwsza zła pozycja, otwarte buy na usdjpy zamiast na eurusd zakonczone na -7, wolałem nie ryzykowac, pozniej okazalo sie ze wyszedlbym na plus, ale niespodzianka niemila :?

strata juz odrobiona +2 pipsy na czysto, a było ponad 20...

sell stop 1.2665
gupiś.

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

no i zaliczylem spory spadek, wystarczy RAZ zagrac niezgodnie z wlasna stradegia i takie sa tego wyniki. Zrobilem sobie 2 dni odpoczynku od gry, przemyslalem to co zrobilem jakie sa tego powody i znowu wracam, teraz mam zamiar juz bezwzglednie trzymac sie swoich zasad.

bedzie dobrze
8)
gupiś.

ODPOWIEDZ