EA lub wskaźnik pokazujący strefę zamknięcia pozycji

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

EA lub wskaźnik pokazujący strefę zamknięcia pozycji

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Witam was, a w szczególności programistów ;) chciałbym się uśmiechnąć do Was, może mi pomożecie. Mam taki pomysł. Czy jest możliwe napisanie takiego skryptu( EA lub wskaźnik )? być może juz to jest na rynku...Chodzi o następująca sytuacje:
-otwieram sobie pozycje, daje SL( np 20 pips) . I teraz EA (skrypt) pokazuje mi obszar w ktorym powinienenm szukac okazji do zamkniecia( np w formie kolorowego prostokąta). W skrypcie podaje nastepujace parametry "RR min" i "RR optym". ( np TP/SL=2 jako RR min , TP/SL=3 jako RR optym.) czyli dla przykladu bedzie to odpowiednio 40 pips i 60 pips. Czyli w tym obszarze rysuje mi sie prostokacik (or whatever) dzieki ktoremu wiem gdzie szukac miejsca do zamknieca pozycji. Takie ulatwienie zycia Kosiarzowi Pipsów.. :)
Czemu ten pomysl?
zauwazylem ze czesto zamykam pozycje ktora na pierwszy rzut oka wydaje mi sie ze ma odpowiedni RR a potem jak przyjdzie liczyc pipsy to jest troche gorzej, nie zeby bylo tragicznie ale jednak inaczej. Stad prosba do Was.
pozdrawiam
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Widziałem kiedyś taką opcję wbudowaną w różne wskaźniki jak fibo,pitchfork,linie trendu i korytarzu. Ale było to w standardzie platformy.
Mało użyteczne wg mnie.

Wskaźnik można napisać, ale sądzę szybko ci się znudzi ten użytek :wink:

najprosciej chyba zrobić to na kreskach poziomych
Horizontal Line
1. in - wejscie [nazywasz w opcjach linie np. RR] (obok ostatniej świecy [ +margines] wynik RR)
2 . sl - domyślnie 20pips
3. tp = RR max
zmieniasz poziomy 2.sl lub 3.tp lub 1.in indyk liczy RR

Może ktoś się nudzi i napisze :wink:

Dodano po 6 minutach:
sgorn pisze:Czemu ten pomysl?
zauwazylem ze czesto zamykam pozycje ktora na pierwszy rzut oka wydaje mi sie ze ma odpowiedni RR a potem jak przyjdzie liczyc pipsy to jest troche gorzej, nie zeby bylo tragicznie ale jednak inaczej. Stad prosba do Was.
Co ma RR do systemu strategii ? Ustawienie SL,Tp opiera się na RR ? Bardzo ciekawe, ale czy skuteczne ? :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

reptile pisze:najprosciej chyba zrobić to na kreskach poziomych
Horizontal Line
1. in - wejscie [nazywasz w opcjach linie np. RR] (obok ostatniej świecy [ +margines] wynik RR)
2 . sl - domyślnie 20pips
3. tp = RR max
zmieniasz poziomy 2.sl lub 3.tp lub 1.in indyk liczy RR
tak by bylo idealnie :) moze bylby ktos tak uczynny i chetny ? :) dla chetnego : podziele sie systemem( Grallem ) ktory trzaska 1550 pips/miesiac. Sa jacys chetni ??
heheh zartowalem :)
a tak powaznie, gdyby ktos mial cierpliwosc bylbym dozgonnie wdzieczny.

reptile pisze: Co ma RR do systemu strategii ? Ustawienie SL,Tp opiera się na RR ? Bardzo ciekawe, ale czy skuteczne ? Very Happy
w mojej strategii zamykam pozycje w obszarach waznych R/S, pivotow.TP nie ustawiam na podstawie wartosci SL. Czesto jest tak ze jesli TP (czyli RSy)wypada na wysokosci np 2SL, pozycje przestawiam na BE, dlatego by wyjsc z rynku przy lepszym RR. Natomiast majac ten skrypt(EA) wizualnie bym mogl ocenic jaki obszar jest atrakcyjny jesli chodzi o zamkniecie, a co za tym idzie szukalbym tam jakis istatnych pivotow, RSow. Mysle ze ten EA bylby takim swoistym ulatwienie
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asia »

znajdz dowolne ea (wskaźnik) które rysuje dwie linie poziome na wykresie

wytnij kod odpowiedzialny za tą czynnosc i wklej do siebie
ustaw nazwy na własne
wszystko
Czytaj p o w o l i
Dzień dobry, nazywam się ... jestem anonimowym hazardzistą/ką, gram na Forexie
Obrazek

Awatar użytkownika
xamael
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xamael »

Napisze Ci to, tylko pierw bro sobie wypiję. Czyli chcesz tak jak napisał reptile?
Trzymając się systemu: 82% skuteczności || Grając wbrew systemowi: 8% skuteczności. Dyscyplina jest autorem większości zwycięstw.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Asia pisze:znajdz dowolne ea (wskaźnik) które rysuje dwie linie poziome na wykresie
sęk w tym ze kompletnie na programowaniu sie nie znam, nie mam do tego glowy
xamael pisze:Napisze Ci to, tylko pierw bro sobie wypiję. Czyli chcesz tak jak napisał reptile?
pewnie ze moze tak byc :) bylbym wdzieczny i dluzny duze piwko ;)

Awatar użytkownika
xamael
Gaduła
Gaduła

sgorn to ma opierać się na cenie otwarcia pozycji, ale co jak bedziesz miał ich ze dwie na tej samej parze?
Trzymając się systemu: 82% skuteczności || Grając wbrew systemowi: 8% skuteczności. Dyscyplina jest autorem większości zwycięstw.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

xamael pisze:sgorn to ma opierać się na cenie otwarcia pozycji, ale co jak bedziesz miał ich ze dwie na tej samej parze?
tak to by tyczylo sie pierwszej( najwiekszej) pozycji gdyz wtedy dobieralbym pozycje tak by skonczyc wszystko w okreslonym obszarze . przykladowo, otwieram 0.5 lota, wyrysowuje sobie obszar np RR 3 do RR 6, po drodze piramiduje np 0.3 lot i 0.1 lot a wiem ze targetowac bede w obszarze RR3- RR6. Wskaznik ma byc tylko wizualna pomoca przy szukaniu zamkniecia pozycji. Mysle ze nie tylko mi sie przyda ;)

Awatar użytkownika
xamael
Gaduła
Gaduła

Prosze, kolory i grubości sam sobie ustal. W parametrach możesz sobie ustalić wielkość RRmax i RRmin może być nawet jako 3.456 bo to double. Działa tylko dla SELL i BUY. Bazuje na pozycji o największym locie.

A tutaj to samo ale wyświetlane jako Prostokąt na wykresie :) Dzięki zastosowaniu tła jest bardziej czytelnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

xamael pisze:Prosze, kolory i grubości sam sobie ustal. W parametrach możesz sobie ustalić wielkość RRmax i RRmin może być nawet jako 3.456 bo to double. Działa tylko dla SELL i BUY. Bazuje na pozycji o największym locie.

A tutaj to samo ale wyświetlane jako Prostokąt na wykresie :) Dzięki zastosowaniu tła jest bardziej czytelnie.
super, wielkie dzieki :) jestem dluzny conajmniej piwko ;)

ODPOWIEDZ