Duży to jest dla nich problem gdybym chciał zmienić konto standard na mini?
absolutnie zaden, nie musisz zmieniac, majac jeden rachunek u nich mozesz w pokoju inwestora poprostu otworzyc nowy rachunek, ,
tym razem w 1min, bez papierow
bedziesz mial 2,
Admiral Markets - Wątek II
hejWuKwas pisze:Czy to jest broker dla mnie?
Dotychczas grałem na demach i teraz chcę zainwestować pierwsze 200 dolarów.
Czy ten broker jest dla mnie?
wszytko zależy od tego jak zamierzasz grać - skalpować czy łapać trendy i jakie ryzyko chcesz ponosić w pojedynczych transakcjach.
Admiral pozwala na 0.01 lota jako minimalną pozycję, czyli 1 pips =$0.1 (około). Także sobie policz na jaki SL możesz sobie pozwolić przy zawieraniu transakcji i założeniu że zaliczysz stratę.
W przypadku skalpowania ten broker powinien być ok - tutaj z reguły SL jest mniejszy. Natomiast w przypadku gdy masz zamiar łapać trendy zwłaszcza na wykresach powyżej 1H to raczej ciężko będzie Ci rozsądnie zarządzać kapitałem i nie przekraczać zalecanego ryzyka na poziomie 3% czy nawet 1% na początku.
W takiej sytuacji radziłbym poszukać brokera bardziej elastycznego w zakresie wielkości zleceń.
pozdrawiam
Ciężko mi zrozumieć dlaczego... tak piszesz.oromek pisze:hej
wszytko zależy od tego jak zamierzasz grać - skalpować czy łapać trendy i jakie ryzyko chcesz ponosić w pojedynczych transakcjach.
Admiral pozwala na 0.01 lota jako minimalną pozycję, czyli 1 pips =$0.1 (około). Także sobie policz na jaki SL możesz sobie pozwolić przy zawieraniu transakcji i założeniu że zaliczysz stratę.
W przypadku skalpowania ten broker powinien być ok - tutaj z reguły SL jest mniejszy. Natomiast w przypadku gdy masz zamiar łapać trendy zwłaszcza na wykresach powyżej 1H to raczej ciężko będzie Ci rozsądnie zarządzać kapitałem i nie przekraczać zalecanego ryzyka na poziomie 3% czy nawet 1% na początku.
W takiej sytuacji radziłbym poszukać brokera bardziej elastycznego w zakresie wielkości zleceń.
pozdrawiam
Nawiasem mówiąc na początek jest dobry.
Zapraszam na moją nową stronę
klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

chodziło mi o to, że przy $200 kapitale ciężko o rozsądne zarządzanie wielkością transakcji. Przy pozycji 0.01 lota, jak użyjesz 100 pipsów SL to oznacza akceptację straty $10 czyli 5% kapitału - a to trochę dużo według mnieCancer0s pisze:
Ciężko mi zrozumieć dlaczego... tak piszesz.
Nawiasem mówiąc na początek jest dobry.
Tylko o to mi chodziło.
Natomiast jeżeli chodzi o samego brokera to jestem z nimi od roku i naprawdę nie mam na co narzekać.
pozdrawiam