Spokojnie i na stałym poziomie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Seneszal26 pisze:Dzisiaj +100p na AUDCHF
Zadał bym pytanie dlaczego ta para, ale po takim wyniku po co pytać, skoro system na niej działa :D

U mnie też wyrzucilo SL wczoraj -40 p. H4 było pro spadkowe, trzeba było wziąść to pod uwagę..
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Niższy spread i jak na moje oko to ta para jest spokojniejsza niż wybuchowe gbpjpy.Narazie testuje.
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Long eurusd
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

zgadzam się, ale czas pokaże, na razie wygląda na trafione wejście

ps TP I SL jak ustawiasz? bo może się czegoś nauczę :D
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Teraz przesunąłem SL na 1.2148 tóż pod dołkiem.Mój pierwszy target to okolice 1.2235 a drugi 1.2250-60.Jeżeli edek wskoczy ponad tą krótką czerwoną linie to przesune na BE.Dodam tylko, że to czy zamkne wcześniej czy pózniej zależy obecnie od tego jak zamknie się świeca na indeksieusd H4.
W miarę możliwości staram się ustawić SL i TP w stosunku 1:2 i 1:3.Chociaż to nie jest jeszcze to co chciałbym grać ale na tą chwile musi mi to wystarczyć.
Zamknięte na kilku pipsach.Trudno powiedzieć czy się przebije przez poziom1.2220.Za duże ryzyko aby zostawić przez noc.
:wink:
Ostatnio zmieniony 30 cze 2010, 11:53 przez Seneszal26, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

pierwszy target rozumie, na wykresie widać po świecach po lewej, że cena moze napotkać mały opór, lecz drugi target nie lepiej ustawić pod linia trendu która wyznaczyłeś, oczywiście byłby to wysoki TP który można by zabezpieczyć TS

Ps no w sumie jak patrze to 1.2250-60 jest dosyć mocnym R/S
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nie tylko Sub/Res ale jest jeszcze coś takiego ja to nazywam box w którym wystepują świece mniej więcej tej samej wysokości.I cena po wybiciu z takiego boxu dochodzi do Sub/Res i ma tendencje do powrotu do połowy formacji.Zwróć uwagę, że takie zachowanie ceny występuje bardzo czesto.Ten za zrzucie jest średniej wielkości.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

EURUSD short

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

O tych powrotach do połowy formacji gdzieś wycztałeś, czy są to Twoje własne spostrzeżenia? Chodzi o wszelkie formacje typu: flagi, chorągiewki, trójkąty, prostokąty itp. ?
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

KajFX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: KajFX »

witam,
mój pierwszy post w tym dzienniku, tak sobie przeglądam;) i życzę sukcesów;)
O tych powrotach do połowy formacji gdzieś wycztałeś, czy są to Twoje własne spostrzeżenia? Chodzi o wszelkie formacje typu: flagi, chorągiewki, trójkąty, prostokąty itp. ?
ja czytałem, przydaje się w range tradingu...z ostatnich lektur widziałem w "grid trading" jeśli chodzi o prostokąty to wiadomo, po prostu range i 50% zniesienia fibo, ale też o dziwo zdarza się bardzo często w trójkątach (nawet niesymetrycznych), a co za tym idzie w chorągiewkach. Jest to po prostu pkt zwrotny, s/r (mówi o tym chociażby Chris Lori (polecam) )

no i oczywiście z autopsji też doświadczam i się często sprawdza, a osobiście używam przy trójkątach

P.S Przepraszam za wcinkę do dziennika, ale może się przyda coś thefear'owi

ODPOWIEDZ