Dziennik Żelaznych Zasad

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

W tydzień 709% to niezły wynik (z 7$ na 60$)
moje Gratulacje
Ostatnio zmieniony 26 cze 2010, 14:33 przez TeXs, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

MaxRipper pisze:Jestem trochę zniesmaczony postawą pewnych ludzi z forum, tak więc ciężko mi o jakieś miłe podsumowanie.
Hello! MaxRipper drobiazgami się nie przejmuj trading to samotność w zdecydowanej części tego biznesu niestety.... koś pipsy i tyle do przodu kolego ! Zasady w rodzaju No One Left Behind to nie tutaj... widziałem o kogo walczyłeś....
"If music is dying musicians are killing it" - MP

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Dzięki chłopaki za słowa otuchy i pochwały. Niestety do osiągnięcia celu mam jeszcze kupę drogi przed sobą także sam siebie nie pochwalę dopoki jej nie pokonam :).

A teraz podsumowanie z dnia wczorajszego.

Dzień 15 (poniedziałek)
Stan konta: 59.68 USD
Procentowo: +92%

Komentarz:
Poniedziałek spędziłem poza rynkiem - powód byl prosty musiałem służbowo wyjechac. Szkoda bo akurat po 9:00 była okazja do wejścia w L ale jak to się mowi: "lepiej stracić okazje niż pieniądze". Tak czy inaczej, stan konta bez zmian :).

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Dzień 16 (wtorek)
Stan konta: 41.23 USD
Procentowo: +33%

Komentarz:
Po raz pierwszy od ok tygodnia nie zakończyłem dnia na plusie. Wczoraj ogólnie ciężko było cokolwiek ugrać. Rynek nie respektował wielu rzeczy i tylko szybkie reagowanie na nagłe zwroty rynku pozwoliło mi pomniejszyć stratę. Ogólnie nie ma tragedii - gramy dalej.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Dzień 17 (środa)

Stan konta: 0 USD
Procentowo: -100%

Komentarz:
Cóż chłopaki - powiem tylko tyle im lepiej mi szło tym większe ryzyko ponosiłem no... i MC :mrgreen:

Zacytuję jedną z wypowiadających się osob:
W tydzień 709% to niezły wynik (z 7$ na 60$)
Jak widać 3 dni starczyły aby wyczyścić startową kwotę. Kurcze strasznie mi głupio bo się nieco zagalopowałem, co w sumie po raz 2-gi w życiu zaprowadziło mnie w kozi róg (mówię tu o MC na koncie REAL). Faktem jest jednak ze cały ten eksperyment opiera się na dużym ryzyku jednakże wielu transakcji mogłem po prostu nie zawierać z powodu większego ryzyka niż jest to zakładane. Ok teraz do rzeczy - czy się poddaje i zawieszam eksperyment? Odpowiedz: NIE. Uruchamiam kolejną 100 PLN (29.50 USD) i zabawa trwa dalej. Wyeliminuję z niej to co spowodowało ekspresowe MC - aby się znow wstydu nie najeść. :D. To do juterka - postaram się Was nie zawieść.

BTW - Myślę ze jeżeli kiedykolwiek uda mi się osiągnąć założony cel to ten dziennik posłuży jako przykład metamorfozy jaka może przejść spekulant. Tego życzę sobie i Wam.

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

MaxRipper pisze:Podsumowanie tygodnia:
Jestem trochę zniesmaczony postawą pewnych ludzi z forum
Ja też .
Dzięki za umieszczenie sprostowania Kerimba.

Piszesz że wykończyły cię 3 dni , nie zgadzam się z tym , załatwiłeś się dwoma transakcjami z dnia dzisiejszego. Tylko pytanie dlaczego takie duże rozmiary unitów ?

Pozdrawiam

Ps. Jest takie przysłowie ludowe:
Spieszmy się kochać adminów tak szybko odchodzą.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

mohertrader pisze:Piszesz że wykończyły cię 3 dni , nie zgadzam się z tym , załatwiłeś się dwoma transakcjami z dnia dzisiejszego. Tylko pytanie dlaczego takie duże rozmiary unitów ?
Pisałem to w kontekście tamtego tygodnia - 5 dni pracowałem na zrobienia pozytywnego wyniku - a 3 dni na wyłapanie MC :). Co do unitów. W pewnym momencie przestałem grać na % a zacząłem na kasę (założenie 100 zł dziennie) i to mnie zgubiło. Dlatego teraz jednak bedę grał na %. Koniec wygłupów :D

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

MaxRipper pisze:W pewnym momencie przestałem grać na % a zacząłem na kasę
Czy taką decyzję podjąłeś po kilku udanych wejściach na rynek , które podbudowały cię (psychicznie) co do twoich umiejętności ?

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Max powinienes zmienic tytuł dziennika na "Z pamietnika hazardzisty". Jakos "Dziennik żelaznych zasad" ma oględnie mowiac dość lużny związek z ostatnimi Twoimi szalenstwami.

Chyba wiem w czym tkwi problem. Paradoksalnie inwestorom z małym kontem jest trudniej odnieść sukces. Kłania się psychika. Robisz jakies 30 pipsow, pozniej jak dobrze pojdzie to 50 a to sie przekłada na 1 mikrolocie na jakies 2-4 euro zysku na transakcji. 80 pipsow to swietny wynik jak na dniowke ale patrzac na wynik kasowy tj. jakies 5-7 euro zysku to nie powala i "mały" gracz zamiast konczyc dniowke lub czekac cierpliwie na nastepny trejd szybko przechodzi do nastepnej transakcji najczesciej nie przemyslanej lub trejduje ryzykownie z wysokim lewarem, nierzadko bez SL co z reguły prowadzi do wtop a jesli nie zostanie w odpowiednim momencie przerwane do MC.

"Duzy" natomiast grajac lotami przewaznie jest zadowolony z nawet 20 pipsow "dniowki" i na ogół lepiej umie chronic kapitał niz "mały"

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

bigben pisze:Max powinienes zmienic tytuł dziennika na "Z pamietnika hazardzisty". Jakos "Dziennik żelaznych zasad" ma oględnie mowiac dość lużny związek z ostatnimi Twoimi szalenstwami.
Jeszcze jedno MC i chyba zmienie :)
bigben pisze: Chyba wiem w czym tkwi problem. Paradoksalnie inwestorom z małym kontem jest trudniej odnieść sukces. Kłania się psychika. Robisz jakies 30 pipsow, pozniej jak dobrze pojdzie to 50 a to sie przekłada na 1 mikrolocie na jakies 2-4 euro zysku na transakcji. 80 pipsow to swietny wynik jak na dniowke ale patrzac na wynik kasowy tj. jakies 5-7 euro zysku to nie powala i "mały" gracz zamiast konczyc dniowke lub czekac cierpliwie na nastepny trejd szybko przechodzi do nastepnej transakcji najczesciej nie przemyslanej lub trejduje ryzykownie z wysokim lewarem, nierzadko bez SL co z reguły prowadzi do wtop a jesli nie zostanie w odpowiednim momencie przerwane do MC.
W moim wypadku i tak i nie. Ostatnie szaleństwa niestety były spowodowane zmianą MM (zaczałem grać na kasę zamiast na %). Mając nie odpowiednie MM zaczynamy zamieniać się w sapera. Pomyliłem się tylko 2 razy i to spowodowało MC. Z kolei to, że postępowałem tak jak postępowałem to wynik ... paradoksalnie zbyt udanego poprzedniego tygodnia. Więc na siłe próbowałem zachować tempo. Niestety nie tędy droga :).

Tak czy inaczej gramy dalej. Od momentu wyłapania MC trochę zmieniają mi się priorytety. Po pierwsze - pierwszym celem jest odzyskać wtopione 31 USD - tylko, że tym razem nic na siłę. A celem nr. 2 jest osiągniecie 40k. Aha - tym razem z racji wzrostu wartości dolara moje początkowe depo to 29.50 USD.

Na razie muszę zrobić nieco 100% aby odzyskać poprzedni stan :).

A teraz podsumowanie wczorajszego dnia

Dzień 17 (czwartek)

Stan konta: 29.80 USD
Procentowo: +1%

ODPOWIEDZ