VEGAS
Nomercy
Pytanie odnosnie tego co wyżej wkleiłem, przy takim zwrocie (zmyłce) zajmujesz ponownie pozycje długą?
Załóżmy, że teraz daje sygnał na krótko, w jakiej odległości dajesz, jeśli już, SL.
W zasadzie też mnie stać na przetrzymanie stratnej pozycji, nawet przez kilka miesięcy, ale czy to warto blokować kasę i czekać być może nawet ponad rok (gdyby źle postawić na EU na poziomach >1.5 lub <1.25).
Do tego rozważam możliwość gry nie tylko na EU, zdarza mi się coś tam "zasilić graczy" na EJ - a tam mógłbym od kilku lat "wisieć" na niepozamykanych pozycjach. Pamiętam kiedyś jak długo zwlekałem z pozycją braną około 160, po prawie 3 latach szanse na powrót jakie są każdy widzi.
Pytanie odnosnie tego co wyżej wkleiłem, przy takim zwrocie (zmyłce) zajmujesz ponownie pozycje długą?
Załóżmy, że teraz daje sygnał na krótko, w jakiej odległości dajesz, jeśli już, SL.
W zasadzie też mnie stać na przetrzymanie stratnej pozycji, nawet przez kilka miesięcy, ale czy to warto blokować kasę i czekać być może nawet ponad rok (gdyby źle postawić na EU na poziomach >1.5 lub <1.25).
Do tego rozważam możliwość gry nie tylko na EU, zdarza mi się coś tam "zasilić graczy" na EJ - a tam mógłbym od kilku lat "wisieć" na niepozamykanych pozycjach. Pamiętam kiedyś jak długo zwlekałem z pozycją braną około 160, po prawie 3 latach szanse na powrót jakie są każdy widzi.
Floristik - dzięki za uwage
Postaram się
Mike, wszystko zależy od rynku...
Rysując kanały i poziomy R/S na wyższych TF - D1 W1 a nawet MN
widać mniej więcej, jak może zareagować kurs wiec jeśli jest taki sygnał - zmyłkowy warto poczekać 1 lub 2 słupki i zobaczyć jak zachowa się rynek
Wtedy albo odpuścić, albo wchodzić

Postaram się

Mike, wszystko zależy od rynku...
Rysując kanały i poziomy R/S na wyższych TF - D1 W1 a nawet MN
widać mniej więcej, jak może zareagować kurs wiec jeśli jest taki sygnał - zmyłkowy warto poczekać 1 lub 2 słupki i zobaczyć jak zachowa się rynek

Wtedy albo odpuścić, albo wchodzić

Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...
Przede wszystkim musi to być oryginalny Moving Average z MT4, z zakładki "wskaźniki", a nie "wskaźniki własne".krzys444 pisze:witam was , zainstalowałem ale ciagle mam kłopot jak wprowadzic SMA 21 do okienka RSI za kazdym razem wchodzi do wykresu notowan
Otwierasz nawigatora i przeciągasz go na okno wskaźnika RSI.
W parametrach wpisujesz :
okres : 21
zesunięcie : 3
dodaj do : Previous Indicator's Data.
I powinno działać.
Solą życia jest kasa.
- klonmarcin
- Maniak
Nie ważny jest system - ważny jest człowiek nim grający - pomyśl o tym.175pips pisze:Czy warto się zabierać do testowania tego sytemu??

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...