hej lawa,
rozumiem że jest generalnie parcie w kierunku eur/usd
a testowałeś może inne waluty ?
usd/jpy
a może eur/pln ?
--------------------------------------------
life is brutal and full of zasadzkas
EUR/USD bez stresu ; eksperyment.
Największy problem nie tkwi w SSN, tylko w odpowiednim przygotowaniu danych wejściowych.
90% problemów wynika z 10% przyczyn. Jeżeli chcesz znaleźć rozwiązanie problemu, musisz się skoncentrować na tych 10%.
Bez b.dobrego zrozumienia wykresu świecowego, próba stworzenia podobnego programu jest stratą czasu.
Nie będę podawał fragmentarycznych, a tym bardziej gotowych rozwiązań jakie zastosowałem w programie, bo nie w tym celu zakładałem dziennik.
Nad prognozą pracują trzy niezależne sieci.
Podawana jest zawsze środkowa, bo statystycznie jest najlepsza.
Każda sieć może podać do 10 czasów.
"Wejście na rynek zgodnie z prognozą (tolerancja + - 30 min.) nawet wówczas gdy ruch rozpoczął się wcześniej."
Fragment dotyczy testów na danych historycznych i mówi o tym, że wejścia i wyjścia z rynku były realizowane z zgodnie z tolerancją.
Nie otwierano zleceń wcześniej i nie zamykano później i odwrotnie.
Program w oparciu o analizę wykresów świecowych pokazuje, kiedy będzie największa amplituda ruchu EUR/USD i jak można się przekonać sprawdza się na spokojnym rynku.
Odstępstwa od tej prognozy oznaczają, że na rynek mają wpływ wydarzenia ekonomiczne, polityczne i społeczne.
Np.
- mały ruch w wyznaczonym czasie informuje, że rynek czeka na ważne dane
- duża zmienność poza prognozą może być wynikiem ważnego wydarzenia
Mając tą wiedzę, możemy odpowiednio wcześnie się do tego przygotować.
90% problemów wynika z 10% przyczyn. Jeżeli chcesz znaleźć rozwiązanie problemu, musisz się skoncentrować na tych 10%.
Bez b.dobrego zrozumienia wykresu świecowego, próba stworzenia podobnego programu jest stratą czasu.
Nie będę podawał fragmentarycznych, a tym bardziej gotowych rozwiązań jakie zastosowałem w programie, bo nie w tym celu zakładałem dziennik.
Nad prognozą pracują trzy niezależne sieci.
Podawana jest zawsze środkowa, bo statystycznie jest najlepsza.
Każda sieć może podać do 10 czasów.
"Wejście na rynek zgodnie z prognozą (tolerancja + - 30 min.) nawet wówczas gdy ruch rozpoczął się wcześniej."
Fragment dotyczy testów na danych historycznych i mówi o tym, że wejścia i wyjścia z rynku były realizowane z zgodnie z tolerancją.
Nie otwierano zleceń wcześniej i nie zamykano później i odwrotnie.
Program w oparciu o analizę wykresów świecowych pokazuje, kiedy będzie największa amplituda ruchu EUR/USD i jak można się przekonać sprawdza się na spokojnym rynku.
Odstępstwa od tej prognozy oznaczają, że na rynek mają wpływ wydarzenia ekonomiczne, polityczne i społeczne.
Np.
- mały ruch w wyznaczonym czasie informuje, że rynek czeka na ważne dane
- duża zmienność poza prognozą może być wynikiem ważnego wydarzenia
Mając tą wiedzę, możemy odpowiednio wcześnie się do tego przygotować.
Jeżeli udowodnię, że coś potrafię w SSN to prognozy staną się wartościowsze? bardziej trafne? więcej warte?
Jak już pisałem zostały sprawdzone tylko w jednym systemie przez jedną osobę.
Nie ma pewności czy są przydatne w innych systemach.
Moja wiedza na temat SSN w tym momencie może tylko poprawić samopoczucie kilku osobom, które przestaną być „sceptycznie nastawione”.
Sprawdźmy najpierw jakość produktu, a dopiero później oglądajmy markę.
Oczywiście odpowiem na pytania w tym zakresie - jeżeli prognozy okażą się przydatne.
Nie jestem w stanie poświęcić temu projektowi dużo czasu, więc inne pary nie były testowane. Poczekajmy na ocenę tych prognoz.
Jak już pisałem zostały sprawdzone tylko w jednym systemie przez jedną osobę.
Nie ma pewności czy są przydatne w innych systemach.
Moja wiedza na temat SSN w tym momencie może tylko poprawić samopoczucie kilku osobom, które przestaną być „sceptycznie nastawione”.
Sprawdźmy najpierw jakość produktu, a dopiero później oglądajmy markę.
Oczywiście odpowiem na pytania w tym zakresie - jeżeli prognozy okażą się przydatne.
Nie jestem w stanie poświęcić temu projektowi dużo czasu, więc inne pary nie były testowane. Poczekajmy na ocenę tych prognoz.
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Tak. Bo jeżeli chcesz by ktokolwiek poświęcił swój czas i znalazł strategię, w której Twoje prognozy mogą być pomocne, to fajnie by było wiedzieć, że to co podajesz nie jest wygenerowane na podstawie rzutu monetą lub Twojego widzimisię.lawa pisze:Jeżeli udowodnię, że coś potrafię w SSN to prognozy staną się wartościowsze? bardziej trafne? więcej warte?
Pozdrawiam
Karol Marchewka