Journal Fibo 61

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Fibo

Używam
31
61%
Nie używam
20
39%

Liczba głosów: 51

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Sell na edku niesystemowy.
+45 pips
Czasem są takie dni że okazuje się że ze wszystkich par wybrałeś tą najgorszą.
Kabel, gej dały spokojnie wyciągnąć dzisiaj po 200 pips.
A edek się zwiesił. ;) Zamknięte ręcznie bo już patrzeć na niego nie mogłem.

ps. myfxbook się zawiesił, nie pokazuje moich ostatnich transakcji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neer »

hej!

FIBO możesz wykorzystać również do określania czasu, w którym odbicie od 0,618 lub 1,618 jest wysoce prawdopodobne.

przykład z piątku, godz. 2:10 :)

powodzenia

rys. 1 - ujęcie z szerszej perspektywy, TF H1 dla wyznaczenia punktu odbicia

rys. 2 - TF M5, widać dokładność wyznaczenia punktu odbicia

można dodać, że był to także 3 wierzchołek formacji harmonicznej 3 DRIVES, ale to już inna historia...

powodzenia

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Dzisiaj brak sygnałów? Bardzo ładny dziennik! Gratki
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

neer pisze: FIBO możesz wykorzystać również do określania czasu, w którym odbicie od 0,618 lub 1,618 jest wysoce prawdopodobne.
Dzięki za radę. Popróbuje jak się to sprawdza ;)

Boby_Fischer pisze:Dzisiaj brak sygnałów? Bardzo ładny dziennik! Gratki
Dzisiaj miałem wolne od gry. Poniedziałki są mało łaskawe dla fibo z powodu luki.
Jutro coś powalczę może ;)

Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

w wolnej chwili spójrz na to

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 695#197695

przykład z wczoraj
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

wiesz neer to jest troche prostsze niz sie wydaje :), mozna oczywiscie zginac wyznaczac wszedzie zakres czasowy dopasowujac raz 1,6 raz 0,6 :) raz dolki raz gorki,

rzeczywistosc jest troche prostsza przynajmniej mi sie tak wydaje

wyznacz EMA50 na roznych TF, przewaznie w twoich docelowych miesjcach cena zbliza sie do tej sredniej czasowej wyznaczonej na roznych TF :) (H1, H4, D1, czasami M30 czy M15) dodatkowo jakis poziom Fibo
"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

r4ph

za pomocą EMA50 nie ustalisz np. tego, że warto za 7, 10 czy 24 h spojrzeć na wykres ponieważ wtedy wydarzy się coś ciekawego. dla mnie FTZ to przede wszystkim oszczędność czasu. obejrzyj sobie rysunek, do którego link zamieściłem powyżej. zauważ, że blisko 25 godzin wcześniej (15-06-2010 godz. 8:16) wyznaczony został DD na 16-06-2010 godz. 9:00. zobacz, co faktycznie wydarzyło się dzisiaj o 9:00 i masz odpowiedź. z EMA 50 prościej? mi osobiście rozciągnięcie FTZ zajmuje kilka sekund. poza tym korzystanie z TFZ to tylko propozycja dla daromanchester, który prowadzi ten dziennik na temat
nowych stylów gry w oparciu o fibo
.

przepraszam, za dygresję

pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

edit

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

neer pisze:za pomocą EMA50 nie ustalisz np. tego, że warto za 7, 10 czy 24 h spojrzeć na wykres ponieważ wtedy wydarzy się coś ciekawego
nie mowie ze nie da sie na to grac, zwlaszcza jak masz w tym duze doswiadczenie,

tylko mam pare pyt

1. na rys masz wyznaczony zakres (0-1) do wczorajszego min przy czym na rys trzeba byc wrozka zeby przwidziec ze to jest min

2. dzisiejsze 1.6 tego zakresu "wtedy wydarzy się coś ciekawego" (pomijajac ze o 8-9 zawsze sie dzieje cos ciekawego, otwarcie europy/londynu ) to czy to zwiastuje pojscie w gore, w dol czy korekcyjny dol na kilka pipsow,

a co do czasu kiedy na sie cos wydazyc, ja ustawiam poziomy na ktorych dostaje sms ze warto zajrzec na wykres do tego czasami zagladam na zamknieciach H1, H4, o takich waznych godzinach jak otwarcia i zamkniecia rynkow nie wspominam

fajnie jest wiedziec ze cos sie wydazy o jakiej godzinie ale dobrze wiedziec co :),

dla mnie dzis bylo wazne ze cena spadla do 61.8 fibo wczorajszego wzrostu i okolic H1 EMA50 i tam mozna bylo dobrac longa, bo licze ze poki co mamy silny ruch w gore do D1 ema50 (~1.25), moze oczywiscie spasc jeszcze do zamkniecia luki z weekendu trzeba to tez miec na uwadze

nie wiem kiedy ale wiem gdzie :)

chociaz patrzac na rys histryczne to ladnie sie ukladaja zakresy czasowe fibo, tylko czy nie jest to sztuka dla sztuki :)
"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Panowie takie sprawy na PRIV, bo bałagan się robi...
Boby Fischer is great!

ODPOWIEDZ