Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

zicmar

Odpowiedziałem na Twoją prośbę odmownie z uzasadnieniem - ale ktoś to skasował - nie wiem dlaczego :?: :?
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

klonmarcin pisze:powiem ci tylko tyle, że na forum wiele osób się wypowiadało na temat tego systemu i wszyscy mówili, że system nie jest dochodowy w dłuższej perspektywie, sam go nie testowałem ale poszukaj na forum było kilka razy.
Ty jednak nie wierzyłeś innym . Napisałeś to prawie rok temu. Stracony okres.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

besot pisze:Ty jednak nie wierzyłeś innym . Napisałeś to prawie rok temu. Stracony okres.
I tak jest do tej pory - wierzę tylko w to co sam przetestuję i sprawdzę :)
A dlaczego uważasz, że to stracony okres :?: Od tamtej pory naprawdę polepszyła się moja gra - a, że trwało to prawie rok - było to także spowodowane "innymi okolicznościami losowymi".

8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

zicmar pisze:Jednak znalazłeś takie uprawnienia kolego Darku, usunąleś 2 moje ostatnie posty w tym dzienniku
Jak pisałem nie mam uprawnień w tym dziale (na własną prośbę) więc nie mogłem usunąć. Więc nie zarzucaj mi że coś zrobiłem.
Widocznie któryś z modów doszedł do podobnych wniosków jak ja.
A co do bana to by się należał za spamowanie. Jak chcesz sprzedawać system lub udzielać szkoleń to od tego jest dział reklam, allegro, onet etc...
Generalnie jest mi to obojętne co piszesz, moim zadaniem jest pilnowanie porządku na forum i tyle.
Więc pisz sobie co chcesz byle zgodnie z regulaminem. A takie wędrówki słowne pisz na PW.
Pozdrawiam
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nie wiem czy jest sens prowadzenia tego dziennika dale - skoro nie mam kompletnie czasu na grę - dodatkowo zbliża się sesja.

A do tego wszystkiego jeszcze kompletny ostatnio mętlik w głowie - nie wiem już czy to wszystko co robię ma jakikolwiek sens - nie potrafię zebrać wszystkich informacji w jeden spójny nowy system. Chyba nadszedł kolejny kryzys. :(

A jaką mam ogromną presję na to "aby tylko zagrać".

:(
No pain - No gain

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

powiem ci ze stosuje zblizony system oparty na kanale ema50 na TF 15 i nie wiem w czym masz problem :)

oczywiscie analizuje dodatkowo syt na miesiecznym, tyg, dziennym, H4, H1, gram przewaznie z dlugoterminowym trendem, chyba ze widac szanse na zagranie korekcyjne,

moze kluczem jest tu umiejetnosc analizy wyzszych TF :), skupienie sie na najlepszej parze danego dnia, i zmniejszenie wielkosci pozycji, no i nic na sile

moja dodatkowa rada, nie probuj lapac kilku srok, skup sie poki co na sesji, czy innych wazniejszych sprawach okazje na forex ci nie uciekna , za miesiac ci sami spekulanci beda robic rownie dochodowe okazje :), a terminy zaliczenia kiedys sie koncza :)
"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asia »

spokojnie Marcin
jestes na głodzie

jeszcze 3 miesiace temu dałbys się posiekac za NLA - i po tak krótkim czasie co ... szukamy innego Graala - przeciez go nie ma

ja tam ide jak taran stale ten sam system gry - statystyczny - szukanie przewagi statystycznej

a co może zrobić zła seria mozna zobaczyc u mnie na rachunku np.
w nocy 2x z reki zagranie na regresje do średniej - pomysł był dobry, ale na innym interwale czasu

potem grał robot i tez mu kiepsko poszło, potem grał robot i poszło mu dobrze ale niestety ja przemieszcałam się w tym czasie z penem w kieszeni do domu i po odpaleniu ponownym rynek był juz znów na minus i robot przykasował stratę zamiast zysku

zostało jeszcze jedno zlecenie zobaczymy co z tego zostanie

z reki gram gorzej niz z robotem a robot nie zachował ciagłości działania i wodospad...
Czytaj p o w o l i
Dzień dobry, nazywam się ... jestem anonimowym hazardzistą/ką, gram na Forexie
Obrazek

Awatar użytkownika
Vulpes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vulpes »

graj, kiedy dostajesz oczopląsu od czytania notatek :P
ja tak robie...i ....uz prawie wyzerowałem depo wiec moze lepiej nie... ;]
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

r4ph pisze:skup sie poki co na sesji
Tak - czeka mnie bardzo ciężka sesja - ale pocieszam się, że bywały gorsze :D - łącznie 19 ocen do "wygrania" :D :D

Forex nie ucieknie - a terminy tak.
Asia pisze:jeszcze 3 miesiace temu dałbys się posiekac za NLA
No tak było - niestety ostatnio coś się "popsuło" ze mną - i także ze strategią - wcześniej miałem po kilka ładnych sygnałów dziennie na parę. A teraz trudno o jeden.

Zacząłem też wpadać w poszukiwanie nowych rozwiązań - nie skupiając się dostatecznie długo na każdym aby go ocenić - do czego to prowadzi wiadomo.

Patrząc na różne metody gry - np. granie wg LT, fibo, s/r, ZL wydaje się, że to jest dobre - ale nie jestem w stanie sklecić tego wszystkiego w jedną całość.

Bo jak wiadomo nie należy się ograniczać do jednej metody gry - w moim przypadku NLA. Dlatego tej nie porzucam - ale jednocześnie chcę znaleźć coś alternatywnego - najlepiej takiego co mi najlepiej odpowiada - czyli stworzonego od podstaw przeze mnie przez połączenie znanych mi do tej pory technik.

Mam zawsze wrażenie, że analizując wykres i szykując się do gry o czymś nie wiem albo nie pamiętam - pomimo spisanego planu gry.

Czuję też, że jestem blisko jakiegoś przełomu - brakuje mi jakiegoś "kopa" do tego.

Bardzo często też jak obserwuję sobie wykres - najczęściej na m15 i h1 - patrzę i widzę, że np. cena zmierza tutaj i tutaj - i bardzo często to się sprawdza - ale co z tego jeśli nie przemawia za wejściem system - nie potrafię przecież grać na wyczucie - i tak nie powinno się grać.

Wbrew większości tutaj na forum mam problem właśnie z określeniem miejsca wejścia a nie kierunku ruchu.

Nie wiem czy jest na to jakiś sposób. Nie wiem czy chociaż dobrze to opisałem.
:)

I chyba na razie przestanę traktowa to konto jak real - trzeba w końcu coś zacząć działać bo widzę, że czas ucieka a ja stoję w miejscu. I zaczyna mnie to coraz bardziej denerwować.

Jutro rano za wszelką cenę muszę czekać na sygnał - ale znając życie po dzisiejszych dużych ruchach jutro będzie do d......

I jeszcze jedno - proszę powiedzcie szczerze czy naprawdę jest tak źle z moją grą ? Chodzi mi o ocenę wyników gry na podstawie myfxbook.

:(
No pain - No gain

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

klonmarcin pisze:I jeszcze jedno - proszę powiedzcie szczerze czy naprawdę jest tak źle z moją grą ? Chodzi mi o ocenę wyników gry na podstawie myfxbook
Marcin, nie przejmuj się postami gości, którzy z gry zrezygnowali na rzecz handlu... to coś mówi.

Ja jeszcze jestem w sumie na minusie, więc jeśli chodzi o mnie to jesteś do przodu... co prawda zacząłęm wreszcie traktować FX jako fajne hobby bez planów finansowych z tym związanych na przyszłość więc Cię wkrótce przegonię:)

Zablokowany