Spokojnie i na stałym poziomie
- Seneszal26
- Pasjonat
Long GBPJPY.W piątek przez cholerną ewakuację uciekło mi ok 400p a miałem idelany sygnał z mojej systemu.
Ok szybkie zamknięcie na +20 pips.Wejście bez sygnału z systemu dlatego wcześniej zamykam.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja
- Seneszal26
- Pasjonat
- Seneszal26
- Pasjonat
- Seneszal26
- Pasjonat
Witaj. Jak zawsze do przodu
Graty! Wchodzisz tym nowym systemem, czy na trzeciej świecy? Zerknij czy na gbp/usd też był sygnał na sell. Jeśli był, to tutaj na trzeciej świecy raczej nie dałoby rady wejść, prawda?

"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.
- Seneszal26
- Pasjonat
Wszystkie wejścia są na trzeciej świecy czyli nowym systemem.Dodaj sobie jeszcze fractale bo na samych strzalkach możesz szybko stracić depo.Na tym screnie widze dwa dobre wejścia ( według 3Candle)w shorta z tym, że to drugie musiałoby być z szerokim SL.Prócz tego pewnie jeszcze jeden short ale to już z PA po przełamaniu tej szarej lini.
a dlaczego uważasz ten pierwszy za lepszy, tam nie było żadnego ważniejszego oporu.
Jeśli chodzi o szarą linię, to idealny przykład na PA.
Mam dwa pytanka jeszcze:
1. Czy jak nie pojawi się przy strzałce fraktal to nie wchodzisz?
2. Zaznaczyłeś wejścia na 3-ej świecy w połowie korpusu pierwszej(na której wygenerowała się strzałka i fraktal), dobrze widzę ?
Jeśli chodzi o szarą linię, to idealny przykład na PA.
Mam dwa pytanka jeszcze:
1. Czy jak nie pojawi się przy strzałce fraktal to nie wchodzisz?
2. Zaznaczyłeś wejścia na 3-ej świecy w połowie korpusu pierwszej(na której wygenerowała się strzałka i fraktal), dobrze widzę ?
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.
- Seneszal26
- Pasjonat
Lapszy sygnał ponieważ mógłbyś wejść z mniejszym SL, a nie tak jak w przypadku drugim gdzie SL musiałby wynieść przynajmniej 60p.
1.Tak jeżeli jednocześnie nie ma strzałki i fractali to nie wchodze.
2.Wejście na trzeciej świecy powinno być nie niżej niż w połowie drugiej świecy .
SL starm się postawić ponad szczyt.Dlatego często wynosi on nawet 60p.
1.Tak jeżeli jednocześnie nie ma strzałki i fractali to nie wchodze.
2.Wejście na trzeciej świecy powinno być nie niżej niż w połowie drugiej świecy .
SL starm się postawić ponad szczyt.Dlatego często wynosi on nawet 60p.