MPFP R/S
Witam
Zaciejawił mnie ten "system". Mam pytanie. Jeśli pierwsze zlecenie zostanie zawarte, a nastepnie rynek wyrzuci go na SL, co z drugim zleceniem. Czy nadal zostaje na rynku. Czy powinno zostać usuniętę. Jeśli powinno zostać usunięte to trzeba dosyć bacznie obserwować rynek lub mieć skrypt do usuwania drugiego zlecenia. Zostaje na rynku czy nie.
Zaciejawił mnie ten "system". Mam pytanie. Jeśli pierwsze zlecenie zostanie zawarte, a nastepnie rynek wyrzuci go na SL, co z drugim zleceniem. Czy nadal zostaje na rynku. Czy powinno zostać usuniętę. Jeśli powinno zostać usunięte to trzeba dosyć bacznie obserwować rynek lub mieć skrypt do usuwania drugiego zlecenia. Zostaje na rynku czy nie.
- Janek Trader
- Pasjonat
przyłączam się do pytania,jack1 pisze:Witam
możnaby sprawdzić czy nie warto zastosować do SL i TP poziomów opartych na zmienności ATR.
poziomow opartych na zmiennosci ATR stosowac nie trzeba, wszystko to tylko komplikuje, najlepiej pracuja na rynku proste rzeczy
co do drugi zlecenia to mysle ze zostaje; ale na wszelki wypadek nadalem to pytanie do autora i kiedy on bedzie odpisal to bede informowal
17.02 edit: a jednak drugi zlecenie powinno byc usuniete
co do drugi zlecenia to mysle ze zostaje; ale na wszelki wypadek nadalem to pytanie do autora i kiedy on bedzie odpisal to bede informowal
17.02 edit: a jednak drugi zlecenie powinno byc usuniete
No, przejde jeszcze 2 miesiac. Obecnie zysk = 506%. Pozostaly parametry niemal tez samo.Foregin pisze:
za 13 miesiac handlu (to konto real) trader ma 400% zysk, maximalny drawdown = 49.86%, absolutny drawdown = 0 (to znacy ze stan konta nie mial opuszczac sie nizej balansu poczatkowego), profit factor = 1.41, srodkowy profit factor = 1.16, Sharp = 1.26
Zarabione 160 pips.
Minelo jeszcze ponad roku. No, oto мавпо zakonczyl swoj monitoring i wyplacyl kase: http://www.viac.ru/cd/23&list=close&acc=2324
Wynik stanowi 991 %.
Depozyt poczatkowy 300 $, depozyt koncowy 3275 $.
Jesli ktos nasladowal jego zlecenia to zarobil (mysle jednak ze nikt tego nie nasladowal).
Obecnie мавпо otworzyl PAMM-rachunek: http://www.alpari-forex.com/en/pamm/info/id/197323/
Sa pierwszy wyniki, +21 %. Zobaczymy przez rok.
Wynik stanowi 991 %.
Depozyt poczatkowy 300 $, depozyt koncowy 3275 $.
Jesli ktos nasladowal jego zlecenia to zarobil (mysle jednak ze nikt tego nie nasladowal).
Obecnie мавпо otworzyl PAMM-rachunek: http://www.alpari-forex.com/en/pamm/info/id/197323/
Sa pierwszy wyniki, +21 %. Zobaczymy przez rok.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2010, 16:49 przez Foregin, łącznie zmieniany 1 raz.
- siersciuch
- Pasjonat
Foregin, z całym szacunkiem, ale coś mi tutaj nie gra. Saldo transakcji od stycznia 2009 do marca 2010 (15 miesięcy) wynosi 360$, a od 24 marca 2010 do 24 maja 2010 (2 miesiące) 1570$. Pojawiają się też zyski na tp = 600 (i 450), których wcześniej nie było.
Wygląda, jakby mawpo w marcu zmodyfikował lub zmienił system. Czy mógłbyś napisać kilka słów na ten temat?
Wygląda, jakby mawpo w marcu zmodyfikował lub zmienił system. Czy mógłbyś napisać kilka słów na ten temat?
To tak. Balance na 1.01.2009: 1350.57. Balance na 1.03.2010: 1782.63.
W wiosna tego roku byl drawdown, bo sie zmienila volatility rynku, wtedy mavpo powiekszyl rozmiary TP (do 150 i 200 pips), ale loty zostali tez samo - 0.3 lot. Logika systemu tez zostala bez zmian (2 zlecenia na przebicie, jeden po drugie, przez 50 pips, SL drugiego zlecenia na tez sam poziome gdy wejsc pierwszego), zrobil "adapt" (powiekszyla sie volatility => powiekszamy rozmiary zysku (TP) ), i to sie sprawdzilo.
W wiosna tego roku byl drawdown, bo sie zmienila volatility rynku, wtedy mavpo powiekszyl rozmiary TP (do 150 i 200 pips), ale loty zostali tez samo - 0.3 lot. Logika systemu tez zostala bez zmian (2 zlecenia na przebicie, jeden po drugie, przez 50 pips, SL drugiego zlecenia na tez sam poziome gdy wejsc pierwszego), zrobil "adapt" (powiekszyla sie volatility => powiekszamy rozmiary zysku (TP) ), i to sie sprawdzilo.