Forex Strategy Builder i Trader

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Forex Strategy Builder i Trader

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Cześć, nie znalazłem tego na wyszukiwarce forum, ani przeglądając posty więc postanowiłem dodać. Natknąłem się dosyć niedawno na dwa ciekawe programy:
Forex Strategy Builder i Forex Strategy Trader
http://forexsb.com/overview.html

Są one darmowe, Builder jest do tworzenia strategii, Trader do testowania
Minusy, nie można z nich zapisywać tylko do *xml , niestety ex4 niedostępne. Chyba nie ma też możliwości ściągania historii aktualnej i trade'u. Ale dla mnie są całkiem ciekawymi programami, ze względu na możliwość użycia wielu wskaźników z bardzo dużą możliwością modyfikacji i szybkiego testu na dostępnej historii. Ja sprawdzałem na tym proste rzeczy typu Moving average i otwieranie pozycji świeca H4 rozpoczęta pod MA zamknięta nad MA itd. Myśle, że programy są jeszcze w trakcie tworzenia i mam nadzieje, że kiedyś będzie możliwość zapisu EA w ex4. W każdym razie polecam zabawę nimi.
:shock: Pozdrawiam

czyrzu
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: czyrzu »

a czy jest inny program podobny do forex strategy builder ktory umozliwi zapis do *. ex4 ?

Awatar użytkownika
gajerz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gajerz »

gdzies widzialem na sieci tego typu programy, ale platne.
swoja droga ciekaw jestem jak wyglada optymalizacja kodu i ewentualny negatywny wplyw na dzialanie mt4 w ea po tych programach

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

czyrzu pisze:a czy jest inny program podobny do forex strategy builder ktory umozliwi zapis do *. ex4 ?
Z tego co pamiętam, to w tym można zapisywać do *.mq4:
http://sufx.core.t3-ism.net/ExpertAdvisorBuilder/

Nie wiem jednak, czy da się w tym stworzyć coś bardziej skomplikowanego. Nie znam się na programowaniu, ale wydaje mi się, że to urządzenie służy tylko do tworzenia prostych EA.

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: odkrywca »

No to odgrzewam zapomnianego kotleta :oops:

Czy ktoś z Was miał do czynienia z FSB i FST? Mam pytanie odnosnie jakosci testera strategii, zdaje sie byc bardzo dokladny. Z tego co mi sie wydaje sprawdza on balance i equity na kazdym słupku czasowym (M1, M5, ...), dzięki czemu wyniki jest mozliwie najblizszy rzeczywistosci.

Czy dobrze mysle Panowie?
gupiś.

ODPOWIEDZ