Spokojnie i na stałym poziomie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
eco89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eco89 »

Seneszal26 pisze:Możesz mi napisać według jakich zasad wchodzisz
sygnał przez wskaźniki super signal i fraktale. Potwierdzenie szukam w oscylatorze stochastycznym i trixie . Wejscie na 3 świecy zgodnie z Twoim 3Candle. Do tego dochodzą linie trendu i fibo, które oznaczają potencjalne poziomy TP i SL. SL zazwyczaj tu nad/pod świecą na której jest sygnal.

Bawię się w ten sposób z dobrym skutkiem na demo (jeszcze nie gram na realu - dopiero się uczę) od ok tygodnia.

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Może to głupie pytanie: Ale co to są te fraktale ? :P

PS. G/J coś sobie żarty robi :/ Niestety SL na tym longu..
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Ok to może być ciekawe uważaj tylko na sygnały które daje strategia np po dużych zjazdach lub wzrostach które mają miejsce po np podaniu danych.Wtedy najczęsciej dochodzi do mylnych sygnałów.Informuj na bieżąco.Pozdrawiam :wink:
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

Awatar użytkownika
eco89
Gaduła
Gaduła

thefear pisze: Ale co to są te fraktale
fraktale to te takie szare trojkąciki;]

Fraktal oporu jest formacją pięciu świec, w której najwyższa wartość świecy środkowej przewyższa maksima pozostałych elementów. Analogicznie, fraktal wsparcia to sekwencja pięciu świec z minimum wyznaczonym przez najniższy punkt świecy środkowej.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2010, 21:56 przez eco89, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

thefear pisze:Może to głupie pytanie: Ale co to są te fraktale ? :P

PS. G/J coś sobie żarty robi :/ Niestety SL na tym longu..
thefear wejdz sobie w wstaw-wskazniki-billwiliams-fractale.
Ale zobacz na H1 jest formacja chorągiewki i tak jak wczesniej było możę dojść do wsparcia i pózniej powrócić do połowy tej formacji.

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Całkiem możliwy taki scenariusz. Teraz dobrym wsparciem są okolice 132.75-90. Tam można szukać jeszcze longa. Na H1 zamiast tej chorągiewki, może ukształtuje się flaga, ale teraz to tylko gdybanie. Trzeba poczekać na rozwój wydarzeń i tak jak piszesz najpierw szukanie wsparcia.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
eco89
Gaduła
Gaduła

U mnie to mniej wiecej tak wygląda:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Kolorowo :) a miałem coś napisać ale z czasem sam do tego dojdziesz.Jeżeli chodzi o trzecią świece to staram się wchodzić gdy jest ona przynajmniej w połowie drugiej.I tutaj wlasnie czasem zerkam na niższe interwały aby się zorientować jak jest tendencja i czy jest szansa na to, że będe mógł wejśc według swoich założen.Ale testuj zobaczymy co z tego będzie.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Miałem jeszcze napisac kiedy wychodze.Według sytemu powinno się wychodzic gdy wystąpis strzałka przeciwna wraz z fractalą ale niestety nie moge siedzieć cały czas przy wykresach więc łapie ile moge.Natomiast straty staram się ciąc wtedy gdy cena pójdzie kilka pips ponad lub pod świece gdzie jest strzałka z fractalą.

Awatar użytkownika
eco89
Gaduła
Gaduła

Seneszal26 pisze:miałem coś napisać ale z czasem sam do tego dojdziesz
i tak juz wystarczająco skorzystałem z Twojej pracy i za to dziękuję;) Teraz muszę sam nad tym systemem popracować i go rozpracować (od czasu gdy zainteresowałem się forexem skaczę z strategii na strategie i na zadnej nie potrafię sie skupic).

ODPOWIEDZ