knx jeszcze raz serdeczne dzięki.Pochwała się należała.Analizuję teraz na spokojnie historyczne wykresy funduszy i walut i konfrontuje z pewnymi zjawiskami które wówczas zachodziły naprawdę z tego co napisałeś między wierszami to są prawdziwe Uniwersytety.Jeszcze raz dzięki.
Pozdrawiam.
Praca na rynku walutowym
Temat jest na tyle długi że go nie ogarniam - czy ktos miał coś w praktyce
wspólnego z http://tradingschool.pl/ ? Ktoś był na rozmowie, pracował dla nich?
Poniżej oferta pracy http://www.infopraca.pl/praca/trader/wroclaw/2062443
wspólnego z http://tradingschool.pl/ ? Ktoś był na rozmowie, pracował dla nich?
Poniżej oferta pracy http://www.infopraca.pl/praca/trader/wroclaw/2062443
wyglada nieciekawie
ale sprobowac zawsze mozesz
knx przczytalem co tu piszesz na temat wielkich i jestm zaskoczony
zespol 200 programistow doktorow profesorow i po co? zeby zrobic 30% w ciagu roku przeciez to smieszne rozumiem ze jak sie ma duzo kapusty to nie gra sie tak jak przy 1000$ ale wspaniale komputery najnowoczesniejsze technologie zeby osiagnac taki wynik, znam kilka automatow ktore powstaly na zwyklych pc i opieraja sie o AT nie zadne matematyczne himalaje i robia wiecej kasy

zespol 200 programistow doktorow profesorow i po co? zeby zrobic 30% w ciagu roku przeciez to smieszne rozumiem ze jak sie ma duzo kapusty to nie gra sie tak jak przy 1000$ ale wspaniale komputery najnowoczesniejsze technologie zeby osiagnac taki wynik, znam kilka automatow ktore powstaly na zwyklych pc i opieraja sie o AT nie zadne matematyczne himalaje i robia wiecej kasy
30% od dziesięciu cyfrowej kwoty to moim zdaniem świetny wynik, dodatkowo jeśli rok w rok jest to 20-28% na + to respekt ;-)xpep pisze: knx przczytalem co tu piszesz na temat wielkich i jestm zaskoczony
I am a smart and patient Forex trader!
Zrob 20 % rocznie bez lewara to robote za kilkaset tysiecy funtow masz jak w banku.xpep pisze:wyglada nieciekawieale sprobowac zawsze mozesz
![]()
Wiecej kasy te Twoje automaty nie robia na pewno, a juz na pewno nie robia wiecej kasy biorac pod uwage ryzyko, ktore podejmuja. Jest kilka roznic miedzy trejdowaniem 1000 pln, a miliardami dolarow. Twoje automaty by tu nie daly rady. Pomysl dlaczego.
Tak dla Twojej informacji - to nie ilosc kasy zarabiana przez fundusz przyciaga inwestorow, ale "consistency of returns" (nie wiem jak to zgrabnie przelozyc na pl) i to jest priorytet funduszu.
Ja mysle ze kluczem jest tu stabilnosc - nie widzialem jeszcze automatu ktory zarabial przez kilka lat non stop (w czasie rzeczywistym bo w testach na historii to mozna i 50 lat zarabiac tylko co z tego?).
A, jak powiedzial knx, w funduszach dzialaja dziesiatki czy setki systemow jednoczesnie - wiadomo ze dywersyfikacja ogranicza w pewien sposob W KROTKIM OKRESIE stope zwrotu (ale za to diametralnie zmniejsza ryzyko...), ale w tej zabawie chodzi chyba o cos wiecej niz krotki okres.
Lepiej miec +20% przez 2 lata, niz +100% w 1. i -50% w 2. roku (tu jestes na 0, tam +44%)
A, jak powiedzial knx, w funduszach dzialaja dziesiatki czy setki systemow jednoczesnie - wiadomo ze dywersyfikacja ogranicza w pewien sposob W KROTKIM OKRESIE stope zwrotu (ale za to diametralnie zmniejsza ryzyko...), ale w tej zabawie chodzi chyba o cos wiecej niz krotki okres.
Lepiej miec +20% przez 2 lata, niz +100% w 1. i -50% w 2. roku (tu jestes na 0, tam +44%)
Dokladnie tak jest - tak jak napisalem: consistency of returns i minimalizacja ryzyka.Yankee pisze:Ja mysle ze kluczem jest tu stabilnosc - nie widzialem jeszcze automatu ktory zarabial przez kilka lat non stop (w czasie rzeczywistym bo w testach na historii to mozna i 50 lat zarabiac tylko co z tego?).
Nie wiem co Ciebie tak śmieszy.Z mojego punktu widzenia nie interesuje mnie co powie i myśli ten lub tamten.....lub co dla kogo jest dużo czy mało......zespol 200 programistow doktorow profesorow i po co? zeby zrobic 30% w ciagu roku przeciez to smieszne
Dla mnie podstawą do rozmów są udokumentowane pod komisją CFTC wyniki z ostatnich 20-40 lat na FX i z tego co widziałem to kształtują się ok. 3-7 % rocznie.Więc wyniki 28% jakie podał Knx to jest mistrzostwo.
Tyle z mojej strony.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów