Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
eco89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eco89 »

skoro nie wiesz jak ustawić na wykresie to znaczy, że nie wiesz na jakiej zasadzie one działają i jak je interpretować, także lepiej to sobie zostaw na później i skup sie na liniach trendu.

Temat o Gann'ie
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=1334

Awatar użytkownika
adamnaas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adamnaas »

Na szczescie a moze nie szczeście dzis byłem w pracy i nie handlowałem ale czy umie ktos od strony fundamentalnej wyjasnic to co sie dzis dzieje na głownych parach? Mysle ze nowym osobą moze to byc bardzo pomocne bo jeżeli ktos nie ustawił stop loss albo take profit to mógł sie lekko zdziwic.
Nie walcz z trendem, nie masz zielonego pojęcia kiedy się skończy ale pamiętaj, że każdy trend się kiedyś odwróci.

Awatar użytkownika
answer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: answer »

Polecał dział -> Prognozy, komentarze, analizy http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... m.php?f=10
rynek jest jak dziwka, ale to Ty dajesz d...

Awatar użytkownika
Cool
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cool »

Nie ma co za wiele wyjaśniać dzisiaj zadziałała po prostu Panika :idea:
nic nadzwyczajnego się nie wydarzyło po za wystąpieniem szefa Fed , który wszystkich uspokajał co jeszcze bardziej pogłębiło przeceny .
https://forex.inwest-24.pl/
Wszystko o rynku Forex

Andrzej
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Andrzej »

witam mam takie pytanko w tabeli HANDEL na końcu jest rubryka WYNIK co ona oznacza bo jak policze pipsy to sie nie zgadza z wynikiem dziekuje

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W kolumnie Wynik jest wyświetlany wynik danej pozycji w pipsach lub walucie bazowej bądź depozytowej (po kliknięciu prawym masz do wyboru).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

OWOL
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: OWOL »

Cześć
Chciałem się zapytać o stosunek brokerów do osób które w przeciągu dnia wielokrotnie otwierają i zamykają pozycje budując swój zysk na dużej ilości niskich pipów <1;3> . Odpaliłem moje pierwsze demo 3 dni temu i właśnie takim sposobem ciągle zasoby konta rosną, dostrzegam zalety tej "strategi" ( wady jeszcze nie wypłynęły;) Czytając informacje na temat brokerów natknąłem się na stwierdzenie że takie osoby są źle postrzegane przez brokerów. Z czym to się wiąże?
dzięki

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Piszesz o skalpowaniu. Niektórym brokerom to wybitnie przeszkadza i potrafią zamykać przez to klientom rachunki, opóźniać realizację zleceń lub nawet anulować transakcje. Niektórzy natomiast nie mają do tego żadnych uprzedzeń - wszystko zależy od brokera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

OWOL wez jeszcze pod uwage to, ze to, ze trady wchodza na demo plynnie co do pipsa oraz zamykaja sie bez requotow nie koniecznie musi miec odbicie w rzeczywistosci u Twojego brokera. Na realnym koncie moze byc tak, ze trade wejdzie z 1 pipsem poslizgu, pozniej trade sie zamkne z jednym pipsem na Twoja niekorzysc i z dochodowej strategii robi nam sie taka, ktora szybko zjezdza depo.
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

OWOL
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: OWOL »

Zastanawiałem się od początku czy nie nazwać by tego skalpowaniem, ale nie znam ciągle sprecyzowanej definicji tego słowa. Po wpisaniu w wyszukiwarkę "skalpelowanie" wyskoczył temat w którym gość na potęgę , za pomocą robotów, programów zbierał kapustę. Różnica między nim a mną jest duża, on budował swój zysk na sekundowych pozycjach czerpiąc wiedzę o kursie dzięki opóźnieniom pomiędzy różnymi platformami. Moje pozycje często trwają powyżej minuty , niekiedy 10 minut itd przy czym niekiedy są stratne, co moim zdaniem powoduje że taka strategia jest bardziej naturalna od skalpelowania o którym czytałem. Pytanie brzmi gdzie jest granica? Od którego momentu dla brokera moja strategia stanie sie skalpelowaniem?
Czy istnieją jakieś rankingi brokerów którzy akceptują skalpelowanie pod względem wielkości requotów?:) Czy prawdą będzie stwierdzenie że brokerzy akceptujący skalpelowanie umyślnie będą wpływać na ilość requotów na niekorzyść gracza?
dzięki za odpowiedzi

ODPOWIEDZ