Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
adamnaas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adamnaas »

Dzieki za przyblizenie tematu. pozdro
Nie walcz z trendem, nie masz zielonego pojęcia kiedy się skończy ale pamiętaj, że każdy trend się kiedyś odwróci.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

FXfighter pisze:Niestety na FX nie da się stwierdzić, która strefa czasowa jest najlepsza Smile
Ale nie ulega wątpliwości, że mieszkając w Polsce (przynajmniej większość z nas) mamy bardzo dobre warunki do gry - ze względu na to, że możemy od rana grać w sesji londyńskiej - największa płynność - a także możemy grać w sesji amerykańskiej - i to wszystko w ciągu dnia - w nocy mamy odpoczynek - teraz pomyśl sobie - taki jankes z usa musi sobie grać w nocy jeśli chce pograć w sesji londyńskiej.

My naprawdę mamy dobre umiejscowienie.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

klonmarcin pisze:FXfighter napisał:
Niestety na FX nie da się stwierdzić, która strefa czasowa jest najlepsza Smile

Ale nie ulega wątpliwości, że mieszkając w Polsce (przynajmniej większość z nas) mamy bardzo dobre warunki do gry - ze względu na to, że możemy od rana grać w sesji londyńskiej - największa płynność - a także możemy grać w sesji amerykańskiej - i to wszystko w ciągu dnia - w nocy mamy odpoczynek - teraz pomyśl sobie - taki jankes z usa musi sobie grać w nocy jeśli chce pograć w sesji londyńskiej.

My naprawdę mamy dobre umiejscowienie.
To fakt. Jeśli chodzi o USA, to chyba jednym z najgorszych miejsc do zamieszkania dla osoby grającej na FX jest Kalifornia - przesypia się tam praktycznie całą sesję londyńską (bo w Nowym Jorku to przynajmniej mogą się załapać na moment nałożenia się na siebie sesji londyńskiej i nowojorskiej) :)

bbolss
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bbolss »

FXfighter pisze:
Możesz użyć F12, albo skorzystać z rad, których koledzy udzielili mi w swoim czasie w tym wątku (jest tu też link do symulatora):
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=9265
dzieki wielkie potestuje next week;]
pozdro!

Awatar użytkownika
answer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: answer »

czy da się w MT4 zmienić strefe czasową, bo obecnie mam dwie godziny do tyłu na wykresie, a chciałbym zrobić czas GMT -1 jak w londynie.
rynek jest jak dziwka, ale to Ty dajesz d...

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

answer pisze:czy da się w MT4 zmienić strefe czasową, bo obecnie mam dwie godziny do tyłu na wykresie, a chciałbym zrobić czas GMT -1 jak w londynie.
Zmień brokera. Innego wyjścia nie ma ;) Nie da się.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
answer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: answer »

Dzięki... jesli nie ma innego wyjścia chyba założę demo w Alpari...
rynek jest jak dziwka, ale to Ty dajesz d...

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

answer pisze:Dzięki... jesli nie ma innego wyjścia chyba założę demo w Alpari...
Polecam JadeFX ma strefę czasową anglii. No i lepiej trenować u najlepszych.
Porządny datafeed no i to ECN/STP z MT4.

Pozdrawiam
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

answer pisze:czy da się w MT4 zmienić strefe czasową, bo obecnie mam dwie godziny do tyłu na wykresie, a chciałbym zrobić czas GMT -1 jak w londynie.
W Londynie jest GMT w czasie zimowym i GMT+1 w czasie letnim (czyli obecnie). Alpari ma tą samą strefę czasową co Polska, czyli o godzinę do przodu w stosunku do Londynu.

daromanchester pisze:Polecam JadeFX ma strefę czasową anglii. No i lepiej trenować u najlepszych.
Porządny datafeed no i to ECN/STP z MT4.
JadeFX to chyba jednak raczej STP niż ECN, czyli z tego co wiem są jednak drugą stroną transakcji, ale nie mają Dealing Desku tylko transakcje są od razu z automatu hedge'owane u dostawców płynności. Zresztą chyba JadeFX jest jakoś powiązane z FXCM. Mogę się mylić w tych kwestiach oczywiście :)

Jeśli to ma być konto demo, to nie wykluczam, że JadeFX może mieć faktycznie lepszy datafeed niż Alpari. Jednak jeśli chodzi o real, to Alpari również ma konta No Dealing Desk, a nawet normalne ECN (chociaż w tej kwestii w sumie trudno ich sprawdzić, czy to faktycznie ECN, czy tylko STP - w każdym razie na papierze jest, że ECN :) ).

t34
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: t34 »

PILNE!

Jak wylaczyc francowaty alarm, ktory mnie doprowadza do szalu?
Zainstalowalem (skopiowalem) cos, co wykrywa jakas zaleznosc i wykakuje mi wtedy alarm typu "DYN SR Short" czy tez inny napis z podana cena.
W jaki sposob zlokalizowac to cos?

Problem w tym, ze ostatnio sporo wynalazkow kopiowalem i nie za bardzo wiem ktory mnie teraz wkurza - czy jest jakis menedzer dodatkow - tak jak np lista wskaznikow?

Malo ze halasuje, to jeszcze chce mi wyczxyscic konto - jakbym sluchal tych rad, juz dawno bym spakowal walizki...

ODPOWIEDZ