Automat - przeciecie srednich na H1

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
gajerz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gajerz »

napisalem sobie kiedys ea w oparciu tylko o srednie. na edku zarabial, na kablu tracil.
moze jest to zarabiajace, ale generalnie nie powierzylbym swojego kapitalu robotowi, ktory stosunek profit/loss ma tak niewielki. jest przez to moim zdaniem zbyt podatny na zmiany rynku. stowe, to mozna dla zabawy wrzucic, ale kilku patykow, to na pewno nie. mozna modyfikowac, ale tak jak napisal pytajnik,
mniej ale pewniej

Awatar użytkownika
broda79
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: broda79 »

Panowie, żaden sys nie działa bez przerwy przez 5 lat. Rynki są b.dynamiczne i zmienne.
Żaden robot i automat nie zastąpi Waszego mózgu, a tym bardziej zarabiał za was przez 5lat!!
Zainteresujcie się się systemami price action.

adrianos170
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: adrianos170 »

Robot pozbawia emocji dlatego wielu młodych i starych inwestorów szuka takiego św. Graala. :wink:

Awatar użytkownika
gajerz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gajerz »

nie mam nic przeciwko robotom, ale w przypadku, gdy juz sie ma strategie, ktora zarabia i jest oparta na jasnych regulach, ktore oczywiscie da sie zinterpretowac kodem. oczywiscie bez cudow.

adrianos170
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: adrianos170 »

Przecięcia ma są spóźnione jak dla mnie. Mogą pomagać w określeniu trendu ale jako samoistne punkty wejścia w rynek są ... ryzykowne.

Awatar użytkownika
PF
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: PF »

broda79 pisze:Panowie, żaden sys nie działa bez przerwy przez 5 lat. Rynki są b.dynamiczne i zmienne.
Żaden robot i automat nie zastąpi Waszego mózgu, a tym bardziej zarabiał za was przez 5lat!!
Zainteresujcie się się systemami price action.

Witam

Wypowiedź Broda79 jest Błędna
bynajmniej pierwsza jej część
Panowie, żaden sys nie działa bez przerwy przez 5 lat. Rynki są b.dynamiczne i zmienne.
nic bardziej mylnego !

wystarczy równie dynamiczny robot, a dynamika rynku Forex na poszczególnych parach nie jest taka duża. Mówie tutaj o dłuższym terminie i wiekszych interwałach czasowych, prace z nimi dają często marnę wyniki, ale za to stałe w przeciągu dziesiątek lat

5-30% rocznie tyle dają proste automaty oparte o jeden TF, 1D lub 1W

a równie dynamiczny robot jak rynek? właśnie nad takim pracuje i przyznam państwu nielada sztuka dogonić automatem forex,... już na wykresie dniowym stwarza to problemy a nie mówiąc o 4godzinnym .

robot nie zastąpi mózgu, ale ten u większości trederów zawodzi(sam już coś o tym wiem)

PA - conajmniej polecane

pozdrawiam

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

PF pisze:robot nie zastąpi mózgu, ale ten u większości trederów
Dokładnie - przynajmniej dopóki nie zostanie stworzona prawdziwa sztuczna inteligencja :)
PF pisze:PA - conajmniej polecane
Tak - to jest metoda, która powinna działać raczej poprawnie nawet za 100 lat
:)

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

srebrnyptak
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: srebrnyptak »

adrianos170 pisze:Przecięcia ma są spóźnione jak dla mnie. Mogą pomagać w określeniu trendu ale jako samoistne punkty wejścia w rynek są ... ryzykowne.
generalnie wejscie jest w miare wczesnie w trend - wiekszym problemem sa cofki i szumy. Ktore niekiedy lapia sie w SL.

Patrzac na to jednak z drugiej strony - wlasciwie w zaden sposob nie absorbuje czasu, skutecznosc na eurodol i dolchf jest dosc dobra.

Ps. na danych historycznych wyglada baardzo dobrze. Ale prognozowanie skutecznosci na podstawie przeszlosci jakos do mnie nie przemawia.

Pytajnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pytajnik »

PF pisze: PA - conajmniej polecane
a co oznacza skrót PA? :/

// PA - price action
mod Tig3r
"Jak najlepiej zarobić wykorzystując analizę techniczną? Napisać książkę na ten temat - na pewno dobrze się sprzeda" - Tyle jeśli chodzi o temat AT :)

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

PF pisze:Mówie tutaj o dłuższym terminie i wiekszych interwałach czasowych, prace z nimi dają często marnę wyniki, ale za to stałe w przeciągu dziesiątek lat

5-30% rocznie tyle dają proste automaty oparte o jeden TF, 1D lub 1W
Za pomocą automatów można zarabiać, to nie ulega wątpliwości ale o jakich dziesiątkach lat mówisz? Chodzi mi o to czy istnieje możliwość przetestowania systemu na danych z lat powiedzmy sześćdziesiątych, chodzi o waluty. Jeśli mówimy o testach na 1D lub 1W wydaje mi się, że wyniki uzyskane dzięki testom na danych z kilku, kilkunastu ostatnich lat raczej nie dają pewności, że system będzie działał przez najbliższe kilkadziesiąt lat, w każdym razie nie jest to pewność większa niż w przypadku testów na 5M lub 1H.

ODPOWIEDZ