Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Czas na dzisiejsze podsumowanie - udało mi się wyskrobać trochę czasu na grę.

Dzisiaj wejście na kablu w shorta o godz 17 po cenie 1,5384 - zamknięte z ręki na +26p. Zamknąłem wcześniej z powodu późnej godziny jak i tego, że cena bardzo zaczęła się mulić - i jak widać dobrze zrobiłem - cena i tak nie dosięgła mojego TP - zabrakło kilku pips - został utworzony nowy HL.

Na kablu trochę mnie dziwi, że nie było wcześniej sygnału - choć były korekty.

Na ejku był sygnał - ale dokładnie dziewięć minut po ważnych danych - nie chciałem ryzykować.
Na edku - był sygnał rano - potem sygnały były - ale zbyt ryzykowne jak dla mnie - jak nie w czasie danych to znowu zbyt mała korekta.

Jak sobie dzisiaj zobaczyłem kabla to trochę się zdenerwowałem - moje wczorajsze wejście na nim do dzisiaj rano zarobiłoby ponad +80p. Szkoda, że zamknąłem - ale po fakcie to każdy jest mądry.

Dzień skończony na +26p
Całkowity stan konta +101p

Szczegóły tutaj :

http://www.myfxbook.com/members/klonmarcin

pozdrawiam Marcin 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Ostatnie dni caly czas do przodu wiec gratuluje i oby tak dalej.

Ja dzisiaj rano zrobilem dwa ladne wejscia i zgarnalem 120p i zrobilem konto ponad 50% - tylko ze to w konkursie xtb a nie realu :(
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Daję wczorajsze analizy. Brak gry.

Na edku i ejku były oczywiście rano sygnały na shorta - ale ze względu na silne wsparcie na pewno bym w to nie wchodził.

Potem był sygnał na longa - trochę przebiło dolne ema - ale pewnie bym ryzykował - dodatkowo odbicie od 61,8 fibo.

Ejek - szkoda, że nie było sygnałów - mimo ogromnego ruchu - jeśli byśmy zeszli na m5 to tam oczywiście były sygnały - ale m5 jest bardziej ryzykowne.

Wrócę jeszcze do czwartku - na kablu i edku o 19 były ponowne sygnały na shorta i kabel i edek ładnie poszły w dół - taki psikus - dlaczego jak gram to nie wszystko idzie tak jak trzeba :evil:

Zastanawiam się nad zwiększeniem lota do 0,05 co odpowiada nadal niecałemu 1% na trejd.

Ale w poniedziałek może coś zagram i będzie dobrze. :)

pozdrawiam Marcin 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dzisiaj long kabel po 1,5442 o godz 12:11 na razie zabezpieczone na BE+1. Ale mam przeczucie, że zamknie mi na +1 :)

No i moje przeczucie się sprawdziło - wcześniej jeszcze podsunąłem SL na +8p i jedna świeca zrobiła swoje :)

Potem była wtopa na ejku - wejście w shorta o godz 14:22 po cenie 125,47 i tutaj niestety SL - 21p. Niestety było to wejście ze złamaniem zasad - zbyt późne -ale i tak by było SL.

Potem wejście w shorta na edku o godz 15 po cenie 1,3343 - tutaj na pozycji podobnie jak to wcześniej na kablu było już ponad +20p i niestety znowu zobaczyłem świecę przeciwną i zamknąłem z ręki na +19p.

Oba wejścia - na kablu i na edku - potem doszły tam gdzie powinny - do moich TP :evil:

Wcześniej zarówno na edku i ejku było kilka fałszywych sygnałów - nie wchodziłem w nie bo byłem wtedy na kablu.

Ogólnie widzę, że co do kierunku się nie mylę - niestety problem pojawia się podczas trejdu - nie potrafię wytrzymać pozycji do końca - bo wydaje mi się, że następuje odwrót i zamykam aby nie stracić już wypracowanego zysku.

Nie wiem jak to "obejść" - można by odejść od kompa - ale...

Pamiętacie jeszcze mój sygnał na kablu na longa z piątku ? Kabel doszedł do dzisiaj do 9 rano na prawie +140p. Ale wchodzenie w piątek po południu jest ryzykowne - ostatnio rynki otwierają się sporymi lukami.

Na screeanach jest wszystko ładnie opisane. Szczegóły na

http://www.myfxbook.com/members/klonmar ... stwa/21084

Ogólnie dzień na +6p :D
Całkowity stan konta na +107p

Pozdrawiam Marcin 8)
No pain - No gain

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Najwazniejsze ze kolejny raz dzien na plus !! tylko uwazaj na korekte ;)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

guccon pisze:Najwazniejsze ze kolejny raz dzien na plus !! tylko uwazaj na korekte Wink
No właśnie tej "korekty" się boję :D

Daję dzisiejsze analizy - mogłem dopiero grać od południa :evil: a najlepsze działo się przed południem.

Dzisiaj był taki dzień, że wszystko układało się wręcz książkowo - ładne ruchy - idealne sygnały - po prostu pięknie - czego chcieć więcej ? :)

Może tylko czasu na grę :D

Wiem, że po fakcie to się ładnie rysuje - ale w momencie sygnału JASNO widać jak i gdzie mamy grać :)

pozdrawiam Marcin 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KRZYSIEKG »

Witam ! Sell na EUR/JPY - godz. 9.16 125.34 do 11.34 125.04. Wg ciebie sell dopiero na świecy o 11.00. A gdyby go potrzymać dłużej ... :wink: To by się działo...

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Jak to po południu mało się działo? Sprawdzałeś Edka ?:) Żartuję...po południu było super-zajefajnie :)
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

KRZYSIEKG pisze:Wg ciebie sell dopiero na świecy o 11.00
Tak dokładnie - wtedy mamy już potwierdzenie spadków.

Czas na dzisiejsze podsumowanie
Od rana mogłem grać i nawet rano zastanawiałem się nad wejściem w shorta na kablu - nie był spełniony tylko jeden mój warunek (który zresztą jest opcjonalny) aby wejść. Ale dodatkowo bałem się silnego zgrupowania wsparć w okolicach 1,5230 - to przesądziło od odpuszczeniu tego trejdu - zresztą i tak by mi zamknęło na BE.

- niestety dzisiaj mam wtopę na kablu
Short o godz 14 po cenie 1,5192 - niestety "palec mi zadrżał" na myszy i za wcześnie wszedłem - zobaczyłem jak świeca robi się czerwona dokładnie jednym pipsem :evil:

Dodatkowo za wejściem nie przemawiało ani fibo ani S/R. Ale potem jak już mnie nie było - ładne sygnały. Jak pech to pech.

Ogólnie dzisiejszy dzień był jakiś dziwny - w przeciwieństwie do wczoraj.

Dzień skończony na -21p
Ogólny stan konta na +86p :D

Chyba nastąpiła ta "korekta" moich wzrostów na koncie :D Ale najważniejsze, że nadal na plusie - a tego, że będę na duży minus już się tak bardzo nie boję.

Trzeba robić swoje i grać nadal NLA bo to świetny system - tylko trzeba mu zaufać i nie wchodzić pochopnie.

pozdrawiam Marcin 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Czas na dzisiejsze podsumowanie - jeden trejd - long na kablu o godz 16 po cenie 1,5238 - zamknięte z ręki na +30 - dlaczego choć TP było na +40??

Po prostu wymiękłem - nie wytrzymałem strachu, że cena zawróci i mi zamknie na +1 :evil: zaraz po tym doszło prawie do mojego TP - ale następnie cofka o prawie 50% ruchu - i w tym momencie byłem zadowolony bo myślę sobie - dobrze zrobiłeś - cena zaczęła zawracać.

Ale najlepsze jest potem - do tej pory od miejsca mojego wejścia kabel zrobił dokładnie 100p :evil: - i jak tu się nie denerwować. :evil:

Dzień skończony na +30p
Całkowity stan konta +116p :)

Pozdrawiam Marcin 8)
No pain - No gain

Zablokowany