Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
-
- Gaduła
ok, dzięki Marcin
tylko teraz problem gdzie zacząć testować swoje przemyślenia i tworzyć system...
dział odnośnie brokerów jest mocno rozbudowany, i chciałbym się tutaj dowiedzieć jakiego wybrać, oferującego mikro loty (np. 0,01) no i żeby miał dobrą opinię wśród użytkowników? - na początku zaraz po demie, chciałbym pograć małą kwotą, której nie będzie mi szkoda - 100$.
tylko teraz problem gdzie zacząć testować swoje przemyślenia i tworzyć system...
dział odnośnie brokerów jest mocno rozbudowany, i chciałbym się tutaj dowiedzieć jakiego wybrać, oferującego mikro loty (np. 0,01) no i żeby miał dobrą opinię wśród użytkowników? - na początku zaraz po demie, chciałbym pograć małą kwotą, której nie będzie mi szkoda - 100$.
- klonmarcin
- Maniak
No na pewno mikroloty mająimperator_wszechswiata pisze:tylko teraz problem gdzie zacząć testować swoje przemyślenia i tworzyć system...
http://www.admiralmarkets.pl/
http://www.admiralmarkets.pl/ (chyba)
ciekawą możliwością może być
http://www.dukascopy.com/swiss/english/home/
Broker ECN - ma mikroloty ale minimalny depozyt to 1000 $

Także ja Ci polecam głównie Admiral - ja mam tam konto i nie narzekam - ostatnio mają dobre opinie - dodatkowo wszystko po polsku.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=11044
Tutaj trochę szczegółów.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Futures na amerykańskie indeksy są kwotowane prawie całą dobę z przerwą właśnie bodajże od 23:30 do 1-2...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
MT4 to sama nazwa platformy/programu natomiast istotne jest u jakiego brokera masz konto oraz czy uniożliwia on handel na tym instrumencie.tode pisze:Ps. Jeszcze jedno pytanie: wiesz może, czy na MT4 mogę uaktywnić granie na SP500 ?
I mała uwaga techniczna - SP500 to indeks giełdowy (tak jak WIG20) natomiast transakcje zawiera się na kontraktach terminowych na te indeksy (np. FW20).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Wydawało mi się, że przerwy w notowaniach SP500 są w godzinach 21:15-21:30 oraz 22:30-23:00 polskiego czasu, czyli przerwy odpowiednio po 15 i 30 minut.
Tak w ogóle - wiem, że w przypadku handlu na kontraktach Futures (mam tu na myśli prawdziwe Futures, a nie CFD na Futures u Market Makerów) u większości brokerów dane nie są darmowe jak w przypadku Forexu, lecz aby móc oglądać wykresy trzeba sobie te dane wykupić i w związku z tym osoby grające długoterminowo wykupują sobie dane "End of Day", które są tańsze niż dane aktualizowane w czasie rzeczywistym. Sam nigdy na Futures'ach nie grałem, więc zastanawia mnie tutaj taka sprawa - o której godzinie dane "End Of Day" są aktualizowane? Czy jest to jedna godzina, kiedy aktualizują się wszystkie wykresy, czy też może zależy to od godzin handlu na danym kontrakcie np. na SP500 zaktualizuje się o 22:30, a na złocie o 23:15, bo wtedy następuje przerwa w notowaniach dla złota? No i czy są to obligatoryjne godziny, w których musi nastąpić zamknięcie dziennej świecy, czy też jest tak samo jak na FX, czyli że godzina zamknięcia świecy dziennej zależy od strefy czasowej na platformie? Oczywiście pytam o te bardziej "profesjonalne" platformy i brokerów (np. CQG, TradeStation), bo wiem, że u Market Makerów godziny otwarcia i zamknięcia na wszystkich świecach dziennych zależą od strefy czasowej na platformie i nie ma znaczenia czy jest to para walutowa, czy kontrakt CFD na Futures.
Tak w ogóle - wiem, że w przypadku handlu na kontraktach Futures (mam tu na myśli prawdziwe Futures, a nie CFD na Futures u Market Makerów) u większości brokerów dane nie są darmowe jak w przypadku Forexu, lecz aby móc oglądać wykresy trzeba sobie te dane wykupić i w związku z tym osoby grające długoterminowo wykupują sobie dane "End of Day", które są tańsze niż dane aktualizowane w czasie rzeczywistym. Sam nigdy na Futures'ach nie grałem, więc zastanawia mnie tutaj taka sprawa - o której godzinie dane "End Of Day" są aktualizowane? Czy jest to jedna godzina, kiedy aktualizują się wszystkie wykresy, czy też może zależy to od godzin handlu na danym kontrakcie np. na SP500 zaktualizuje się o 22:30, a na złocie o 23:15, bo wtedy następuje przerwa w notowaniach dla złota? No i czy są to obligatoryjne godziny, w których musi nastąpić zamknięcie dziennej świecy, czy też jest tak samo jak na FX, czyli że godzina zamknięcia świecy dziennej zależy od strefy czasowej na platformie? Oczywiście pytam o te bardziej "profesjonalne" platformy i brokerów (np. CQG, TradeStation), bo wiem, że u Market Makerów godziny otwarcia i zamknięcia na wszystkich świecach dziennych zależą od strefy czasowej na platformie i nie ma znaczenia czy jest to para walutowa, czy kontrakt CFD na Futures.
- Space Trader
- Bywalec