Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

ok, dzięki Marcin
tylko teraz problem gdzie zacząć testować swoje przemyślenia i tworzyć system...
dział odnośnie brokerów jest mocno rozbudowany, i chciałbym się tutaj dowiedzieć jakiego wybrać, oferującego mikro loty (np. 0,01) no i żeby miał dobrą opinię wśród użytkowników? - na początku zaraz po demie, chciałbym pograć małą kwotą, której nie będzie mi szkoda - 100$.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

imperator_wszechswiata pisze:tylko teraz problem gdzie zacząć testować swoje przemyślenia i tworzyć system...
No na pewno mikroloty mają

http://www.admiralmarkets.pl/
http://www.admiralmarkets.pl/ (chyba)

ciekawą możliwością może być

http://www.dukascopy.com/swiss/english/home/

Broker ECN - ma mikroloty ale minimalny depozyt to 1000 $ :(

Także ja Ci polecam głównie Admiral - ja mam tam konto i nie narzekam - ostatnio mają dobre opinie - dodatkowo wszystko po polsku.

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=11044

Tutaj trochę szczegółów.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Ironkos
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Ironkos »

Dlaczego spadek/wzorst indeksu Dow Jones pociaga za soba spadek/wzrost pary walutowej EUR/USD. Wydawaloby sie (przynajmniej mi) ze powinno byc na odwrot...

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Zauważ, że walutą kwotowaną w obu przypadkach jest dolar. Jeśli dolar się umacnia bądź osłabia to mamy zmianę w walutach depozytowych. No akurat DJ nie jest walutą, ale zasada działania jest taka sama.

tode
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: tode »

MOże mi ktoś wyjaśnić jak to jest z SP500 od 2:00 do 9:30 naszego czasu gdzie jesteśmy po zamknięciu post-market a przed otwarciem pre-market a notowania na wykresie zmieniają się jakby nie było żadnej przerwy.?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Futures na amerykańskie indeksy są kwotowane prawie całą dobę z przerwą właśnie bodajże od 23:30 do 1-2...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

tode
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: tode »

Dzięki raposo, jest jak mówisz. Jak się bliżej przyjrzeć to faktycznie w tych godzinach ( o których ty pisałeś ) ruch jest, ale żadnych konkretnych wahań nie ma.
Ps. Jeszcze jedno pytanie: wiesz może, czy na MT4 mogę uaktywnić granie na SP500 ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

tode pisze:Ps. Jeszcze jedno pytanie: wiesz może, czy na MT4 mogę uaktywnić granie na SP500 ?
MT4 to sama nazwa platformy/programu natomiast istotne jest u jakiego brokera masz konto oraz czy uniożliwia on handel na tym instrumencie.
I mała uwaga techniczna - SP500 to indeks giełdowy (tak jak WIG20) natomiast transakcje zawiera się na kontraktach terminowych na te indeksy (np. FW20).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Wydawało mi się, że przerwy w notowaniach SP500 są w godzinach 21:15-21:30 oraz 22:30-23:00 polskiego czasu, czyli przerwy odpowiednio po 15 i 30 minut.

Tak w ogóle - wiem, że w przypadku handlu na kontraktach Futures (mam tu na myśli prawdziwe Futures, a nie CFD na Futures u Market Makerów) u większości brokerów dane nie są darmowe jak w przypadku Forexu, lecz aby móc oglądać wykresy trzeba sobie te dane wykupić i w związku z tym osoby grające długoterminowo wykupują sobie dane "End of Day", które są tańsze niż dane aktualizowane w czasie rzeczywistym. Sam nigdy na Futures'ach nie grałem, więc zastanawia mnie tutaj taka sprawa - o której godzinie dane "End Of Day" są aktualizowane? Czy jest to jedna godzina, kiedy aktualizują się wszystkie wykresy, czy też może zależy to od godzin handlu na danym kontrakcie np. na SP500 zaktualizuje się o 22:30, a na złocie o 23:15, bo wtedy następuje przerwa w notowaniach dla złota? No i czy są to obligatoryjne godziny, w których musi nastąpić zamknięcie dziennej świecy, czy też jest tak samo jak na FX, czyli że godzina zamknięcia świecy dziennej zależy od strefy czasowej na platformie? Oczywiście pytam o te bardziej "profesjonalne" platformy i brokerów (np. CQG, TradeStation), bo wiem, że u Market Makerów godziny otwarcia i zamknięcia na wszystkich świecach dziennych zależą od strefy czasowej na platformie i nie ma znaczenia czy jest to para walutowa, czy kontrakt CFD na Futures.

Awatar użytkownika
Space Trader
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Space Trader »

Witam,

czy jest możliwość ustawienia ALARMU w MT4, który będzie mnie informował o przecięciu trendu ? ( np. przez Moving Average, choć nie tylko )

P.S. nie ma czasu cały czas patrzeć na monitor, preferuje jakąś książkę :)

pozdrawiam

ODPOWIEDZ