Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

j4ceeq pisze:Witam
Szukam takiego EA lub skryptu, który po uruchomieniu zamknie wszystkie otwarte pozycje w terminalu. Chyba nawet był gdzieś na tym forum, ale nie mogę go znaleźć
http://beta.forexclub.pl/download/3/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Jacek_fx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jacek_fx »

Dzięki raposo, właśnie tego szukałem :)

abx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: abx »

Cześć

Szukam wskaźnika, który pokazuje (na przykład na podstawie ostatnich 5 minut) jak długo dana cena utrzymywała się na danym poziomie. Czas oczywiście mierzony w sekundach.

Na przykład :

Mamy zakres ruchu pomiędzy 1.1000 a 1.1010
a) 1.1000 - 3 sekundy
b) 1.1002 - 5 sekund
c) 1.1003 - 2 sekundy

itd.

Jest coś takiego ? W ogóle można stworzyć takie "urządzenie" ?
Z góry przepraszam jeśli dubluje.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Pewnie można choć nie wiem czy jest sens? W końcu każdy broker ma inny datafeed, inne jego filtrowanie, dodatkowo szybkość serwerów może być różna dlatego te wyniki zawsze będą różne dla każdej platformy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

abx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: abx »

nie pomyślałem o tym

ok, dzięki ;)

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

fonics pisze:Witam wszystkich
moje pytanie to , czy ma ktos z wastaki wskażnik ( alert) , ktory pokazuje się w okienku jeżeli cena dojdzie do konkretnego wsparcia lub oporu. Wiem, że w mt4 jest taki alert ale jest on troche uproszczony. Mozna ustawic tylko sygnał ale niestety nie widac jakiej pary alert dotyczy (a może mozna tylko ja nie wiem jak to zrobic). W związku z tym ze gram technicznie na kilkunastu parach taki wskaznik bardzo ulatwil by mi pracę. Teraz ustawiając alert w mt4 slysze tylko dzwonek i musze szukac na wszystkich wykresach o ktorą pare to wlsnie chodzi
Będę wdzięczny za pomoc
Może okienko przy tym nie wyskakuje, ale w zakładce "Strategie" w okienku "Terminal" podaje komunikat: jaka para, o której godzinie. Więcej opisane tutaj - http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje/viewtopic.php?p=172219#172219
More practice, more luck!

ROBERTPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ROBERTPOL »

Elo

Szukam wskaźnika który będzie rysował zrazy z wyższych TF świecki na niższych TF np: w formie kwadratów. Żeby odznaczał cienie świeczek.
Również mógł by posiadać czas aktualny do zakończenia świeczki na TF lub oddzielny wskaźnik.
Jak ktoś się zetkną z takim czymś to poproszę i pięknie za niego podziękuję.

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

ROBERTPOL pisze:Szukam wskaźnika który będzie rysował zrazy z wyższych TF świecki na niższych TF np: w formie kwadratów. Żeby odznaczał cienie świeczek.
Również mógł by posiadać czas aktualny do zakończenia świeczki na TF lub oddzielny wskaźnik.
zrazów nie rysuje, ale świeczki z wyższego TF na niższym, może Ci się przyda: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 633#180633
More practice, more luck!

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Witam.Potrzebuje wskaznika podobnego do tego który jest wskazany strzałką jeżeli ktoś by mógł się podzielic tym wskażnikiem byłbym bardzo wdzięczny :) a jeżeli nie to chociaż jego nazwą to sobie poszukam.Z góry dzięki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

Seneszal26 pisze:Witam.Potrzebuje wskaznika podobnego do tego który jest wskazany strzałką jeżeli ktoś by mógł się podzielic tym wskażnikiem byłbym bardzo wdzięczny :) a jeżeli nie to chociaż jego nazwą to sobie poszukam.Z góry dzięki
nazwę masz na swoim image, to RSIOMA.mq4, która wersja tego Ci nie powiem, jeśli nie ta google bez problemu Ci to znajdzie.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany